Skip to the main content

Kenonz Korfbal League Recap – play-downs #2

Competitie

Do or die voor Dalto dinsdagavond. De ploeg van scheidend coach Barry Schep moest winnen om nog zicht te houden op promotie. Daar slaagden de Driebergenaren echter niet in, in de laatste minuut van de tweede play-down was het Thomas Schagen die het vonnis voltrok.

GG/RMcD Huis Emma – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
In de eerste tien minuten van deze tweede playdown werd er door beide partijen niet gescoord. Het verdedigende werk was aan beide kanten strak: een strafworp verbrak uiteindelijke de doelpuntendroogte. Echter, het scoren kwam hierna moeizaam op gang, na over het algemeen veel slechte afstandsschoten, waren het Lisanne de Bruin en Carlo de Vries die Groen-Geel op een voorsprong wisten te houden. Dalto gaf zich niet gewonnen, René Siedsma was goed voor de helft van de doelpunten voor de rust (al waren dat er dus maar twee) én Dalto bleef verdedigend goede druk geven. Met een ruststand van 7-4 was er niet veel meer te zeggen dan dat er hopelijk een betere tweede helft zou worden gespeeld.

In de rust leek Dalto wakker geschud te zijn, de Driebergenaren begonnen aan een geweldige race geleid door Fleur Kroes en Siedsma naar een voorsprong van vier doelpunten. Tijdens deze fase van de wedstrijd wist Groen-Geel maar twee doelpunten te scoren waardoor de thuisploeg ineens tegen een flinke achterstand aankeek. Toch kon Groen-Geel na een fase met veel rebounds en herhaling wat terug komen. Met nog vijf minuten op de klok ontspon zich een ontzettend spannende eindfase. Dalto leek het enigszins kwijt te raken, terwijl Stijn Hoekstra een gouden invalbeurt kende met twee doelpunten uit vier pogingen en verdedigend goed werk. De wedstrijd kwam tot een climax met een gelijke stand van 15-15 in de laatste twee minuten. Dalto had balbezit en speelde een ontzettend lange aanval, maar verzuimde deze met een doelpunt te bekronen. Het was Thomas Schagen die met nog 28 seconden op de klok de 16-15 binnenschoot, waarna Dalto de laatste aanval niet meer tot een goede kans kon spelen. Blijdschap bij Groen-Geel, dat ook volgend seizoen in de Kenonz Korfbal League uitkomt, verdriet en teleurstelling bij Dalto dat een sterk zaalseizoen niet met promotie kon bekronen. (Uitslag: 16-15)

Foto: Ilse Schaffers, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule