Skip to the main content

Goal van de Week #7

Het einde van de reguliere competitie nadert snel, met nog maar drie speelronden te gaan. Hoe dichter naar het einde, hoe spannender de wedstrijden. Of dat effect heeft op de schoonheid van de doelpunten? Oordeel zelf maar.

Ronde zes werd bij de vrouwen gewonnen door Willemien Kragt, van Oost-Arnhem. Zij verzilverde direct haar eerste nominatie met 43% van de stemmen.

Bij de mannen werd Leander Zwolle verkozen tot winnaar met 51% van de stemmen. Lukt het hem om twee keer op rij te winnen?

 

 

 

Vrouwen

In speelronde zeven zien we als eerste Celeste Split (TOP/LITTA). Split, die normaal gesproken goed is voor een groot aandeel van de doelpunten bij de Sassemers, draait tot dusver een wisselvallig seizoen. In het duel met DVO was ze in ieder geval ouderwets op dreef, met onder andere dit heerlijke doelpunt.

Lisanne de Bruin (GG/IJskoud de Beste) is de tweede genomineerde van deze week. De Bruin, die in Insta Talks vertelde dat de dames van Groen-Geel meer ruimte krijgen om aan te vallen dit seizoen, gaf haar directe tegenstandster het nakijken en rondde knap af.

De laatste genomineerde van deze week is Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek). De dames van Fortuna waren ‘aan’ in het duel met KCC/CK Kozijnen en scoorden samen meer dan de helft van de 33 doelpunten. Hoek had met vijf goals, waaronder deze kenmerkende doorbraak, een flink aandeel daarin.

Mannen

De eerste genomineerde is Leander Zwolle (DOS’46). Voor de tweede week op rij hengelt Zwolle een nominatie binnen, ditmaal met een handigheidje onder de korf. De pass van vakmaatje Mart Vrielink is overigens minstens zo lekker, hij stelde Zwolle in staat om te scoren.

Sydney Schol (KCC/CK Kozijnen) is de tweede kanshebber bij de mannen deze week. Zijn doelpunt was het eerste herendoelpunt in het duel met Fortuna. Sanne Alsem ziet de goede actie van Schol en de splijtende pass was precies op maat. Schol maakte de kans knap af.

Ook bij de mannen is de derde nominatie voor een speler van Fortuna. Nik van der Steen maakte acht doelpunten in het duel met KCC en dit is met afstand de mooiste. Echt spannend was het allang niet meer (19-10), als Van der Steen de turbo even aanzet en twee man op snelheid klopt.

Stemmen op jouw favoriet kan tot aanstaande maandagmiddag 12 uur. Stemmen op het mooiste vrouwendoelpunt doe je hier, jouw favoriete mannendoelpunt kies je hier. Succes!

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Een fantastische dag in Rotterdam Ahoy, verdient een fantastische aftermovie. De beelden spreken voor zich, geniet je nog even met ons mee van de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Do or die voor Dalto dinsdagavond. De ploeg van scheidend coach Barry Schep moest winnen om nog zicht te houden op promotie. Daar slaagden de Driebergenaren echter niet in, in de laatste minuut van de tweede play-down was het Thomas Schagen die het vonnis voltrok.
Lees meer
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Afgelopen zaterdag (15 april) stond geheel in het teken van de Kenonz Korfbal Leaguefinale in een volgepakt Rotterdam Ahoy. Daags na dit prachtige evenement verzamelen we alle (online) verschenen media-uitingen met betrekking tot de finale.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Kies je poule