Skip to the main content

Goal van de Week 2021-2022 #17

De laatste ronde van de ‘Goal van de Week’ van seizoen 2021-2022, met nominaties uit de play-offs en de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy. Hierna gaan we door met de ‘Goal van het Jaar’ verkiezing.

Eerst nog de winnaars van de laatste reguliere ronde. Dat zijn Christian Dekkers (DOS’46) en Celeste Split (Fortuna/Delta Logistiek).

 

Vrouwen
De eerste genomineerde in deze laatste ‘gewone’ ronde is Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek). In het tweede play-offduel met KZ/Thermo4U was zij van cruciaal belang voor de Delftenaren, met zes goals in de eerste helft waaronder deze knappe doorloopbal.

Ook uit een tweede play-offduel, maar dan tussen DVO/Accountor en PKC/Vertom, komt de nominatie van Sanne van der Werff (PKC). Van der Werff scoorde in een kort tijdsbestek drie doelpunten en hielp haar ploeg daarmee aan een voorsprong die uiteindelijk de overwinning zou opleveren. Haar laatste doelpunt van de avond was de mooiste en goed voor een nominatie.

Tenslotte Nienke Hintzbergen (PKC), met een nominatie uit de Korfbal Leaguefinale van afgelopen zaterdag. In de slotfase moest PKC alles op alles zetten om er een verlenging uit te slepen. Hintzbergen liet, vier minuten voor tijd, nog maar eens zien dat zij op twee benen loepzuiver is en zette de 22-20 op het scorebord. Uiteindelijk zou het offensief te laat komen en ging Fortuna er met de titel vandoor.

 

Mannen
Bij de mannen in deze ronde alleen maar goals uit de Korfbal Leaguefinale én alleen maar goals van Fortunezen. ‘Kill your darlings’ dus. De eerste genomineerde is Mick Snel, maar eigenlijk begon het bij de actie van Fleur Hoek en Nik van der Steen waardoor Snel in staat was van grote afstand af te drukken en Fortuna weer op vier verschil te zetten.

De tweede nominatie is de fade-away van Daan Preuninger na de fantastische pass van Harjan Visscher. Preuninger rondde de buitenkans op schitterende wijze af en maakte zijn derde van uiteindelijk zeven doelpunten.

En last but not least Thomas Reijgersberg. Hij sloot zijn carrière af in Ahoy én met de landstitel. De koning van de rebound maakte in zijn laatste duel een heerlijke tip-in.

Stemmen op jouw favoriete mannengoal kan hier, voor de mooiste vrouwengoal klik je hier. De stembussen sluiten op donderdag 28 april aanstaande.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Korfbal League Recap #19: play-downs 1
Korfbal League Recap #19: play-downs 1
Het eerste duel in de strijd om de laatste plek in de Korfbal League werd - enigszins verrassend - gewonnen door HKC. De verliezend Hoofdklassefinalist begon niet goed aan het duel met Groen-Geel, maar trok de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe.
Lees meer
Recap #11.1: heenduels play-offs 1
Recap #11.1: heenduels play-offs 1
We laten de reguliere competitie achter ons en duiken vol de play-offs in. Er zijn nog acht ploegen in de race en slechts twee tickets te vergeven voor de finale op 17 april aanstaande in RTM Stage van Rotterdam Ahoy.
Lees meer
NOS-samenvatting Fortuna - DOS'46
NOS-samenvatting Fortuna - DOS'46
Bij de start van de Korfbal League was de NOS aanwezig in Delft, bij het duel tussen Fortuna/Delta Logistiek en DOS'46.
Lees meer

Topartikelen

Aftermovie #korfbalfinale 2022
Goal van de Week 2021-2022 #17
Kies je poule