Skip to the main content

Kenonz Korfbal League inhaalduel: Fortuna – PKC

Competitie

Een echte doordeweekse wedstrijd dinsdagavond in Delft. Met een ruststand van 5-5 was de eerste helft zeker niet om over naar huis te schrijven. Na rust sloeg PKC al snel het beslissende gat en hoewel Fortuna nog even aan een puntje mocht denken in de slotfase, schoten Laurens Leeuwenhoek en Brett Zuijdwegt de zege voor de koploper uiteindelijk vakkundig binnen.

Fortuna/Delta Logistiek – PKC/Vertom
Met de nederlaag in de Korfball Champions League van tien dagen geleden nog in het achterhoofd mocht Fortuna revanche nemen tegen PKC. De Papendrechters begonnen met Laurens Leeuwenhoek en Romy de Rijke op de bank, bij Fortuna startte Wouter Wildschut in de basis op de plek van Kay van Vliet. Daan Preuninger, die zaterdag in het competitieduel met DOS’46 zijn eerste minuten in lange tijd maakte, zat op de bank en ook Renée van Ginkel was wissel. Een duel met een aantal bijzondere feitjes: Richard Kunst speelde zijn 250e Korfbal Leagueduel, voor Zita Schröder was het haar honderdste wedstrijd op het hoogste niveau. Het werd een typische dinsdagavondwedstrijd, die vooral verdedigend sterk was. Beide ploegen legden elkaar lam, waardoor de doelpunten kostbaar waren. Bovendien dwongen ze elkaar tot veel fouten en slordigheden. Na een kwart wedstrijd hadden beide ploegen pas twee goals weten te noteren, ondanks de vele schotkansen voor beide teams. Vijf minuten voor rust hadden beide ploegen veertig kansen genomen, maar de schotpercentages van 12% (Fortuna) en 10% (PKC) waren alleszeggend. Tussen de vele aanvallen met matige afronding of passing waren de goals wel van schoonheid en met 5-5 was het in ieder geval spannend. In de tweede helft werd het massaal aanwezige publiek een stuk meer doelpunten voorschoteld, maar aanvankelijk alleen aan PKC-zijde waardoor na tien minuten het verschil opliep naar zeven goals in het voordeel van de Papendrechters. Pas de laatste tien minuten kwam Fortuna ook los en wist het PKC nog tot op twee doelpunten te naderen, met nog anderhalve minuut op de klok. Invaller Leeuwenhoek is de persoon die het duel dan alsnog in het slot gooit, de scherpschietende Brett Zuijdwegt (vijf goals) bepaalt de eindstand op 17-21. Aan Fortuna zijde eindigde Mick Snel op zes goals en nadert zo dus de 1500 goals (nog vier goals te gaan). (Uitslag: 17-21)

Stand (bijgewerkt tot en met 21/2):

W P DS
1. PKC 13 23 +91
2. Fortuna 13 18 +34
3. DVO 13 17 +49
4. LDODK 13 17 +25
5. KZ 13 16 +26
6. DOS’46 13 12 +6
7. Blauw-Wit- 13 11 -14
8. KCC 13 9 -58
9. Groen-Geel 13 7 -58
10. Unitas 13 0 -101

 

 

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Mick Snel over de #korfbalfinale
Competitie Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Mick Snel over de #korfbalfinale
Zeven Korfbal Leaguefinales, waarvan zes gewonnen. Een zevende overwinning zou de kroon op zijn toch al imposante carrière zijn. In de serie portretten over de #korfbalfinale mag Mick Snel, speler van Fortuna/Delta Logistiek natuurlijk niet ontbreken. Hij vertelt over zijn eerste finale waarin hij meteen al beslissend was, over die ene verloren finale en natuurlijk over het afscheid van de Kenonz Korfbal League.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap #18
Time flies when you're having fun! De laatste speelronde van de reguliere competitie zit erop, met daarin de allereerste overwinning van het seizoen voor Unitas. Ook verrassend was de overwinning van Blauw-Wit op koploper PKC. Bovendien verloor nummer twee, Fortuna, van LDODK.
Lees meer
De strijd om Ahoy - deel 4
Competitie Korfbal Leaguefinale
De strijd om Ahoy - deel 4
Heel blijven. Dat zal het belangrijkste doel zijn voor de ploegen die de play-offs gaan spelen. De kaarten zijn geschud, in de laatste competitieronde zal er voor de top-4 of in de degradatiezonde niets meer veranderen.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
De strijd om Ahoy - deel 2
Korfbal Leaguefinale
Business arrangement tijdens de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Kies je poule