Skip to the main content

Goal van de Week #11

Nu de slotfase van de competitie in volle gang is, vervolgt de ‘Goal van de Week’ in een iets andere opzet. De nominaties van deze ronde (#11) komen uit de wedstrijden uit play-offronde één. De nominaties voor ‘Goal van de Week’ #12 zullen komen uit de duels van play-off ronde twee én de finale van 17 april aanstaande. Daarna gaan we door met de ‘Goal van het Jaar’ verkiezing.

Eerst nog even de winnaars van ronde tien. In beide verkiezingen was het close, heel close zelfs. Slechts vier stemmen was bij de vrouwen het verschil tussen de winnares en de runner-up. Met ruim 39% van de stemmen gaat de winst naar Lindsy Krop (GG/IJskoud de Beste).

Bij de mannen kreeg de winnaar slechts drie stemmen meer dan de nummer twee. Gertjan Meerkerk (DVO/Accountor) strijkt deze week met de eer, met ruim 45% van de stemmen.

Vrouwen
Wat was het spannend, het tweede duel tussen LDODK/Rinsma Modeplein en Fortuna/Delta Logistiek. De Friezen gingen er met de winst vandoor, maar dat ging niet zonder slag of stoot. LDODK legde veel energie in de verdediging en dat is hier ook goed te zien. Femke Faber deed er alles aan om de bal te stelen, maar Michelle van Geffen strafte dat op fantastische wijze af.

Ook in Nijeveen was het spannend, bij DOS’46 tegen KZ/Thermo4U. Anouk Haars was ontzettend belangrijk voor de Koogers, twee goals op rij van haar hand zette de ploeg vlak voor rust weer op gelijke hoogte met DOS’46. De tweede (de 11-11, haar derde doelpunt van de middag) leverde haar bovendien een nominatie op voor de ‘Goal van de Week’.

Hoewel KZ in de slotfase een gaatje had, was het Eline van Veldhuisen die DOS’46 nog heel dicht bij een verlenging bracht. In de laatste minuten van de wedstrijd maakt Van Veldhuisen handig gebruik van haar snelheid en maakt de aansluitingstreffer (20-21). Het zou uiteindelijk net niet genoeg zijn, waardoor KZ met twee overwinningen doorging naar de tweede ronde van de play-offs.

Mannen
We hebben al een heel aantal bijzondere doelpunten en buzzerbeaters van Thomas Reijgersberg (Fortuna/Delta Logistiek) gezien. Ook in het eerste play-offduel met LDODK deed Reijgersberg weer van zich spreken. De bal móést wel omhoog, onder druk van de schotklok, en valt vervolgens binnen (16-11).

Het eerste duel tussen TOP/LITTA en Blauw-Wit (A) kwam maar moeizaam op gang in Sassenheim. Toen de doelpunten gingen vallen, bleek de thuisploeg al gauw de sterkste te zijn en de winst kwam dan ook niet echt in gevaar. Thomas Tiggelman maakte in de slotfase van het duel op knappe wijze de 19-11, na dat Kenny Lauf iets te gretig was.

In de return in Amsterdam ging het beter bij beide ploegen. Er werd over en weer veel gescoord en er zat veel energie in het spel. Op 8-8 maakt Mick Snel zijn tweede van de avond het zouden er zes worden in totaal) en deed dat op fraaie wijze. Uiteindelijk trok TOP aan het langste eind en schaarde zich bij de laatste vier ten koste van Blauw-Wit.

Stemmen op de ‘Goal van de Week’ kan tot aanstaande donderdag, 12 uur. Voor je favoriete mannengoal klik je hier, stemmen op de mooiste vrouwengoal kan hier. Succes!

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Competitie
Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Het seizoen 2022-2023 zit er al even op. Tijdens de veldcompetitie hebben we de Korfbalawards uitgereikt. Hieronder een overzicht van de winnaars uit de Kenonz Korfbal League van afgelopen seizoen. Kenonz Korfbal League Beste speler: Mick Snel, Fortuna/Delta Logistiek (video) Beste speelster: Femke Faber, LDODK/Rinsma Modeplein (video) Topscoorder man: Bo Oppe, KCC/CK Kozijnen (video) Topscoorder […]
Lees meer
Kenonz, bedankt!
Competitie Korfbal Leaguefinale
Kenonz, bedankt!
De veldcompetitie is inmiddels van start en dat betekent dat het Kenonz Korfbal Leagueseizoen 2022/2023 er nu écht op zit. We kijken terug op een prachtig eerste seizoen met onze naamsponsor Kenonz. Het hoogtepunt was uiteraard de finale in een bomvol Rotterdam Ahoy afgelopen 15 april. Een dag om niet snel te vergeten! Nog even […]
Lees meer
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Een fantastische dag in Rotterdam Ahoy, verdient een fantastische aftermovie. De beelden spreken voor zich, geniet je nog even met ons mee van de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2