Skip to the main content

Goal van de Week #10

Alweer de laatste Goal van de Week uit de reguliere competitie. Na deze week volgen er nog twee rondes, in ronde #11 zien we goals uit de eerste play-offronde, in ronde #12 putten we uit play-offronde twee en de finale. Daarna gaan we met de winnaars door in de ‘Goal van het Jaar’ verkiezing.

Allereerst de winnaars van ronde negen. Bij de dames waren de verschillen heel klein: slechts zeven stemmen zat er tussen de winnares en de runner-up. Uiteindelijk trok Roos Verheugt met ruim 44% van de stemmen aan het langste eind.

Bij de mannen was het een stuk minder spannend te noemen. De stemming eindigde in een overtuigende overwinning voor Jelmer Jonker, met maar liefst 77% van de stemmen.

Vrouwen

De eerste genomineerde uit speelronde tien is Loraine Vissers (Blauw-Wit (A)). In de laatste ronde moest Blauw-Wit winnen van Oost-Arnhem om LDODK op de ranglijst onder zich te houden, maar Oost-Arnhem gaf zich niet zomaar gewonnen. Het was Vissers die hier de eerste achterstand van Blauw-Wit repareerde en de Amsterdammers op 3-3 zette.

Ondertussen had LDODK/Rinsma Modeplein een stuntje nodig tegen PKC/Vertom. De Friezen zetten een goede wedstrijd neer tegen de ongeslagen koploper, maar keken wel tegen een achterstand aan op het moment dat Marlou Kuiper heel slim Nienke Hintzbergen fopt en de 13-12 binnen gooide.

Voor GG/IJskoud de Beste stond er niets meer op het spel, behalve het seizoen goed afsluiten in de ‘Zaanse derby’ met KZ/Thermo4U. Dat lukte niet helemaal want de Wormernezen liepen tegen een fikse nederlaag aan, maar Lindsy Krop wist nog wel een nominatie voor de ‘Goal van de Week’ uit het vuur te slepen. Haar actie had haar sowieso een strafworp opgeleverd, maar zover kwam het niet want Krop maakte knap de 18-26.

Mannen

Het duel tussen PKC en LDODK leverde nog een nominatie voor de Goal van de Week op, maar nu bij de mannen. Schieten, rebounden en de tweede kans nemen: Olav van Wijngaarden kan het allemaal. En hoe! Beide mannen van LDODK konden slechts toekijken hoe Van Wijngaarden de 12-10 maakte.

DVO/Accountor kende in Delft een vliegende start, maar moest daarna toezien hoe Fortuna de schade knap repareerde en vervolgens de overhand had. Gertjan Meerkerk begon op de bank, maar wist zijn invalbeurt op te luisteren met dit mooie doelpunt (18-15). Echter, hij kon niet voorkomen dat Fortuna er met de punten vandoor ging.

De laatste nominatie van deze week komt uit het duel tussen Dalto/Klaverblad Verzekeringen en TOP/LITTA. In de eerste helft was TOP overduidelijk een klasse beter dan Dalto, maar dat weerhield de Driebergenaren er niet van om gewoon het eigen spel te blijven spelen. Joost Wattel maakte hier de 5-9, na een heel knappe actie en no-look pass van Rudo Schulting.

Stemmen kan tot donderdagmiddag 12.00 uur. Stemmen op jouw favoriete mannengoal doe je hier, voor het stemmen op de mooiste vrouwengoal klik je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Tweede uitzending ‘Korfbal League door de week’
Tweede uitzending ‘Korfbal League door de week’

Donderdagavond 15 april kunnen korfbalfans opnieuw live kijken naar Korfbal League door de week. In dit studioprogramma gaat presentatrice Tessa Hielkema (TOP/LITTA) met haar gast(en) door de Korfbal Leagueweek. Ook schakelen ze naar de finalisten van de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy aanstaande zaterdag.

Lees meer
Goal van de Week #2
Goal van de Week #2

Na het geweld van het eerste weekend hebben we ook uit de tweede speelronde weer zes kandidaten voor de ‘Goal van de Week’. Drie vrouwen en drie mannen zijn genomineerd in de strijd om het mooiste doelpunt van ronde twee.

Lees meer
‘Het KNKV koestert wat wel mag’
‘Het KNKV koestert wat wel mag’

Vorige week maakte het KNKV bekend dat een nieuw seizoen van de Korfbal League – en daarmee ook de Reserve Korfbal League – start op 16 januari. Dit naar aanleiding van het kabinetsbesluit om de topcompetities een uitzonderingspositie te geven en met naleving van een zeer strikt coronaprotocol.

Lees meer

Topartikelen

Recap #Korfbalfinale: PKC onttroont Fortuna en is landskampioen
Korfbal League in de media (#korfbalfinale vooraf)
Goal van de Week #11
Kies je poule