Skip to the main content

Goal van de Week #10

Alweer de laatste Goal van de Week uit de reguliere competitie. Na deze week volgen er nog twee rondes, in ronde #11 zien we goals uit de eerste play-offronde, in ronde #12 putten we uit play-offronde twee en de finale. Daarna gaan we met de winnaars door in de ‘Goal van het Jaar’ verkiezing.

Allereerst de winnaars van ronde negen. Bij de dames waren de verschillen heel klein: slechts zeven stemmen zat er tussen de winnares en de runner-up. Uiteindelijk trok Roos Verheugt met ruim 44% van de stemmen aan het langste eind.

Bij de mannen was het een stuk minder spannend te noemen. De stemming eindigde in een overtuigende overwinning voor Jelmer Jonker, met maar liefst 77% van de stemmen.

Vrouwen

De eerste genomineerde uit speelronde tien is Loraine Vissers (Blauw-Wit (A)). In de laatste ronde moest Blauw-Wit winnen van Oost-Arnhem om LDODK op de ranglijst onder zich te houden, maar Oost-Arnhem gaf zich niet zomaar gewonnen. Het was Vissers die hier de eerste achterstand van Blauw-Wit repareerde en de Amsterdammers op 3-3 zette.

Ondertussen had LDODK/Rinsma Modeplein een stuntje nodig tegen PKC/Vertom. De Friezen zetten een goede wedstrijd neer tegen de ongeslagen koploper, maar keken wel tegen een achterstand aan op het moment dat Marlou Kuiper heel slim Nienke Hintzbergen fopt en de 13-12 binnen gooide.

Voor GG/IJskoud de Beste stond er niets meer op het spel, behalve het seizoen goed afsluiten in de ‘Zaanse derby’ met KZ/Thermo4U. Dat lukte niet helemaal want de Wormernezen liepen tegen een fikse nederlaag aan, maar Lindsy Krop wist nog wel een nominatie voor de ‘Goal van de Week’ uit het vuur te slepen. Haar actie had haar sowieso een strafworp opgeleverd, maar zover kwam het niet want Krop maakte knap de 18-26.

Mannen

Het duel tussen PKC en LDODK leverde nog een nominatie voor de Goal van de Week op, maar nu bij de mannen. Schieten, rebounden en de tweede kans nemen: Olav van Wijngaarden kan het allemaal. En hoe! Beide mannen van LDODK konden slechts toekijken hoe Van Wijngaarden de 12-10 maakte.

DVO/Accountor kende in Delft een vliegende start, maar moest daarna toezien hoe Fortuna de schade knap repareerde en vervolgens de overhand had. Gertjan Meerkerk begon op de bank, maar wist zijn invalbeurt op te luisteren met dit mooie doelpunt (18-15). Echter, hij kon niet voorkomen dat Fortuna er met de punten vandoor ging.

De laatste nominatie van deze week komt uit het duel tussen Dalto/Klaverblad Verzekeringen en TOP/LITTA. In de eerste helft was TOP overduidelijk een klasse beter dan Dalto, maar dat weerhield de Driebergenaren er niet van om gewoon het eigen spel te blijven spelen. Joost Wattel maakte hier de 5-9, na een heel knappe actie en no-look pass van Rudo Schulting.

Stemmen kan tot donderdagmiddag 12.00 uur. Stemmen op jouw favoriete mannengoal doe je hier, voor het stemmen op de mooiste vrouwengoal klik je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule