Skip to the main content

Kenonz Korfbal League Recap ’23/’24 – inhaalwedstrijd

Competitie

Een doordeweekse (inhaal)wedstrijd op dinsdagavond 20 februari. Het duel tussen PKC/Vertom en DVO/Transus uit ronde 12, werd verplaatst vanwege de deelname van PKC aan de IKF Korfball Champions League. De belangen waren voor beide ploegen groot, maar PKC trok aan het langste eind.

Dinsdag 20 februari
PKC/Vertom – DVO/Transus
Al na vier seconden lag de bal in de korf voor PKC dankzij Bo Oppe, maar daarna duurde het vier minuten voor er weer gescoord werd. PKC gaf veel verdedigende druk en leverde veel energie in de duels, zo schakelde Olav van Wijngaarden zijn directe tegenstander Gertjan Meerkerk behoorlijk uit. Even had PKC het voortouw, maar na de 5-5 van Meerkerk ging het weer gelijk op. Bij 6-7 was er een voorsprong voor DVO, maar die voorsprong was van korte duur. Oppe met zijn derde maakte weer gelijk en daarna volgde een prachtige goal van Olav van Wijngaarden na een schitterende pass van Richard Kunst vanuit de verdediging. In het tweede kwart, richting de rust, liep PKC heel stiekem een beetje verder uit. De drie verschil werd nog even terug gebracht naar twee, maar vervolgens vergrootte PKC de voorsprong weer naar vier: 16-12 bij rust na een heerlijke eerste helft. De tweede helft kwam moeizaam op gang. Bij de thuisploeg vielen de ballen niet en na vier minuten was het Meerkerk die de eerste goal voor de Bennekommers maakte. Toch slaagde DVO er niet in van de doelpuntendroogte van PKC te profiteren, Koen van Roekel miste een strafworp, al maakte hij een tweede buitenkansje van tweeënhalve meter wel (16-14). Pas na tien minuten was het Sanne van der Werff die de ban voor PKC brak en daarna vielen de ballen een stuk makkelijker. Twee keer Oppe op rij en het verschil was weer vier (19-15). Richard van Vloten besloot te gaan wisselen en bracht Meerkerk naar het andere vak, weg van Van Wijngaarden. Meerkerk schoot even later een bal raak, maar DVO slaagde er niet meer in om aan te haken. Jelmer Jonker bracht de beslissing, met drie goals in de laatste vijf minuten. Annelie de Korte deed nog wel wat terug voor de bezoekers, maar het kwam te laat. Een buzzerbeater van Robbe de Wit bepaalde de eindstand op vier verschil, maar omdat in het heenduel het verschil drie was, is nu ook het onderlinge resultaat in het voordeel van PKC. Voor PKC een fijn begin van een pittig programma, met als eerste komende zaterdag KZ/Keukensale.com thuis. Voor DVO wacht zaterdag ook de volgende topper, uit in Gorredijk tegen LDODK/Rinsma Modeplein. (Uitslag: 20-24)

Stand (bijgewerkt t/m 20 februari ’24)

W P DS
1. LDODK 13 22 +54
2. PKC 13 21 +71
3. KZ 13 21 +54
4. DVO 13 18 +34
5. Fortuna 13 13 +55
6. Blauw-Wit 13 12 -1
7. DOS ’46 13 10 -19
8. HKC 13 8 -47
9. Groen-Geel 13 3 -101
10. KCC 13 2 -100

 

Foto: Miranda Fok

Gerelateerde artikelen

In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer
In de media #17
Competitie
In de media #17
In de slotfase van de zaalcompetitie stijgt de spanning én de media aandacht. Zo maakte de NOS een item met Richard Kunst en waren Femke Faber en Ran Faber te gast in de studio bij Sa!  DVO/Transus – Fortuna DVO plaatst zich na thriller voor play-offs – Bennekoms Nieuwsblad (premium) DVO heeft ticket voor play-offs […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule