Skip to the main content

Kenonz Korfbal League inhaalduel: Fortuna – PKC

Competitie

Een echte doordeweekse wedstrijd dinsdagavond in Delft. Met een ruststand van 5-5 was de eerste helft zeker niet om over naar huis te schrijven. Na rust sloeg PKC al snel het beslissende gat en hoewel Fortuna nog even aan een puntje mocht denken in de slotfase, schoten Laurens Leeuwenhoek en Brett Zuijdwegt de zege voor de koploper uiteindelijk vakkundig binnen.

Fortuna/Delta Logistiek – PKC/Vertom
Met de nederlaag in de Korfball Champions League van tien dagen geleden nog in het achterhoofd mocht Fortuna revanche nemen tegen PKC. De Papendrechters begonnen met Laurens Leeuwenhoek en Romy de Rijke op de bank, bij Fortuna startte Wouter Wildschut in de basis op de plek van Kay van Vliet. Daan Preuninger, die zaterdag in het competitieduel met DOS’46 zijn eerste minuten in lange tijd maakte, zat op de bank en ook Renée van Ginkel was wissel. Een duel met een aantal bijzondere feitjes: Richard Kunst speelde zijn 250e Korfbal Leagueduel, voor Zita Schröder was het haar honderdste wedstrijd op het hoogste niveau. Het werd een typische dinsdagavondwedstrijd, die vooral verdedigend sterk was. Beide ploegen legden elkaar lam, waardoor de doelpunten kostbaar waren. Bovendien dwongen ze elkaar tot veel fouten en slordigheden. Na een kwart wedstrijd hadden beide ploegen pas twee goals weten te noteren, ondanks de vele schotkansen voor beide teams. Vijf minuten voor rust hadden beide ploegen veertig kansen genomen, maar de schotpercentages van 12% (Fortuna) en 10% (PKC) waren alleszeggend. Tussen de vele aanvallen met matige afronding of passing waren de goals wel van schoonheid en met 5-5 was het in ieder geval spannend. In de tweede helft werd het massaal aanwezige publiek een stuk meer doelpunten voorschoteld, maar aanvankelijk alleen aan PKC-zijde waardoor na tien minuten het verschil opliep naar zeven goals in het voordeel van de Papendrechters. Pas de laatste tien minuten kwam Fortuna ook los en wist het PKC nog tot op twee doelpunten te naderen, met nog anderhalve minuut op de klok. Invaller Leeuwenhoek is de persoon die het duel dan alsnog in het slot gooit, de scherpschietende Brett Zuijdwegt (vijf goals) bepaalt de eindstand op 17-21. Aan Fortuna zijde eindigde Mick Snel op zes goals en nadert zo dus de 1500 goals (nog vier goals te gaan). (Uitslag: 17-21)

Stand (bijgewerkt tot en met 21/2):

W P DS
1. PKC 13 23 +91
2. Fortuna 13 18 +34
3. DVO 13 17 +49
4. LDODK 13 17 +25
5. KZ 13 16 +26
6. DOS’46 13 12 +6
7. Blauw-Wit- 13 11 -14
8. KCC 13 9 -58
9. Groen-Geel 13 7 -58
10. Unitas 13 0 -101

 

 

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule