Skip to the main content

Goal van de Week #5

Speelronde zes staat alweer voor de deur, maar eerst moeten we de Goal van de Week van speelronde vijf nog afhandelen. Aan mooie goals wederom geen gebrek, we hebben er weer zes voor je geselecteerd om uit te kiezen.

Vrouwen

De eerste genomineerde komt uit de wedstrijd tussen TOP/LITTA en Dalto/Klaverblad Verzekeringen. De dames van TOP hadden duidelijk over op de dames van Dalto en er werden heel erg veel (mooie) doorloopballen gemaakt. Deze van Roos Verheugt leverde haar een nominatie voor de Goal van de Week van speelronde vijf op.

Nog een Roos met een nominatie; dit keer Roos Scherrenburg van DVO/Accountor. DVO kende een lastige middag tegen Fortuna/Delta Logistiek en het duurde lang voor de Bennekommers op gang kwamen. Na een 1-5 achterstand waren het de dames Boadi en Scherrenburg die DVO weer terug in de wedstrijd hielpen, waarbij de knap afgemaakte actie van Scherrenburg een nominatie waard bleek.

Last but not least: Eline van Veldhuisen. Het duel tussen KCC/CK Kozijnen en DOS’46 was niet om over naar huis te schrijven, maar de 10-18 van Van Veldhuisen, die dit seizoen al 21 treffers maakte en de tweede plaats op de topscorers-ranglijst bezet, was wel een lichtpuntje. In de eerste speelronde van dit seizoen won Van Veldhuisen de wekelijkse strijd om de mooiste goal, lukt het haar om haar tweede nominatie wederom in winst om te zetten?

Mannen

Ook bij de mannen vinden we een speler van TOP/LITTA terug, in de persoon van Nick Pikaar. De voorsprong van TOP was zodanig groot, dat de ploeg uit Sassenheim enigszins kon spelen met tegenstander Dalto. Pikaar troefde directe tegenstander Den Ouden af en prikte knap de 34-20 binnen. Het zal voorlopig de laatste nominatie zijn voor Pikaar, die er met een breuk in zijn elleboog (opgelopen in het duel met Fortuna) zo’n vier tot zes weken uit ligt.

Niet alleen TOP kon mooie goals maken, ook Dalto liet zien dat het echt wel kan korfballen. De tandem Schulting – Siedsma loopt al het hele seizoen prima en ook in het duel met TOP lieten beide heren zich gelden. Schulting profiteerde van het gretig inspringen van Snel, en omdat Siedsma op het juiste moment wegstapte en daarmee zijn heer bezig hield, kon Schulting zelf de 20-13 maken.

De laatste kanshebber van deze week is Julian Frieswijk. Frieswijk speelt tot nu toe een prima seizoen bij LDODK/Rinsma Modeplein, en pakt geregeld zijn doelpunten mee. Zo ook in het duel met PKC/Vertom. Met zijn tweede doelpunt van de middag verkleinde hij de achterstand van LDODK weer enigszins, maar de Friezen kwamen ruim te kort tegen titelkandidaat PKC.

Stemmen op jouw favoriete goal van speelronde vijf kan tot woensdagmiddag 12 uur. Stemmen op de mooiste vrouwengoal doe je hier, voor de mannen klik je hier. Heb je al gestemd op de Goal van de Week van speelronde vier? Dat kan nog tot maandagmiddag!

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

ERIMA introduceert ERIMA Equal Pro
ERIMA introduceert ERIMA Equal Pro

Tijdens het aankomende zaalseizoen worden de duels in de Korfbal League en Hoofdklasse gespeeld met de ERIMA Equal Pro. Deze speciaal voor het korfbal ontwikkelde bal van KNKV-partner ERIMA kan zowel op het veld als in de zaal gebruikt worden.

Lees meer
Eerste oefenduels Korfbal League een feit
Eerste oefenduels Korfbal League een feit

De Korfbal Leagueploegen speelden zaterdag de eerste oefenwedstrijden in voorbereiding op de competitiestart op 16 januari aanstaande. Alle wedstrijden waren live te zien via Eyecons en zijn daar nu ook terug te kijken.

Lees meer
Korfbal League in de media #2
Korfbal League in de media #2

Wat verscheen er over de tweede speelronde in de Korfbal League in de media? Hieronder vind je het overzicht met alle publicaties. Alle eerder verschenen artikelen vind je op de media-pagina.

Lees meer

Topartikelen

Nominaties: Beste speelster U21
Nominaties: Beste speler U21
Goal van het Jaar – halve finale poule D
Kies je poule