Skip to the main content

Goal van de Week #4

Een week later dan gebruikelijk, in verband met het inhaalduel dat dinsdagavond werd gespeeld, maar deze ronde van de Goal van de Week kent wederom zes heerlijke doelpunten. De keuze was weer reuze!

Over de winnaars van ronde drie bestond weinig twijfel. Jimmy Swikker (Fortuna/Delta Logistiek) gaf de andere twee mannen het nakijken en hengelde met bijna 58 procent van de stemmen de winst binnen.

Ook Zita Schröder (PKC/Vertom) kende weinig concurrentie: met ruim 54 procent werd zij tot winnares gekozen.

 

 

Vrouwen

Dan de doelpunten van speelronde vier. We beginnen met Amber van Doorn. De youngster speelt nog maar kort bij DOS’46 en maakte een week eerder haar debuut in de wedstrijd tegen TOP/LITTA. Dat Van Doorn talent heeft, werd wel duidelijk in het duel met DVO/Accountor. Met dit doelpunt liet Van Doorn zien dat er nog veel moois in het vat zit en sleept ze haar eerste nominatie binnen!

Een inhaalwedstrijd op een doordeweekse avond is niet zelden een recept voor een weinig spectaculair duel. Hoe anders was dat afgelopen dinsdag, toen Fortuna en TOP elkaar troffen in Delft. Fleur Hoek maakte vier doelpunten en met deze prachtige doorbraak op snelheid, haar derde goal van de avond, sleept ze een nominatie voor de Goal van de Week binnen.

Jet Hendriks was echt ‘aan’ in Delft. Met zeven doelpunten was zij één van de dragende krachten bij TOP en hoogstpersoonlijk zorgde zij ervoor dat TOP een punt overhield aan het duel. Het knappe doelpunt waarmee zij genomineerd werd, was haar zesde goal van de avond en de aansluitingstreffer voor TOP.

Mannen

PKC had een lastige middag tegen GG/IJskoud de Beste. Zonder Kevin Dik en Stijn Hoekstra, maar met Martin Coevert konden de Wormernezen in de eerste helft een brutale voorsprong pakken. De goal waarmee Coevert genomineerd is deze week, was de 6-8 en betekende het eerste gaatje van twee voor Groen-Geel.

Ook Jelmer Jonker, de directe tegenstander van Coevert, heeft een handigheidje of twee in huis. Dat demonstreerde de international al in de beginfase van de wedstrijd in Papendrecht. Een felle actie naar binnen en Coevert was gezien. Thomas Schagen kwam te laat en Jonker promoveerde zijn actie met een jumpshotje tot doelpunt.

De laatste genomineerde komt wederom uit het duel tussen Fortuna en TOP. Thomas Reijgersberg is reboundkoning van beroep, maar kan ook prachtige doelpunten maken. Met zijn buzzerbeater miste hij de boot, maar deze heerlijke tip-inn in de eerste helft (11-11) leverde hem terecht een nominatie op voor de Goal van de Week van speelronde vier.

Stemmen op jouw favoriet kan tot aanstaande maandagmiddag 12 uur. Voor de vrouwen klik je hier, stemmen op één van de mannen kan hier. Succes!

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule