Skip to the main content

Goal van het Jaar – halve finale poule B

Na twaalf ronden in de ‘Goal van de Week’, gaan we verder met de ‘Goal van het Jaar’. De twaalf winnaars en twaalf winnaressen zijn middels een loting verdeeld over vier poules. Het schema van de verschillende poules vind je hier. De winnaars van deze poules nemen het uiteindelijk in de finale tegen elkaar op in de strijd om het mooiste doelpunt van het Korfbal Leagueseizoen 2020-2021.

Winnaars poule A

In poule A werd er, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, veel gestemd afgelopen week. Bij de vrouwen werd Sanne van der Werff (PKC/Vertom) met ruim 46% van de stemmen verkozen tot winnares. Daarmee stelde zij een plaats in de finale van de ‘Goal van het Jaar’ veilig.

Bij de mannen was het razend spannend. Slechts twee stemmen verschil zat er tussen de winnaar en de runner-up. Met 35,85% van de stemmen trok Gertjan Meerkerk (DVO/Accountor) aan het langste eind: hij verzekerde zich van een finaleplaats.

Poule B – vrouwen

In de tweede halve finale zien we als eerste genomineerde Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U) met haar doelpunt uit ronde acht, die haar 51% van de stemmen opleverde. Het was dan ook een heel belangrijk doelpunt in het duel met LDODK/Rinsma Modeplein, waarmee ze er voor zorgde dat de Koogers wonnen.

Als tweede genomineerde zien we een teamgenootje van Schenk: Sanne Pasma (KZ/Thermo4U), met haar doelpunt uit ronde twee. Het was haar derde doelpunt in het duel met PKC/Vertom en met ruim 65% van de stemmen werd deze uitgeroepen tot de ‘Goal van de Week’ van ronde twee.

De derde nominatie is voor Eline van Veldhuisen. Haar doelpunt leverde haar de winst op met 43% van de stemmen. Het was één van de vijf doelpunten die Van Veldhuisen maakte, bij haar debuut in de Korfbal League.

Poule B – mannen

Bij de mannen zien we als eerste Max Malestein (DOS’46). In de eerste ronde sleepte hij direct de winst in de ‘Goal van de Week’ binnen. De betreffende goal van Malestein, onder hoge druk van de schotklok en tegen oud-ploeggenoot Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek), oogstte veel waardering en kreeg 55% van de stemmen.

De tweede genomineerde in poule B is Jimmy Swikker (Fortuna/Delta Logistiek). Swikker viel in ronde drie in tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen en maakte drie doelpunten. Het laatste doelpunt van de middag werd door het publiek gekozen met ruimt 57% van de stemmen als ‘Goal van de Week’ en daarmee verdiende Swikker een plek in de halve finale van de ‘Goal van het Jaar’.

De laatste kanshebber is een ploeggenoot van Swikker: Thomas Reijgersberg (Fortuna/Delta Logistiek). Zijn tip-in uit ronde vier leverde hem met 66% van de stemmen de winst in de ‘Goal van de Week’ op. Maar haalt hij ook de finale van de ‘Goal van het Jaar’?

Voor je favoriete mannengoal klik je hier, stemmen op de mooiste vrouwengoal kan hier. Stemmen kan tot volgende week woensdag (19 mei) 12 uur. Succes!

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Competitie
Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Het seizoen 2022-2023 zit er al even op. Tijdens de veldcompetitie hebben we de Korfbalawards uitgereikt. Hieronder een overzicht van de winnaars uit de Kenonz Korfbal League van afgelopen seizoen. Kenonz Korfbal League Beste speler: Mick Snel, Fortuna/Delta Logistiek (video) Beste speelster: Femke Faber, LDODK/Rinsma Modeplein (video) Topscoorder man: Bo Oppe, KCC/CK Kozijnen (video) Topscoorder […]
Lees meer
Kenonz, bedankt!
Competitie Korfbal Leaguefinale
Kenonz, bedankt!
De veldcompetitie is inmiddels van start en dat betekent dat het Kenonz Korfbal Leagueseizoen 2022/2023 er nu écht op zit. We kijken terug op een prachtig eerste seizoen met onze naamsponsor Kenonz. Het hoogtepunt was uiteraard de finale in een bomvol Rotterdam Ahoy afgelopen 15 april. Een dag om niet snel te vergeten! Nog even […]
Lees meer
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Een fantastische dag in Rotterdam Ahoy, verdient een fantastische aftermovie. De beelden spreken voor zich, geniet je nog even met ons mee van de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2