Skip to the main content

Lokhorst en Oosting maken Goal van het Jaar

Het Korfbal Leagueseizoen kende geen slot en dus ook geen kampioen en geen Korfbal Leagueverkiezingen. Wel bracht Korfbal.nl een aangepaste verkiezing voor de Goal van het Jaar, een publieksprijs. De winnaressen en winnaars van de speelronden werden verdeeld over vier vrouwen- en vier mannenpoules en dat leverde vier vrouwen- en vier mannengoals op die streden om de Goal van het Jaar van het seizoen 2019/2020.

In beide finaleronden werd meer dan 1200 keer gestemd. Bij de vrouwen was het spannend en zat er slechts een miniem verschil tussen Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek) en Nienke Hintzbergen (DOS’46). Uiteindelijk trok Lokhorst, die haar goal maakte in speelronde zestien tegen DVO/Accountor, met ruim 29 procent van de stemmen aan het langste eind.

Bij de mannen was de strijd gauw gestreden. Uit het aantal stemmen bleek wel dat Randy Oosting (PKC/SWKGroep) veel lof oogste voor zijn doelpunt, dat hij al in de tweede ronde van het seizoen maakte tegen Tempo. Hij won met ruim 69 procent van de stemmen.

Laurens Leeuwenhoek – maker van de Goal van het Jaar van vorig seizoen – verraste de twee winnaars en overhandigde hen de bloemen, een kleine prijs en natuurlijk de felicitaties.

Foto: Martin Hulsman, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer
In de media #17
Competitie
In de media #17
In de slotfase van de zaalcompetitie stijgt de spanning én de media aandacht. Zo maakte de NOS een item met Richard Kunst en waren Femke Faber en Ran Faber te gast in de studio bij Sa!  DVO/Transus – Fortuna DVO plaatst zich na thriller voor play-offs – Bennekoms Nieuwsblad (premium) DVO heeft ticket voor play-offs […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule