Skip to the main content

Goal van het Jaar – halve finale poule B

Na twaalf ronden in de ‘Goal van de Week’, gaan we verder met de ‘Goal van het Jaar’. De twaalf winnaars en twaalf winnaressen zijn middels een loting verdeeld over vier poules. Het schema van de verschillende poules vind je hier. De winnaars van deze poules nemen het uiteindelijk in de finale tegen elkaar op in de strijd om het mooiste doelpunt van het Korfbal Leagueseizoen 2020-2021.

Winnaars poule A

In poule A werd er, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, veel gestemd afgelopen week. Bij de vrouwen werd Sanne van der Werff (PKC/Vertom) met ruim 46% van de stemmen verkozen tot winnares. Daarmee stelde zij een plaats in de finale van de ‘Goal van het Jaar’ veilig.

Bij de mannen was het razend spannend. Slechts twee stemmen verschil zat er tussen de winnaar en de runner-up. Met 35,85% van de stemmen trok Gertjan Meerkerk (DVO/Accountor) aan het langste eind: hij verzekerde zich van een finaleplaats.

Poule B – vrouwen

In de tweede halve finale zien we als eerste genomineerde Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U) met haar doelpunt uit ronde acht, die haar 51% van de stemmen opleverde. Het was dan ook een heel belangrijk doelpunt in het duel met LDODK/Rinsma Modeplein, waarmee ze er voor zorgde dat de Koogers wonnen.

Als tweede genomineerde zien we een teamgenootje van Schenk: Sanne Pasma (KZ/Thermo4U), met haar doelpunt uit ronde twee. Het was haar derde doelpunt in het duel met PKC/Vertom en met ruim 65% van de stemmen werd deze uitgeroepen tot de ‘Goal van de Week’ van ronde twee.

De derde nominatie is voor Eline van Veldhuisen. Haar doelpunt leverde haar de winst op met 43% van de stemmen. Het was één van de vijf doelpunten die Van Veldhuisen maakte, bij haar debuut in de Korfbal League.

Poule B – mannen

Bij de mannen zien we als eerste Max Malestein (DOS’46). In de eerste ronde sleepte hij direct de winst in de ‘Goal van de Week’ binnen. De betreffende goal van Malestein, onder hoge druk van de schotklok en tegen oud-ploeggenoot Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek), oogstte veel waardering en kreeg 55% van de stemmen.

De tweede genomineerde in poule B is Jimmy Swikker (Fortuna/Delta Logistiek). Swikker viel in ronde drie in tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen en maakte drie doelpunten. Het laatste doelpunt van de middag werd door het publiek gekozen met ruimt 57% van de stemmen als ‘Goal van de Week’ en daarmee verdiende Swikker een plek in de halve finale van de ‘Goal van het Jaar’.

De laatste kanshebber is een ploeggenoot van Swikker: Thomas Reijgersberg (Fortuna/Delta Logistiek). Zijn tip-in uit ronde vier leverde hem met 66% van de stemmen de winst in de ‘Goal van de Week’ op. Maar haalt hij ook de finale van de ‘Goal van het Jaar’?

Voor je favoriete mannengoal klik je hier, stemmen op de mooiste vrouwengoal kan hier. Stemmen kan tot volgende week woensdag (19 mei) 12 uur. Succes!

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

In de media #2
Competitie
In de media #2
Deze week op Omrop Fryslân een lang geschreven interview én een video met Terrenc Griemink, naar aanleiding van de ontmoeting met z’n oude club. Op NPO Radio 1 in Langs de Lijn en Omstreken een reportage met Lise van Maldeghem over haar korfbaldroom. LDODK/Rinsma Modeplein – GG/RMcD Huis Emma Van Wormer naar Fryslân om landskampioen […]
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Speelronde twee startte al op vrijdagavond, met het duel tussen LDODK en Groen-Geel. Voor Terrenc Griemink betekende het een weerzien met zijn oude club en diens supporters. Verder in de tweede ronde onder andere de clash tussen PKC en Fortuna en - misschien wel net zo interessant - KZ vs. DVO.
Lees meer
In de media #1
Competitie
In de media #1
Na iedere speelronde in de Kenonz Korfbal League zetten we de (online) verschenen artikelen voor je op een rijtje in het mediaoverzicht. Mis je iets? Laat het ons weten via onze social media!
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing