Skip to the main content

Goal van de Week #9

Er stonden een paar belangrijke wedstrijden op het programma afgelopen weekend. Toch was de spanning geen rem op het maken van mooie doelpunten, dus er viel weer genoeg te kiezen. Nu is het aan jou om te stemmen op de mooiste goals bij de mannen en de vrouwen!

Eerst de winnaars van ronde acht. Bij zowel de vrouwen als de mannen waren de verschillen groot. Bij de vrouwen stak Marjolijn Schenk met kop en schouders boven haar concurrentes uit en zij werd met ruim 51% van de stemmen uitgeroepen tot winnares van ronde acht. Bij de mannen was het verschil nóg groter. De prachtige onehander van Matthijs Baerends (Oost-Arnhem) leverde hem maar liefst 71% van de stemmen én de overwinning op.

Vrouwen

De eerste kanshebster bij de vrouwen is Jet Hendriks (TOP/LITTA). Hendriks is een fantastische verdedigster, maar aanvallend is ze ook heel sterk. In de heenwedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek was Hendriks nog belangrijk in de slotfase, in het duel van afgelopen zaterdag was ze iets minder prominent aanwezig. Desalniettemin is ze met deze heerlijke actie (de 11-11 vlák voor rust) genomineerd voor de ‘Goal van de Week’.

Roos Verheugt (TOP/LITTA) was zaterdag ‘aan’ in het duel met Fortuna. Meermaals gaf zij haar directe tegenstandster Michelle van Geffen het nakijken, in een ultieme poging om ‘haar’ TOP in de race om de eerste plaats in de poule te houden. De goal waarmee zij genomineerd werd voor de ‘Goal van de Week’ was de 14-15, een heel belangrijke aansluitingstreffer.

Bij DVO/Accountor had Caitlin Keller het vizier op scherp. Met zes goals werd zij – naast topschutter Gertjan Meerkerk – topscorer bij de Bennekommers, in de wedstrijd tegen DOS’46. Een belangrijke wedstrijd, waarin DVO er met de winst vandoor ging en zich daarmee plaatste voor de play-offs. Van de zes doelpunten van Keller was dit toch wel de mooiste: de 19-11.

Mannen

Ook LDODK/Rinsma Modeplein had een zege nodig om zich te plaatsen voor de play-offs. In het duel met Oost-Arnhem speelde Erwin Zwart een matige eerste helft, maar in de tweede helft vielen de ballen wel voor de Fries. Na twee belangrijke doelpunten van invaller Christian Dekkers maakte Zwart de 16-13, waarmee hij genomineerd is voor de ‘Goal van de Week’ en was het gat geslagen.

De Arnhemmers deden nog wel wat terug in de slotfase van de wedstrijd en Jasper Broenink liet nog maar eens zijn kunsten zien. Hij zou zeven keer trefzeker zijn, waarbij zijn zesde (de 24-19) de mooiste was.

De laatste genomineerde van deze week is Jelmer Jonker van PKC/Vertom. Zoals we dit seizoen al vaker zagen, is de tandem Van Wijngaarden – Jonker een genot om naar te kijken. De mannen vinden elkaar blindelings en dat lag ook aan dit doelpunt ten grondslag. Het was pas het derde doelpunt van de wedstrijd (0-3) maar mooier werden ze niet meer.

Stemmen op jouw favoriete mannengoal kan hier, voor de mooiste vrouwengoal klik je hier.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

In de media #2
Competitie
In de media #2
Deze week op Omrop Fryslân een lang geschreven interview én een video met Terrenc Griemink, naar aanleiding van de ontmoeting met z’n oude club. Op NPO Radio 1 in Langs de Lijn en Omstreken een reportage met Lise van Maldeghem over haar korfbaldroom. LDODK/Rinsma Modeplein – GG/RMcD Huis Emma Van Wormer naar Fryslân om landskampioen […]
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Speelronde twee startte al op vrijdagavond, met het duel tussen LDODK en Groen-Geel. Voor Terrenc Griemink betekende het een weerzien met zijn oude club en diens supporters. Verder in de tweede ronde onder andere de clash tussen PKC en Fortuna en - misschien wel net zo interessant - KZ vs. DVO.
Lees meer
In de media #1
Competitie
In de media #1
Na iedere speelronde in de Kenonz Korfbal League zetten we de (online) verschenen artikelen voor je op een rijtje in het mediaoverzicht. Mis je iets? Laat het ons weten via onze social media!
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing