Skip to the main content

Kenonz Korfbal League Recap – play-downs #1

Competitie

In de eerste play-down tussen Dalto en Groen-Geel kwam de ploeg uit Wormer op woensdagavond als winnaar uit de bus. Al in de eerste helft maakten de bezoekers het verschil, en hoewel Dalto vocht voor wat het waard was, lukte het niet om dit gat te repareren.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – GG/RMcD Huis Emma
Geen Karin van den Brink bij Dalto, zij raakte in de finale van de Korfbal League 2 afgelopen zaterdag geblesseerd aan haar knie. Bij Groen-Geel, dat op 25 maart voor het laatst in competitieverband in actie kwam, was er een basisplaats voor Lindsy Krop en ook keerde Sascha Horak terug van een blessure.

Na de snelle 1-0 van Joost Wattel was het al gauw Groen-Geel dat het initiatief nam in de wedstrijd. Net als afgelopen zaterdag had het tweede aanvalsvak van Dalto, met Rudo Schulting en René Siedsma, het aanvallend erg lastig. Via goals van onder anderen Carlo de Vries en Kevin Dik liep Groen-Geel uit van 2-3 naar 3-9 in het eerste kwart. Dalto was het veelal niet eens met de beslissingen van de arbitrage en dat kwam coach Barry Schep op een gele kaart te staan. De dames van Groen-Geel konden goed meekijken in de rebound en Dalto was teveel afhankelijk van Mathijs den Ouden en Joost Wattel. Aan de hand van Wattel vocht de thuisploeg zich terug tot 6-9, mede omdat Groen-Geel zo’n acht minuten niet tot scoren kwam. Toch werd nog voor rust het verschil weer terug naar vijf gebracht (7-12 rust).

Dalto kwam goed uit de kleedkamer. Waar in de eerste helft de aanvallen vaak van korte duur waren, werd er nu beter georganiseerd en dat resulteerde in langere aanvallen met meer herhalingen. Na bijna vier minuten was het Fenna Cavelaars die met de vrije bal haar eerste van de avond maakte. Aan de andere kant miste Terrenc Griemink de strafworp, maar in de daaropvolgende aanval maakte hij zijn foutje van afstand goed. Dalto drong aan, kwam meermaals terug tot drie verschil, maar verzuimde het gat nog verder te verkleinen. Aanvallend kwam Kris Boere op de plek van de aanvallend ongelukkig spelende Schulting en direct daarna maakte Boere een belangrijk doelpunt (12-15). Met nog acht minuten te spelen was het Den Ouden die met zijn vijfde eindelijk het gat kon beperken tot twee (16-18). Er volgde een doelpuntloze periode van bijna drie minuten tot Kevin Dik met zijn vijfde het verschil weer naar drie tilde. Nog één keer kon Dalto, via Siedsma, aanhaken (17-19). De vierde van Jagtman en een vrije doorloopbal van de ingevallen Stijn Hoekstra – dankzij slordig balverlies tijdens het uitbrengen – deden Dalto echter de das om. Met twee doelpunten in de laatste minuut strooide Lindsy Krop nog wat extra zout in de wonden van Dalto, dat zich moet gaan herpakken. Groen-Geel wint en zet een grote stap richting lijfsbehoud. (Uitslag: 17-23)

  • Wedstrijd terugkijken
  • Samenvatting (volgt)
  • Statistieken (volgen)
  • Wedstrijdverslag Dalto (volgt)
  • Wedstrijdverslag Groen-Geel (volgt)

Foto: Robin Leltz, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

In de media #2
Competitie
In de media #2
Deze week op Omrop Fryslân een lang geschreven interview én een video met Terrenc Griemink, naar aanleiding van de ontmoeting met z’n oude club. Op NPO Radio 1 in Langs de Lijn en Omstreken een reportage met Lise van Maldeghem over haar korfbaldroom. LDODK/Rinsma Modeplein – GG/RMcD Huis Emma Van Wormer naar Fryslân om landskampioen […]
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Speelronde twee startte al op vrijdagavond, met het duel tussen LDODK en Groen-Geel. Voor Terrenc Griemink betekende het een weerzien met zijn oude club en diens supporters. Verder in de tweede ronde onder andere de clash tussen PKC en Fortuna en - misschien wel net zo interessant - KZ vs. DVO.
Lees meer
In de media #1
Competitie
In de media #1
Na iedere speelronde in de Kenonz Korfbal League zetten we de (online) verschenen artikelen voor je op een rijtje in het mediaoverzicht. Mis je iets? Laat het ons weten via onze social media!
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing