Skip to the main content

Goal van het Jaar – halve finale poule B

Na twaalf ronden in de ‘Goal van de Week’, gaan we verder met de ‘Goal van het Jaar’. De twaalf winnaars en twaalf winnaressen zijn middels een loting verdeeld over vier poules. Het schema van de verschillende poules vind je hier. De winnaars van deze poules nemen het uiteindelijk in de finale tegen elkaar op in de strijd om het mooiste doelpunt van het Korfbal Leagueseizoen 2020-2021.

Winnaars poule A

In poule A werd er, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, veel gestemd afgelopen week. Bij de vrouwen werd Sanne van der Werff (PKC/Vertom) met ruim 46% van de stemmen verkozen tot winnares. Daarmee stelde zij een plaats in de finale van de ‘Goal van het Jaar’ veilig.

Bij de mannen was het razend spannend. Slechts twee stemmen verschil zat er tussen de winnaar en de runner-up. Met 35,85% van de stemmen trok Gertjan Meerkerk (DVO/Accountor) aan het langste eind: hij verzekerde zich van een finaleplaats.

Poule B – vrouwen

In de tweede halve finale zien we als eerste genomineerde Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U) met haar doelpunt uit ronde acht, die haar 51% van de stemmen opleverde. Het was dan ook een heel belangrijk doelpunt in het duel met LDODK/Rinsma Modeplein, waarmee ze er voor zorgde dat de Koogers wonnen.

Als tweede genomineerde zien we een teamgenootje van Schenk: Sanne Pasma (KZ/Thermo4U), met haar doelpunt uit ronde twee. Het was haar derde doelpunt in het duel met PKC/Vertom en met ruim 65% van de stemmen werd deze uitgeroepen tot de ‘Goal van de Week’ van ronde twee.

De derde nominatie is voor Eline van Veldhuisen. Haar doelpunt leverde haar de winst op met 43% van de stemmen. Het was één van de vijf doelpunten die Van Veldhuisen maakte, bij haar debuut in de Korfbal League.

Poule B – mannen

Bij de mannen zien we als eerste Max Malestein (DOS’46). In de eerste ronde sleepte hij direct de winst in de ‘Goal van de Week’ binnen. De betreffende goal van Malestein, onder hoge druk van de schotklok en tegen oud-ploeggenoot Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek), oogstte veel waardering en kreeg 55% van de stemmen.

De tweede genomineerde in poule B is Jimmy Swikker (Fortuna/Delta Logistiek). Swikker viel in ronde drie in tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen en maakte drie doelpunten. Het laatste doelpunt van de middag werd door het publiek gekozen met ruimt 57% van de stemmen als ‘Goal van de Week’ en daarmee verdiende Swikker een plek in de halve finale van de ‘Goal van het Jaar’.

De laatste kanshebber is een ploeggenoot van Swikker: Thomas Reijgersberg (Fortuna/Delta Logistiek). Zijn tip-in uit ronde vier leverde hem met 66% van de stemmen de winst in de ‘Goal van de Week’ op. Maar haalt hij ook de finale van de ‘Goal van het Jaar’?

Voor je favoriete mannengoal klik je hier, stemmen op de mooiste vrouwengoal kan hier. Stemmen kan tot volgende week woensdag (19 mei) 12 uur. Succes!

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League in de media #9
Competitie
Kenonz Korfbal League in de media #9
In het mediaoverzicht van speelronde negen in de Kenonz Korfbal League onder andere een artikel over het vertrek van Erik van Brenk bij Blauw-Wit en de belangrijke zege van DOS'46 op Groen-Geel.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap #9
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap #9
Zaterdagmiddag kreeg Blauw-Wit voor de tweede week op rij een fikse nederlaag te verwerken, ditmaal tegen PKC. 's Avonds pakte DOS'46 in eigen hal belangrijke punten tegen Groen-Geel en Unitas was heel dicht bij een eerste overwinning maar moest uiteindelijk toch de punten aan KCC laten. Tenslotte maakten DVO en KZ er in Bennekom een intense wedstrijd van, met veel spanning (en doelpunten).
Lees meer
Kenonz Korfbal League: inhaalduel PKC-KCC
Competitie
Kenonz Korfbal League: inhaalduel PKC-KCC
Op dinsdagavond 17 januari speelde PKC de inhaalwedstrijd uit speelronde zeven tegen KCC. Het duel werd nu gespeeld, omdat PKC in het eerste speelweekend na de kerstonderbreking in actie kwam in de voorronde van de IKF Europe Korfball Champions League. Echt spannend werd het nooit in Papendrecht, waar de thuisploeg met ruime cijfers won.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Als eerste toegang tot de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Competitie
Kenonz Korfbal League in de media #6