Skip to the main content
Laat elk hart sneller kloppen

Korfbal Leaguefinale

Ticketshop!
#KORFBALFINALE
0Dagen
0Uur
0Min
0Sec
Als vertegenwoordiger van de pers aanwezig zijn bij de Korfbal Leaguefinale?
Tal van mogelijkheden qua exposure, hospitality en activatie. Én een interessant business-arrangement.

De #korfbalfinale is het sluitstuk van ’s lands best bezochte zaalcompetitie en is het grootste binnensportevenement van Nederland. Elk jaar trekt de #korfbalfinale tienduizend toeschouwers. De laatste editie ging tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/Vertom (22-21).

De volgende finale is op 15 april 2023 in Rotterdam Ahoy.

Rotterdam Topsport
Het KNKV werkt samen met Rotterdam Topsport. Rotterdam. Make it Happen.

Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy biedt een thuishaven aan internationale artiesten, topsporters, politici en andere prominenten en is sinds 1971 bekend bij ‘de groten der aarde’. Sinds 1990 is Rotterdam Ahoy de korfbaltempel van Nederland. Na een uitstap naar de Amsterdamse Ziggo Dome (2016 – 2019) keerde de Korfbal Leaguefinale terug naar Rotterdam.

De seizoensontknoping van het Korfbal Leagueseizoen 2021 vond noodgedwongen zonder publiek plaats en daarom kozen het KNKV, Rotterdam Topsport en Rotterdam Ahoy voor RTM Stage, een nieuwe state of the art concert- en theatervenue, die finalisten PKC/Vertom en Fortuna/Delta Logistiek en de vele kijkers thuis een prachtige setting bood. Sinds het seizoen 2021/2022 wordt de finale weer ‘ouderwets’ in de Ahoy Arena gespeeld.

GA NAAR

Kenonz Korfbal League Recap #9

Zaterdagmiddag kreeg Blauw-Wit voor de tweede week op rij een fikse nederlaag te verwerken, ditmaal tegen PKC. 's Avonds pakte DOS'46 in eigen hal belangrijke punten tegen Groen-Geel en Unitas was heel

Kenonz Korfbal League: inhaalduel PKC-KCC

Op dinsdagavond 17 januari speelde PKC de inhaalwedstrijd uit speelronde zeven tegen KCC. Het duel werd nu gespeeld, omdat PKC in het eerste speelweekend na de kerstonderbreking in actie kwam in de

Geschiedenis #korfbalfinale

De Korfbal League dateert van het seizoen 2005/2006. De eerste Korfbal Leaguefinale werd gewonnen door DOS’46, dat samen met KZ/Thermo4U en de huidige kampioen PKC/Vertom op drie Korfbal Leaguetitels staat. TOP/LITTA is met vijf titels de recordhouder. Fortuna/Delta Logistiek wist tweemaal de Korfbal Leaguefinale te winnen. Alle zaallandskampioenen sinds 1966/67 vind je hier.

2021/2022: Fortuna/Delta Logistiek en PKC/Vertom
Fortuna/Delta Logistiek en PKC/Vertom troffen elkaar voor de vierde keer in de Korfbal Leaguefinale en voor de derde keer op rij. Fortuna versloeg PKC met 22-21 en greep daarmee de voor de tweede keer de titel (2019, 2022).