Skip to the main content

Goal van de Week #6

Halverwege de reguliere competitie en wat hebben we al veel mooie doelpunten gezien! Ook in ronde zes waren er weer genoeg schitterende goals om uit te kiezen. Tijd voor jullie om te stemmen op de mooiste!

Deze week hebben we eerst de winnaars van de ronden 4 en 5 te bespreken. In ronde vier was het bij de vrouwen niet echt spannend. Jet Hendriks en Fleur Hoek konden niet op tegen de prachtige goal van Amber van Doorn, die met maar liefst 82%(!) van de stemmen de winst binnensleepte. Ook Thomas Reijgersberg won afgetekend: 66% van de stemmen gingen naar zijn doelpunt.

In ronde vijf was het ging bij de vrouwen opnieuw de winst naar een dame van DOS’46. Eline van Veldhuisen heeft goud in handen dit seizoen: zij promoveerde met ruim 45% van de stemmen ook haar tweede nominatie tot winst. Bij de mannen pakte Julian Frieswijk met zijn tip-in de winst, ook hij haalde 45% van de stemmen binnen.

Dan door naar de nominaties van speelronde zes.

Vrouwen

Een nieuwkomer in deze rubriek: Willemien Kragt werd deze week voor het eerst genomineerd voor de Goal van de Week. De speelster van Oost-Arnhem is op dreef de laatste weken en ook in het duel met KZ/Thermo4U was ze goed voor vier doelpunten. Hier gaf Kragt international Marjolijn Schenk even het nakijken en maakte ze knap de 4-3.

PKC/Vertom had een lastige middag in Amsterdam, tegen een taai Blauw-Wit (A). Sanne van der Werff zet haar ploeg weer naast de Amsterdammers (12-12) met een knap afgemaakte doorloopbal, vlak nadat Randell van der Steen verzuimde Blauw-Wit op twee doelpunten verschil te zetten.

De derde vrouw die genomineerd werd, is Roos Scherrenburg. Zij was van levensbelang voor DVO/Accountor, dat twee belangrijke punten pakte tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Scherrenburg’s heerlijke schot viel ringloos binnen en was de gelijkmaker na een slechte start van de Bennekommers (6-6).

Mannen

Bij de mannen is Leander Zwolle de eerste kanshebber van deze week. DOS’46 leek lang een punt af te kunnen snoepen van koploper Fortuna/Delta Logistiek, maar Fleur Hoek stak daar eigenhandig een stokje voor. Zwolle kon voor DOS’46 nog één keer iets terugdoen en troefde Daan Preuninger af onder de korf (18-19) maar het zou niet genoeg zijn voor de zege. Dan maar voor de winst in de Goal van de Week?

Het duel in Wormer, tussen GG/IJskoud de Beste en LDODK/Rinsma Modeplein kende wellicht de meest verrassende uitslag van het hele weekend. Martin Coevert liet al eerder zien dat hij beschikt over een zeer goede balbeheersing, en ook deze week was het raak. Zijn doelpunt was de 8-6 en het begin van een meer dan prima wedstrijd voor Groen-Geel.

“Wat Coevert kan, kan ik ook”, moet Erwin Zwart gedacht hebben. Ook hij werd deze week genomineerd voor de Goal van de Week, met een vrijwel identieke goal als die van Coevert. De 12-9 bracht LDODK iets terug in de wedstrijd, maar het zou slechts een druppel op de gloeiende plaat zijn. Groen-Geel was LDODK de baas en hield de punten knap in eigen huis.

Stemmen kan tot maandagmiddag 12 uur. Stemmen op jouw favoriete vrouwendoelpunt doe je hier, de mooiste mannengoal kies je hier. Succes!

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer
In de media #17
Competitie
In de media #17
In de slotfase van de zaalcompetitie stijgt de spanning én de media aandacht. Zo maakte de NOS een item met Richard Kunst en waren Femke Faber en Ran Faber te gast in de studio bij Sa!  DVO/Transus – Fortuna DVO plaatst zich na thriller voor play-offs – Bennekoms Nieuwsblad (premium) DVO heeft ticket voor play-offs […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule