Skip to the main content

Kenonz Korfbal League: inhaalduel PKC-KCC

Competitie

Op dinsdagavond 17 januari speelde PKC de inhaalwedstrijd uit speelronde zeven tegen KCC. Het duel werd nu gespeeld, omdat PKC in het eerste speelweekend na de kerstonderbreking in actie kwam in de voorronde van de IKF Europe Korfball Champions League. Echt spannend werd het nooit in Papendrecht, waar de thuisploeg met ruime cijfers won.

PKC/Vertom – KCC/CK Kozijnen
Voorafgaand aan het duel gaf Wim Scholtmeijer aan dat het accent op de verdediging zou liggen bij PKC en Wilrik Wassink (KCC) wilde dynamisch spelen in de aanval en daarnaast voorverdedigen. Die afspraken hielden beide ploegen zich in de beginfase ook goed aan. KCC had het aanvallend moeilijk, met veel éénschotsaanvallen en passfouten door de verdedigende druk van PKC, aan de andere kant duurde het even voor PKC op stoom was door het goede voorverdedigende werk van de Capellenaren. Tot 4-4 gingen beide ploegen gelijk op, maar daarna liep PKC vrij simpel weg. De thuisploeg pakte veel verdedigende rebounds en kon bovendien aanvallend veel meer pogingen nemen. Op 13-6 stonden alle Papendrechters al op het scoreformulier en via 11-5 werd het 14-6 bij rust.

Ondanks het grote verschil gaf KCC zich in de tweede helft niet direct gewonnen. Laurens Leeuwenhoek en Zita Schröder kwamen bij PKC voor Richard Kunst en Sanne van der Werff, aan de andere kant kwam Anne Dorsman voor Tessa Noordzij. Het scoringspercentage van PKC zakte gedurende de tweede helft onder de twintig procent, terwijl KCC het wat op krikte. Jelmer Jonker moest na ongeveer tien minuten in de tweede helft geblesseerd afhaken, maar met Kunst als invaller werd PKC er niet slechter op. Bij KCC was Koen Collée in de eerste helft verdedigend al goed, in de tweede helft ging het aanvallend bij hem ook lopen. Echter, in het laatste kwart schakelde PKC een tandje bij en werd het gat in een ommezien weer onoverbrugbaar. Bovendien bleef de thuisploeg heer en meester in de rebound en werd KCC-speerpunt Bo Oppe op slechts één doelpunt gehouden. Uiteindelijk werd het nooit echt spannend en zo pakte PKC de koppositie in de Kenonz Korfbal League. (Uitslag: 30-15)