Skip to the main content

Goal van de Week #7

Het einde van de reguliere competitie nadert snel, met nog maar drie speelronden te gaan. Hoe dichter naar het einde, hoe spannender de wedstrijden. Of dat effect heeft op de schoonheid van de doelpunten? Oordeel zelf maar.

Ronde zes werd bij de vrouwen gewonnen door Willemien Kragt, van Oost-Arnhem. Zij verzilverde direct haar eerste nominatie met 43% van de stemmen.

Bij de mannen werd Leander Zwolle verkozen tot winnaar met 51% van de stemmen. Lukt het hem om twee keer op rij te winnen?

 

 

 

Vrouwen

In speelronde zeven zien we als eerste Celeste Split (TOP/LITTA). Split, die normaal gesproken goed is voor een groot aandeel van de doelpunten bij de Sassemers, draait tot dusver een wisselvallig seizoen. In het duel met DVO was ze in ieder geval ouderwets op dreef, met onder andere dit heerlijke doelpunt.

Lisanne de Bruin (GG/IJskoud de Beste) is de tweede genomineerde van deze week. De Bruin, die in Insta Talks vertelde dat de dames van Groen-Geel meer ruimte krijgen om aan te vallen dit seizoen, gaf haar directe tegenstandster het nakijken en rondde knap af.

De laatste genomineerde van deze week is Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek). De dames van Fortuna waren ‘aan’ in het duel met KCC/CK Kozijnen en scoorden samen meer dan de helft van de 33 doelpunten. Hoek had met vijf goals, waaronder deze kenmerkende doorbraak, een flink aandeel daarin.

Mannen

De eerste genomineerde is Leander Zwolle (DOS’46). Voor de tweede week op rij hengelt Zwolle een nominatie binnen, ditmaal met een handigheidje onder de korf. De pass van vakmaatje Mart Vrielink is overigens minstens zo lekker, hij stelde Zwolle in staat om te scoren.

Sydney Schol (KCC/CK Kozijnen) is de tweede kanshebber bij de mannen deze week. Zijn doelpunt was het eerste herendoelpunt in het duel met Fortuna. Sanne Alsem ziet de goede actie van Schol en de splijtende pass was precies op maat. Schol maakte de kans knap af.

Ook bij de mannen is de derde nominatie voor een speler van Fortuna. Nik van der Steen maakte acht doelpunten in het duel met KCC en dit is met afstand de mooiste. Echt spannend was het allang niet meer (19-10), als Van der Steen de turbo even aanzet en twee man op snelheid klopt.

Stemmen op jouw favoriet kan tot aanstaande maandagmiddag 12 uur. Stemmen op het mooiste vrouwendoelpunt doe je hier, jouw favoriete mannendoelpunt kies je hier. Succes!

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League in de media #9
Competitie
Kenonz Korfbal League in de media #9
In het mediaoverzicht van speelronde negen in de Kenonz Korfbal League onder andere een artikel over het vertrek van Erik van Brenk bij Blauw-Wit en de belangrijke zege van DOS'46 op Groen-Geel.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap #9
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap #9
Zaterdagmiddag kreeg Blauw-Wit voor de tweede week op rij een fikse nederlaag te verwerken, ditmaal tegen PKC. 's Avonds pakte DOS'46 in eigen hal belangrijke punten tegen Groen-Geel en Unitas was heel dicht bij een eerste overwinning maar moest uiteindelijk toch de punten aan KCC laten. Tenslotte maakten DVO en KZ er in Bennekom een intense wedstrijd van, met veel spanning (en doelpunten).
Lees meer
Kenonz Korfbal League: inhaalduel PKC-KCC
Competitie
Kenonz Korfbal League: inhaalduel PKC-KCC
Op dinsdagavond 17 januari speelde PKC de inhaalwedstrijd uit speelronde zeven tegen KCC. Het duel werd nu gespeeld, omdat PKC in het eerste speelweekend na de kerstonderbreking in actie kwam in de voorronde van de IKF Europe Korfball Champions League. Echt spannend werd het nooit in Papendrecht, waar de thuisploeg met ruime cijfers won.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Als eerste toegang tot de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Competitie
Kenonz Korfbal League in de media #6