Skip to the main content

Goal van de Week #8

Veel doelpunten in de achtste speelronde van de Korfbal League en genoeg mooie goals om uit te kiezen voor de Goal van de Week. Nog drie reguliere ‘GvdW’ rondes voor we richting de play-offs en de finale gaan, en dús richting de verkiezing voor de Goal van het Jaar.

Allereerst de winnaars van vorige week. Lisanne de Bruin (GG/IJskoud de Beste) troefde Celeste Split en Fleur Hoek af, en ging er met 41% van de stemmen vandoor. Bij de mannen was Sydney Schol (KCC/CK Kozijnen) de onbetwiste winnaar met 45% van de stemmen.

Vrouwen

Voor de tweede week op rij werd Celeste Split (TOP/LITTA) genomineerd voor de Goal van de Week. In het duel met DOS’46 was ze vier keer trefzeker waaronder deze knappe goal, waarmee ze de stand op 13-18 zette. De wedstrijd was gespeeld en TOP liet zich niet nogmaals verrassen door de Nijeveners.

Ook een nominatie voor Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U), die een voor haar ploeg heel belangrijk doelpunt maakte. Het was stuivertje wisselen in Koog aan de Zaan, maar in de slotminuten had KZ een minimale voorsprong op LDODK/Rinsma Modeplein. Marjolijn Schenk zet Diana van der Vorst op het verkeerde been en scoort vervolgens de 21-19. LDODK zou nog tot op één punt naderen maar dankzij de goal van Schenk konden de Koogers eindelijk weer eens punten bijschrijven.

Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek) hengelt ook voor de tweede week op rij een nominatie binnen. Al na zeven minuten spelen was het niet spannend meer in Delft, Dalto/Klaverblad Verzekeringen had weinig in te brengen tegen de regerend landskampioen. Hoek zelf was ook weer ouderwets op dreef met zes doelpunten, waaronder deze buzzerbeater.

Mannen

Bij de mannen zien we Matthijs Baerends (Oost-Arnhem) als eerste kanshebber deze week. Oost-Arnhem kon in het duel met PKC/Vertom beter partij bieden dan in de eerste wedstrijd het geval was, zeker in eerste helft. Baerends maakte ongeveer vijf minuten voor rust op fraaie wijze de 8-11 en kan daarmee zijn eerste nominatie in de Goal van de Week noteren.

Topschutter Gertjan Meerkerk (DVO/Accountor) had met zes doelpunten in het duel met KCC/CK Kozijnen een substantieel aandeel in de zege van de Bennekommers. Niet alleen van afstand is de international messcherp, zijn actie naar binnen is ook explosief. Voormalig ploeggenoot Stefan Dekkers kon Meerkerk niet houden en laatstgenoemde zette de 15-27 op het scorebord.

Rudo Schulting (Dalto/Klaverblad Verzekeringen) is de derde genomineerde doelpuntenmaker bij de mannen. De wedstrijd was al lang en breed gespeeld, maar Dalto bleef als team bij elkaar en probeerde er tot het einde toe iets van te maken. Schulting kon profiteren van een onoplettendheidje bij Daan Preuninger en beloonde zijn harde werken met een doelpunt (32-17).

 

Stemmen op jouw favoriete mannengoal doe je hier, voor de vrouwen klik je hier. Stemmen kan tot donderdagmiddag 12.00 uur. Succes!

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League in de media #3
Competitie
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap #3
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zagen we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale, die eindigde in een gelijkspel. In Capelle aan den IJssel haalde KZ hard uit tegen KCC en promovendus Unitas kon één helft partij bieden aan DOS'46. Op zondagmiddag reisde Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK, wat eindigde in een ruime overwinning voor de Amsterdammers.
Lees meer
Play of the Week #2
Competitie
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2022-2023