Skip to the main content

Hansen en Stavenuiter terug bij Blauw-Wit: ‘Een interessante mix’

Oud-internationals Sophie Hansen en Momo Stavenuiter keren volgend seizoen terug bij Blauw-Wit (A). Hansen stopte in 2016 en was daarna één seizoen actief bij Rohda, Stavenuiter keert na één seizoen afwezigheid terug. Twee welkome versterkingen dus voor de Amsterdammers, die zich afgelopen seizoen met een uitgeklede selectie knap handhaafden.

De 27-jarige Hansen begon na een voorzet van Jessica Jansen na te denken aan een terugkeer. “Zij was bij mij en toen kwam het ter sprake of ik weer zin had om te spelen. Ik heb het toen een beetje voor me uitgeschoven. Ik moest even denken of ik het écht wilde. Maar toen ik er wat serieuzer over na ging denken, heeft Mark van der Laan mij gevraagd wat ik allemaal wilde weten over volgend seizoen.”

“Ik heb toen nog even aangekeken of het in combinatie met het thuisfront en werk kon, maar het begon wel echt te kriebelen. Daarvoor was dat ook wel een beetje het geval. Ik weet nog dat ik bij een wedstrijd was en dat de spelers opliepen. Toen dacht ik: dit is eigenlijk nog wel heel gaaf, wat heb ik een leuke tijd gehad! Korfbal is gewoon nog heel leuk. Op een lager niveau spelen was voor mij echter niet echt een optie. Dus ging ik voor alles of niets.”

Hansen twijfelde wel nog even voor welke club ze wilde spelen. “Dat jaartje bij Rohda was ontzettend leuk, we speelden in een soort vriendenteam. Maar dat was niet echt een optie voor dit seizoen. Ik heb wel gedacht om bij De Meeuwen te gaan spelen. Mijn man is daar volgend seizoen coach. Dat is Overgangsklasse. Maar ik wilde toch voor het allerhoogste gaan. Ik wil die uitdaging aan gaan.”

Oude niveau?

Welk niveau Hansen kan aantikken, weet ze niet. “Of ik weer op mijn oude niveau kan komen? Lastig. Ik heb twee kinderen gekregen, dus mijn lichaam is ook niet meer hetzelfde. Maar ik heb het nooit echt van mijn snelheid moeten hebben. Meer van mijn timing. Als ik straks weer ga trainen hoop ik dat dat er nog in zit. Ik denk zelf niet dat ik echt mijn hoogste niveau van vroeger kan halen. Maar ik ga daar wel voor.”

“Het zal wel echt aanpoten worden. Het wordt wennen om weer zoveel én op zo’n hoog niveau te trainen. Ik heb voor de zomer een trainingsschema meegekregen. En daar ga ik me natuurlijk braaf aan houden, haha!”, zegt Hansen.

Momo Stavenuiter keert zoals gezegd ook terug in de selectie van Blauw-Wit. Hansen is daar blij mee: “Onze keuzes zijn apart van elkaar genomen, maar ik vond het ontzettend leuk dat hij ook terugkeert. Momo is een ontzettend leuke gast en een geweldige korfballer. Misschien kunnen we met hem erbij nog wat leukers neerzetten dan vorig seizoen, waar de ploeg het gewoon al geweldig heeft gedaan. Welke plek dat op de ranglijst is? Geen idee, maar we moeten er in ieder geval wel drie onder ons kunnen houden. Laten we daarmee beginnen en dan zullen we moeten vechten voor elke meter. We hebben een ontzettend gezellige en gretige groep, die dat ook kan.”

Interessante mix

Zijn naam viel al, die van Momo Stavenuiter. Hij werd door Blauw-Wit benaderd om terug te keren. “Maar ik had er zelf ook wel over nagedacht. Ik denk dat er een interessant team staat volgend seizoen. We hebben op papier misschien niet mega veel kwaliteit. Maar de groep is jong, enthousiast én die Gerald van Dijk gaat ook gewoon weer door. Met Sophie en mij erbij, hebben we denk ik een leuke mix spelers, die best wel eens wat leuks kunnen neerzetten. Vorig seizoen presteerden ze het ook vaak bijna om te winnen van topploegen. Hopelijk kunnen we volgend seizoen daarin een nieuwe stap zetten.”

Vorig seizoen was het voor Stavenuiter na twintig jaar korfbal, even klaar. “Het was aan het begin wel een beetje raar om niet te spelen. Je moet even wennen. Na twintig jaar korfbal zat het écht in mijn systeem. Maar ik had een mooie invulling, met de reis die ik heb gemaakt. Ik denk dat het wel goed was om even te stoppen. Je blijft anders altijd maar hetzelfde doen. Als je het een keertje niet doet, merk je pas hoeveel tijd je eraan besteed. Dat je die verplichtingen even niet meer hebt, doet je wel goed. Maar nu ik weer terug ben en in Amsterdam woon, wil ik wel gewoon wat ritme in mijn dagelijkse leven. Korfbal is daar gewoon erg goed voor.”

Gewoon weer doelpunten maken

Wat Stavenuiter van zichzelf kan verwachten weet hij zelf ook nog niet. “Ik ben benieuwd. Ik heb een jaar geen korfbal meer in mijn handen gehad, haha! Ik ben wel actief geweest met andere sporten, maar het blijft toch anders. Ik ben fit, maar niet korfbalfit. Maar als ik dat ben verwachten ze gewoon weer dat ik doelpunten ga maken. Al zal ik niet echt meer een pure spits zijn. Ik zal in de rebound, de verdediging en in de steun, gewoon moeten aanpoten. Maar dat was de afgelopen seizoenen toen ik speelde ook al wel zo. Je hebt ook amper meer échte spitsen in de Korfbal League, of je moet Gertjan Meerkerk of Nik van der Steen heten. Overigens is dat ontzettend knap wat die gasten presteren.”

Stavenuiter kijkt nu vooral uit naar de wedstrijden. “Ik hoop alleen wel dat het goed gaat met corona, dat er niet straks maar drie mensen op de tribune zitten. Ik vind het altijd lekker als er druk op staat. Als de hal dan leeg is, denk ik: waar ben ik mee bezig? Maar goed, dat gaan we zien.”

“Ik zal qua fitness wel nog wat werk moeten verrichten. Ik zag op Instagram dat ze allemaal in de gewichten hangen en ik wil toch een beetje mee kunnen komen met die jonge jongens. Blauw-Wit moet niet gaan denken: wat hebben wij nou in huis gehaald?”

Foto: Rob Reurling, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule