Skip to the main content

Goal van de Week 2021-2022 #3

Er viel genoeg te genieten in speelronde drie en de mooie goals vlogen ons om de oren. Het was dan ook niet heel makkelijk om zes kandidaten te kiezen, maar het is gelukt. Nu is het aan jou om te stemmen op jouw favoriet.

De winnaars van vorige week zijn Nynke Lokhorst (Oost-Arnhem) met 52% van de stemmen en Matté Lipke (KZ/Thermo4U) met 51% van de stemmen.

Vrouwen

Na haar zus Nynke afgelopen week, is nu Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek) genomineerd voor de ‘Goal van de Week’. Lokhorst maakte haar rentree in de basis na een blessure en bijbehorende operatie en deed dat voortreffelijk. Met haar buzzerbeater bepaalde zij zaterdag tegen KCC/CK Kozijnen de ruststand op 5-13.

In de slotfase van het bloedstollende duel tussen KZ/Thermo4U en Blauw-Wit (A) kwam Marjolijn Schenk binnen de lijnen en zij was direct belangrijk voor haar ploeg. Haar onehander was de 14-16 en leidde de comeback van de Koogers in.

Ook Marjolijn Kroon (LDODK/Rinsma Modeplein) was bepalend voor haar ploeg afgelopen weekend, in het duel met Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Kroon, die dit seizoen haar rentree maakte bij de Friezen, rondde de haar doorloopbal knap af (24-20) en doorbrak daarmee de run van Dalto.

Mannen

Mike van de Reep was niet alleen Man of the Match voor Blauw-Wit (A) afgelopen zaterdag, met zijn winnende vrije bal op vier seconden voor het einde van de wedstrijd sleept hij ook een nominatie voor de ‘Goal van de Week’ in de wacht.

Christian Dekkers (DOS’46) was zaterdag in het duel met Oost-Arnhem on fire. Veel van zijn hand werd gepromoveerd tot doelpunt, maar zijn achtste was de mooiste van de avond. Het was de 10-22 in een wedstrijd die uiteindelijk ruim gewonnen werd door DOS’46.

Ook Jelmer Jonker (PKC/Vertom) speelde een productieve wedstrijd, tegen TOP/LITTA. Zijn zesde doelpunt (de 26-13) was een fraai jumpshot op aangeven van Richard Kunst en verdient een nominatie voor de ‘Goal van de Week’.

Stemmen op jouw favoriete mannengoal kan hier, voor de mooiste vrouwengoal klik je hier. De stembussen sluiten op dinsdag 7 december aanstaande.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

In de media #2
Competitie
In de media #2
Deze week op Omrop Fryslân een lang geschreven interview én een video met Terrenc Griemink, naar aanleiding van de ontmoeting met z’n oude club. Op NPO Radio 1 in Langs de Lijn en Omstreken een reportage met Lise van Maldeghem over haar korfbaldroom. LDODK/Rinsma Modeplein – GG/RMcD Huis Emma Van Wormer naar Fryslân om landskampioen […]
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Speelronde twee startte al op vrijdagavond, met het duel tussen LDODK en Groen-Geel. Voor Terrenc Griemink betekende het een weerzien met zijn oude club en diens supporters. Verder in de tweede ronde onder andere de clash tussen PKC en Fortuna en - misschien wel net zo interessant - KZ vs. DVO.
Lees meer
In de media #1
Competitie
In de media #1
Na iedere speelronde in de Kenonz Korfbal League zetten we de (online) verschenen artikelen voor je op een rijtje in het mediaoverzicht. Mis je iets? Laat het ons weten via onze social media!
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing