Skip to the main content

De strijd om Ahoy – deel 2

Competitie

In aanloop naar de apotheose van het Kenonz Korfbal Leagueseizoen in Rotterdam Ahoy, delen we elke week een voorbeschouwing over ‘De strijd om Ahoy’, waarin we ons licht schijnen op de huidige stand en de aankomende wedstrijden. Welke twee ploegen spelen op 15 april in een uitverkocht Ahoy?

KCC/CK Kozijnen – PKC/Vertom
Afgezien van de valse start vorige week, was er voor PKC in het duel met LDODK geen vuiltje aan de lucht. Met nog drie wedstrijden te spelen en een gat van vijf punten op runner-up Fortuna, is de kans groot dat PKC eerste gaat worden in de reguliere competitie. Dat betekent dat PKC het thuisvoordeel zal hebben in de play-offs en daarin de nummer vier treft. Ook KCC kan vrijuit spelen, de Capellenaren verzekerden zich vorige week van nog een jaar op het hoogste niveau door van directe concurrent Groen-Geel te winnen. Op papier zou het duel van komende zaterdag een eenvoudige overwinning voor de Papendrechters moeten opleveren, echter, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

DVO/Transus – Fortuna/Delta Logistiek
Dit duel zou één van de mooiste wedstrijden van dit weekend moeten worden. De nummer twee tegen de nummer drie, met op de ranglijst slechts één punt verschil. Het duel eerder dit jaar in Delft werd een heerlijke – en doelpuntrijke – wedstrijd (kijk vooral de samenvatting nog even terug). De veel scorende mannen Nik van der Steen en Gertjan Meerkerk waren beide on fire en uiteindelijk was het Van der Steen die in de allerlaatste seconden de wedstrijd in het voordeel van Fortuna besliste. Er staat nog genoeg op het spel voor beide ploegen, want hoewel de play-offs binnen handbereik zijn moeten er nog wel punten gepakt worden. Laten we hopen dat het wederom een kraker wordt!

LDODK/Rinsma Modeplein – DOS’46
De Nijeveners speelden zichzelf afgelopen weekend veilig en deden bovendien LDODK een heel groot plezier door KZ te verslaan. LDODK had een pikstart tegen PKC (snel 0-4 voor) maar na het geblesseerd uitvallen van Marjolijn Kroon was het momentum weg en in de tweede helft konden de Friezen geen partij meer bieden aan de koploper. Dat moet komende vrijdagavond in de ‘Derby van het Noorden’ wel anders. Zoals gezegd: DOS’46 is al veilig en daarmee is de druk er voor de bezoekers af, terwijl LDODK moet winnen om op een veilige marge van KZ te blijven en daarmee de play-offs veilig te stellen. Voor André Zwart zijn het de laatste wedstrijden op het hoogste niveau, hij maakte deze week bekend aan het einde van dit seizoen te stoppen.

KZ/Thermo4U – Unitas/Perspectief
Zoals gezegd, na de nederlaag van afgelopen weekend tegen DOS’46 lijken de play-offs voor KZ buiten bereik. Echter, er zijn nog drie wedstrijden te spelen en it ain’t over ‘till it’s over. In eigen hal moeten de Kogers dit weekend dan wel afrekenen met Unitas, dat nu definitief gedegradeerd is en mag gaan genieten van de laatste wedstrijden op het allerhoogste niveau. KZ moet vooral hopen dat LDODK in de komende wedstrijden nog punten morst, want de ploeg van Tim Bakker heeft het halen van de play-offs niet meer in eigen hand.

De finale komt steeds dichterbij. Ben jij erbij in Ahoy? Kijk hier voor meer info en tickets.

Programma speelronde 16:
Vrijdag 10 maart
20.30 uur LDODK/Rinsma Modeplein – DOS’46

Zaterdag 11 maart
18.30 uur DVO/Transus – Fortuna/Delta Logistiek
19.00 uur KCC/CK Kozijnen – PKC/Vertom
20.30 uur KZ/Thermo4U – Unitas/Perspectief

Zondag 12 maart
15.30 uur Blauw-Wit (A) – GG/RMcD Huis Emma

Foto: Martin Hulsman, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule