Skip to the main content

Goal van de Week #7

Het einde van de reguliere competitie nadert snel, met nog maar drie speelronden te gaan. Hoe dichter naar het einde, hoe spannender de wedstrijden. Of dat effect heeft op de schoonheid van de doelpunten? Oordeel zelf maar.

Ronde zes werd bij de vrouwen gewonnen door Willemien Kragt, van Oost-Arnhem. Zij verzilverde direct haar eerste nominatie met 43% van de stemmen.

Bij de mannen werd Leander Zwolle verkozen tot winnaar met 51% van de stemmen. Lukt het hem om twee keer op rij te winnen?

 

 

 

Vrouwen

In speelronde zeven zien we als eerste Celeste Split (TOP/LITTA). Split, die normaal gesproken goed is voor een groot aandeel van de doelpunten bij de Sassemers, draait tot dusver een wisselvallig seizoen. In het duel met DVO was ze in ieder geval ouderwets op dreef, met onder andere dit heerlijke doelpunt.

Lisanne de Bruin (GG/IJskoud de Beste) is de tweede genomineerde van deze week. De Bruin, die in Insta Talks vertelde dat de dames van Groen-Geel meer ruimte krijgen om aan te vallen dit seizoen, gaf haar directe tegenstandster het nakijken en rondde knap af.

De laatste genomineerde van deze week is Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek). De dames van Fortuna waren ‘aan’ in het duel met KCC/CK Kozijnen en scoorden samen meer dan de helft van de 33 doelpunten. Hoek had met vijf goals, waaronder deze kenmerkende doorbraak, een flink aandeel daarin.

Mannen

De eerste genomineerde is Leander Zwolle (DOS’46). Voor de tweede week op rij hengelt Zwolle een nominatie binnen, ditmaal met een handigheidje onder de korf. De pass van vakmaatje Mart Vrielink is overigens minstens zo lekker, hij stelde Zwolle in staat om te scoren.

Sydney Schol (KCC/CK Kozijnen) is de tweede kanshebber bij de mannen deze week. Zijn doelpunt was het eerste herendoelpunt in het duel met Fortuna. Sanne Alsem ziet de goede actie van Schol en de splijtende pass was precies op maat. Schol maakte de kans knap af.

Ook bij de mannen is de derde nominatie voor een speler van Fortuna. Nik van der Steen maakte acht doelpunten in het duel met KCC en dit is met afstand de mooiste. Echt spannend was het allang niet meer (19-10), als Van der Steen de turbo even aanzet en twee man op snelheid klopt.

Stemmen op jouw favoriet kan tot aanstaande maandagmiddag 12 uur. Stemmen op het mooiste vrouwendoelpunt doe je hier, jouw favoriete mannendoelpunt kies je hier. Succes!

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer
In de media #17
Competitie
In de media #17
In de slotfase van de zaalcompetitie stijgt de spanning én de media aandacht. Zo maakte de NOS een item met Richard Kunst en waren Femke Faber en Ran Faber te gast in de studio bij Sa!  DVO/Transus – Fortuna DVO plaatst zich na thriller voor play-offs – Bennekoms Nieuwsblad (premium) DVO heeft ticket voor play-offs […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule