Skip to the main content

Goal van de Week #11

Nu de slotfase van de competitie in volle gang is, vervolgt de ‘Goal van de Week’ in een iets andere opzet. De nominaties van deze ronde (#11) komen uit de wedstrijden uit play-offronde één. De nominaties voor ‘Goal van de Week’ #12 zullen komen uit de duels van play-off ronde twee én de finale van 17 april aanstaande. Daarna gaan we door met de ‘Goal van het Jaar’ verkiezing.

Eerst nog even de winnaars van ronde tien. In beide verkiezingen was het close, heel close zelfs. Slechts vier stemmen was bij de vrouwen het verschil tussen de winnares en de runner-up. Met ruim 39% van de stemmen gaat de winst naar Lindsy Krop (GG/IJskoud de Beste).

Bij de mannen kreeg de winnaar slechts drie stemmen meer dan de nummer twee. Gertjan Meerkerk (DVO/Accountor) strijkt deze week met de eer, met ruim 45% van de stemmen.

Vrouwen
Wat was het spannend, het tweede duel tussen LDODK/Rinsma Modeplein en Fortuna/Delta Logistiek. De Friezen gingen er met de winst vandoor, maar dat ging niet zonder slag of stoot. LDODK legde veel energie in de verdediging en dat is hier ook goed te zien. Femke Faber deed er alles aan om de bal te stelen, maar Michelle van Geffen strafte dat op fantastische wijze af.

Ook in Nijeveen was het spannend, bij DOS’46 tegen KZ/Thermo4U. Anouk Haars was ontzettend belangrijk voor de Koogers, twee goals op rij van haar hand zette de ploeg vlak voor rust weer op gelijke hoogte met DOS’46. De tweede (de 11-11, haar derde doelpunt van de middag) leverde haar bovendien een nominatie op voor de ‘Goal van de Week’.

Hoewel KZ in de slotfase een gaatje had, was het Eline van Veldhuisen die DOS’46 nog heel dicht bij een verlenging bracht. In de laatste minuten van de wedstrijd maakt Van Veldhuisen handig gebruik van haar snelheid en maakt de aansluitingstreffer (20-21). Het zou uiteindelijk net niet genoeg zijn, waardoor KZ met twee overwinningen doorging naar de tweede ronde van de play-offs.

Mannen
We hebben al een heel aantal bijzondere doelpunten en buzzerbeaters van Thomas Reijgersberg (Fortuna/Delta Logistiek) gezien. Ook in het eerste play-offduel met LDODK deed Reijgersberg weer van zich spreken. De bal móést wel omhoog, onder druk van de schotklok, en valt vervolgens binnen (16-11).

Het eerste duel tussen TOP/LITTA en Blauw-Wit (A) kwam maar moeizaam op gang in Sassenheim. Toen de doelpunten gingen vallen, bleek de thuisploeg al gauw de sterkste te zijn en de winst kwam dan ook niet echt in gevaar. Thomas Tiggelman maakte in de slotfase van het duel op knappe wijze de 19-11, na dat Kenny Lauf iets te gretig was.

In de return in Amsterdam ging het beter bij beide ploegen. Er werd over en weer veel gescoord en er zat veel energie in het spel. Op 8-8 maakt Mick Snel zijn tweede van de avond het zouden er zes worden in totaal) en deed dat op fraaie wijze. Uiteindelijk trok TOP aan het langste eind en schaarde zich bij de laatste vier ten koste van Blauw-Wit.

Stemmen op de ‘Goal van de Week’ kan tot aanstaande donderdag, 12 uur. Voor je favoriete mannengoal klik je hier, stemmen op de mooiste vrouwengoal kan hier. Succes!

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Streamen van Korfbal Leagueduels: nieuwe oplossingen
Streamen van Korfbal Leagueduels: nieuwe oplossingen

De overgang naar een nieuw livestreamplatform bracht enkele technische verbeterpunten met zich mee. Naast het feit dat Eyecons blij is met de feedback van de kritische korfbalkijker en samen met de clubs en het KNKV hard werkt aan de doorontwikkeling van het platform, zijn voor nu ook de meest voorkomende streamproblemen getackeld.

Lees meer
Recap #12.2: PKC en KZ dwingen derde duel af
Recap #12.2: PKC en KZ dwingen derde duel af

In Sassenheim moest PKC/Vertom winnen van TOP/LITTA om er een beslissende derde wedstrijd uit te slepen. Dat lukte de Papendrechters in een spannend duel waarin de doelpunten schaars waren. In Koog aan de Zaan gold hetzelfde voor KZ/Thermo4U, dat te sterk was voor regerend kampioen Fortuna/Delta Logistiek. Zo wordt dinsdagavond pas bekend welke twee ploegen zaterdag 17 april in de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy staan.

Lees meer
Reportage PKC - KZ in Studio Sport
Reportage PKC - KZ in Studio Sport

Zaterdagmiddag is de NOS aanwezig bij het Korfbal Leagueduel tussen PKC/Vertom en KZ/Thermo4U. Een reportage over de wedstrijd is zaterdagavond te zien in Studio Sport (NPO 1), dat om 23.30 uur begint.

Lees meer

Topartikelen

Recap #Korfbalfinale: PKC landskampioen
Korfbal League in de media (#korfbalfinale vooraf)
Goal van de Week #11
Kies je poule