Skip to the main content

Kenonz Korfbal League inhaalduel: Fortuna – PKC

Competitie

Een echte doordeweekse wedstrijd dinsdagavond in Delft. Met een ruststand van 5-5 was de eerste helft zeker niet om over naar huis te schrijven. Na rust sloeg PKC al snel het beslissende gat en hoewel Fortuna nog even aan een puntje mocht denken in de slotfase, schoten Laurens Leeuwenhoek en Brett Zuijdwegt de zege voor de koploper uiteindelijk vakkundig binnen.

Fortuna/Delta Logistiek – PKC/Vertom
Met de nederlaag in de Korfball Champions League van tien dagen geleden nog in het achterhoofd mocht Fortuna revanche nemen tegen PKC. De Papendrechters begonnen met Laurens Leeuwenhoek en Romy de Rijke op de bank, bij Fortuna startte Wouter Wildschut in de basis op de plek van Kay van Vliet. Daan Preuninger, die zaterdag in het competitieduel met DOS’46 zijn eerste minuten in lange tijd maakte, zat op de bank en ook Renée van Ginkel was wissel. Een duel met een aantal bijzondere feitjes: Richard Kunst speelde zijn 250e Korfbal Leagueduel, voor Zita Schröder was het haar honderdste wedstrijd op het hoogste niveau. Het werd een typische dinsdagavondwedstrijd, die vooral verdedigend sterk was. Beide ploegen legden elkaar lam, waardoor de doelpunten kostbaar waren. Bovendien dwongen ze elkaar tot veel fouten en slordigheden. Na een kwart wedstrijd hadden beide ploegen pas twee goals weten te noteren, ondanks de vele schotkansen voor beide teams. Vijf minuten voor rust hadden beide ploegen veertig kansen genomen, maar de schotpercentages van 12% (Fortuna) en 10% (PKC) waren alleszeggend. Tussen de vele aanvallen met matige afronding of passing waren de goals wel van schoonheid en met 5-5 was het in ieder geval spannend. In de tweede helft werd het massaal aanwezige publiek een stuk meer doelpunten voorschoteld, maar aanvankelijk alleen aan PKC-zijde waardoor na tien minuten het verschil opliep naar zeven goals in het voordeel van de Papendrechters. Pas de laatste tien minuten kwam Fortuna ook los en wist het PKC nog tot op twee doelpunten te naderen, met nog anderhalve minuut op de klok. Invaller Leeuwenhoek is de persoon die het duel dan alsnog in het slot gooit, de scherpschietende Brett Zuijdwegt (vijf goals) bepaalt de eindstand op 17-21. Aan Fortuna zijde eindigde Mick Snel op zes goals en nadert zo dus de 1500 goals (nog vier goals te gaan). (Uitslag: 17-21)

Stand (bijgewerkt tot en met 21/2):

W P DS
1. PKC 13 23 +91
2. Fortuna 13 18 +34
3. DVO 13 17 +49
4. LDODK 13 17 +25
5. KZ 13 16 +26
6. DOS’46 13 12 +6
7. Blauw-Wit- 13 11 -14
8. KCC 13 9 -58
9. Groen-Geel 13 7 -58
10. Unitas 13 0 -101

 

 

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

In de media #2
Competitie
In de media #2
Deze week op Omrop Fryslân een lang geschreven interview én een video met Terrenc Griemink, naar aanleiding van de ontmoeting met z’n oude club. Op NPO Radio 1 in Langs de Lijn en Omstreken een reportage met Lise van Maldeghem over haar korfbaldroom. LDODK/Rinsma Modeplein – GG/RMcD Huis Emma Van Wormer naar Fryslân om landskampioen […]
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Speelronde twee startte al op vrijdagavond, met het duel tussen LDODK en Groen-Geel. Voor Terrenc Griemink betekende het een weerzien met zijn oude club en diens supporters. Verder in de tweede ronde onder andere de clash tussen PKC en Fortuna en - misschien wel net zo interessant - KZ vs. DVO.
Lees meer
In de media #1
Competitie
In de media #1
Na iedere speelronde in de Kenonz Korfbal League zetten we de (online) verschenen artikelen voor je op een rijtje in het mediaoverzicht. Mis je iets? Laat het ons weten via onze social media!
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing