Skip to the main content

Goal van de Week 2021-2022 #3

Er viel genoeg te genieten in speelronde drie en de mooie goals vlogen ons om de oren. Het was dan ook niet heel makkelijk om zes kandidaten te kiezen, maar het is gelukt. Nu is het aan jou om te stemmen op jouw favoriet.

De winnaars van vorige week zijn Nynke Lokhorst (Oost-Arnhem) met 52% van de stemmen en Matté Lipke (KZ/Thermo4U) met 51% van de stemmen.

Vrouwen

Na haar zus Nynke afgelopen week, is nu Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek) genomineerd voor de ‘Goal van de Week’. Lokhorst maakte haar rentree in de basis na een blessure en bijbehorende operatie en deed dat voortreffelijk. Met haar buzzerbeater bepaalde zij zaterdag tegen KCC/CK Kozijnen de ruststand op 5-13.

In de slotfase van het bloedstollende duel tussen KZ/Thermo4U en Blauw-Wit (A) kwam Marjolijn Schenk binnen de lijnen en zij was direct belangrijk voor haar ploeg. Haar onehander was de 14-16 en leidde de comeback van de Koogers in.

Ook Marjolijn Kroon (LDODK/Rinsma Modeplein) was bepalend voor haar ploeg afgelopen weekend, in het duel met Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Kroon, die dit seizoen haar rentree maakte bij de Friezen, rondde de haar doorloopbal knap af (24-20) en doorbrak daarmee de run van Dalto.

Mannen

Mike van de Reep was niet alleen Man of the Match voor Blauw-Wit (A) afgelopen zaterdag, met zijn winnende vrije bal op vier seconden voor het einde van de wedstrijd sleept hij ook een nominatie voor de ‘Goal van de Week’ in de wacht.

Christian Dekkers (DOS’46) was zaterdag in het duel met Oost-Arnhem on fire. Veel van zijn hand werd gepromoveerd tot doelpunt, maar zijn achtste was de mooiste van de avond. Het was de 10-22 in een wedstrijd die uiteindelijk ruim gewonnen werd door DOS’46.

Ook Jelmer Jonker (PKC/Vertom) speelde een productieve wedstrijd, tegen TOP/LITTA. Zijn zesde doelpunt (de 26-13) was een fraai jumpshot op aangeven van Richard Kunst en verdient een nominatie voor de ‘Goal van de Week’.

Stemmen op jouw favoriete mannengoal kan hier, voor de mooiste vrouwengoal klik je hier. De stembussen sluiten op dinsdag 7 december aanstaande.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Een fantastische dag in Rotterdam Ahoy, verdient een fantastische aftermovie. De beelden spreken voor zich, geniet je nog even met ons mee van de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Do or die voor Dalto dinsdagavond. De ploeg van scheidend coach Barry Schep moest winnen om nog zicht te houden op promotie. Daar slaagden de Driebergenaren echter niet in, in de laatste minuut van de tweede play-down was het Thomas Schagen die het vonnis voltrok.
Lees meer
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Afgelopen zaterdag (15 april) stond geheel in het teken van de Kenonz Korfbal Leaguefinale in een volgepakt Rotterdam Ahoy. Daags na dit prachtige evenement verzamelen we alle (online) verschenen media-uitingen met betrekking tot de finale.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Kies je poule