Skip to the main content

Goal van de Week #8

Veel doelpunten in de achtste speelronde van de Korfbal League en genoeg mooie goals om uit te kiezen voor de Goal van de Week. Nog drie reguliere ‘GvdW’ rondes voor we richting de play-offs en de finale gaan, en dús richting de verkiezing voor de Goal van het Jaar.

Allereerst de winnaars van vorige week. Lisanne de Bruin (GG/IJskoud de Beste) troefde Celeste Split en Fleur Hoek af, en ging er met 41% van de stemmen vandoor. Bij de mannen was Sydney Schol (KCC/CK Kozijnen) de onbetwiste winnaar met 45% van de stemmen.

Vrouwen

Voor de tweede week op rij werd Celeste Split (TOP/LITTA) genomineerd voor de Goal van de Week. In het duel met DOS’46 was ze vier keer trefzeker waaronder deze knappe goal, waarmee ze de stand op 13-18 zette. De wedstrijd was gespeeld en TOP liet zich niet nogmaals verrassen door de Nijeveners.

Ook een nominatie voor Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U), die een voor haar ploeg heel belangrijk doelpunt maakte. Het was stuivertje wisselen in Koog aan de Zaan, maar in de slotminuten had KZ een minimale voorsprong op LDODK/Rinsma Modeplein. Marjolijn Schenk zet Diana van der Vorst op het verkeerde been en scoort vervolgens de 21-19. LDODK zou nog tot op één punt naderen maar dankzij de goal van Schenk konden de Koogers eindelijk weer eens punten bijschrijven.

Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek) hengelt ook voor de tweede week op rij een nominatie binnen. Al na zeven minuten spelen was het niet spannend meer in Delft, Dalto/Klaverblad Verzekeringen had weinig in te brengen tegen de regerend landskampioen. Hoek zelf was ook weer ouderwets op dreef met zes doelpunten, waaronder deze buzzerbeater.

Mannen

Bij de mannen zien we Matthijs Baerends (Oost-Arnhem) als eerste kanshebber deze week. Oost-Arnhem kon in het duel met PKC/Vertom beter partij bieden dan in de eerste wedstrijd het geval was, zeker in eerste helft. Baerends maakte ongeveer vijf minuten voor rust op fraaie wijze de 8-11 en kan daarmee zijn eerste nominatie in de Goal van de Week noteren.

Topschutter Gertjan Meerkerk (DVO/Accountor) had met zes doelpunten in het duel met KCC/CK Kozijnen een substantieel aandeel in de zege van de Bennekommers. Niet alleen van afstand is de international messcherp, zijn actie naar binnen is ook explosief. Voormalig ploeggenoot Stefan Dekkers kon Meerkerk niet houden en laatstgenoemde zette de 15-27 op het scorebord.

Rudo Schulting (Dalto/Klaverblad Verzekeringen) is de derde genomineerde doelpuntenmaker bij de mannen. De wedstrijd was al lang en breed gespeeld, maar Dalto bleef als team bij elkaar en probeerde er tot het einde toe iets van te maken. Schulting kon profiteren van een onoplettendheidje bij Daan Preuninger en beloonde zijn harde werken met een doelpunt (32-17).

 

Stemmen op jouw favoriete mannengoal doe je hier, voor de vrouwen klik je hier. Stemmen kan tot donderdagmiddag 12.00 uur. Succes!

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule