Skip to the main content

Goal van de Week 2021-2022 #3

Er viel genoeg te genieten in speelronde drie en de mooie goals vlogen ons om de oren. Het was dan ook niet heel makkelijk om zes kandidaten te kiezen, maar het is gelukt. Nu is het aan jou om te stemmen op jouw favoriet.

De winnaars van vorige week zijn Nynke Lokhorst (Oost-Arnhem) met 52% van de stemmen en Matté Lipke (KZ/Thermo4U) met 51% van de stemmen.

Vrouwen

Na haar zus Nynke afgelopen week, is nu Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek) genomineerd voor de ‘Goal van de Week’. Lokhorst maakte haar rentree in de basis na een blessure en bijbehorende operatie en deed dat voortreffelijk. Met haar buzzerbeater bepaalde zij zaterdag tegen KCC/CK Kozijnen de ruststand op 5-13.

In de slotfase van het bloedstollende duel tussen KZ/Thermo4U en Blauw-Wit (A) kwam Marjolijn Schenk binnen de lijnen en zij was direct belangrijk voor haar ploeg. Haar onehander was de 14-16 en leidde de comeback van de Koogers in.

Ook Marjolijn Kroon (LDODK/Rinsma Modeplein) was bepalend voor haar ploeg afgelopen weekend, in het duel met Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Kroon, die dit seizoen haar rentree maakte bij de Friezen, rondde de haar doorloopbal knap af (24-20) en doorbrak daarmee de run van Dalto.

Mannen

Mike van de Reep was niet alleen Man of the Match voor Blauw-Wit (A) afgelopen zaterdag, met zijn winnende vrije bal op vier seconden voor het einde van de wedstrijd sleept hij ook een nominatie voor de ‘Goal van de Week’ in de wacht.

Christian Dekkers (DOS’46) was zaterdag in het duel met Oost-Arnhem on fire. Veel van zijn hand werd gepromoveerd tot doelpunt, maar zijn achtste was de mooiste van de avond. Het was de 10-22 in een wedstrijd die uiteindelijk ruim gewonnen werd door DOS’46.

Ook Jelmer Jonker (PKC/Vertom) speelde een productieve wedstrijd, tegen TOP/LITTA. Zijn zesde doelpunt (de 26-13) was een fraai jumpshot op aangeven van Richard Kunst en verdient een nominatie voor de ‘Goal van de Week’.

Stemmen op jouw favoriete mannengoal kan hier, voor de mooiste vrouwengoal klik je hier. De stembussen sluiten op dinsdag 7 december aanstaande.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule