Skip to the main content

Kenonz Korfbal League Recap – play-downs #2

Competitie

Do or die voor Dalto dinsdagavond. De ploeg van scheidend coach Barry Schep moest winnen om nog zicht te houden op promotie. Daar slaagden de Driebergenaren echter niet in, in de laatste minuut van de tweede play-down was het Thomas Schagen die het vonnis voltrok.

GG/RMcD Huis Emma – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
In de eerste tien minuten van deze tweede playdown werd er door beide partijen niet gescoord. Het verdedigende werk was aan beide kanten strak: een strafworp verbrak uiteindelijke de doelpuntendroogte. Echter, het scoren kwam hierna moeizaam op gang, na over het algemeen veel slechte afstandsschoten, waren het Lisanne de Bruin en Carlo de Vries die Groen-Geel op een voorsprong wisten te houden. Dalto gaf zich niet gewonnen, René Siedsma was goed voor de helft van de doelpunten voor de rust (al waren dat er dus maar twee) én Dalto bleef verdedigend goede druk geven. Met een ruststand van 7-4 was er niet veel meer te zeggen dan dat er hopelijk een betere tweede helft zou worden gespeeld.

In de rust leek Dalto wakker geschud te zijn, de Driebergenaren begonnen aan een geweldige race geleid door Fleur Kroes en Siedsma naar een voorsprong van vier doelpunten. Tijdens deze fase van de wedstrijd wist Groen-Geel maar twee doelpunten te scoren waardoor de thuisploeg ineens tegen een flinke achterstand aankeek. Toch kon Groen-Geel na een fase met veel rebounds en herhaling wat terug komen. Met nog vijf minuten op de klok ontspon zich een ontzettend spannende eindfase. Dalto leek het enigszins kwijt te raken, terwijl Stijn Hoekstra een gouden invalbeurt kende met twee doelpunten uit vier pogingen en verdedigend goed werk. De wedstrijd kwam tot een climax met een gelijke stand van 15-15 in de laatste twee minuten. Dalto had balbezit en speelde een ontzettend lange aanval, maar verzuimde deze met een doelpunt te bekronen. Het was Thomas Schagen die met nog 28 seconden op de klok de 16-15 binnenschoot, waarna Dalto de laatste aanval niet meer tot een goede kans kon spelen. Blijdschap bij Groen-Geel, dat ook volgend seizoen in de Kenonz Korfbal League uitkomt, verdriet en teleurstelling bij Dalto dat een sterk zaalseizoen niet met promotie kon bekronen. (Uitslag: 16-15)

Foto: Ilse Schaffers, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Een fantastische dag in Rotterdam Ahoy, verdient een fantastische aftermovie. De beelden spreken voor zich, geniet je nog even met ons mee van de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Lees meer
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Afgelopen zaterdag (15 april) stond geheel in het teken van de Kenonz Korfbal Leaguefinale in een volgepakt Rotterdam Ahoy. Daags na dit prachtige evenement verzamelen we alle (online) verschenen media-uitingen met betrekking tot de finale.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap - #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal League Recap - #korfbalfinale
De apotheose van het zaalkorfbalseizoen 2022-2023: de finales in Rotterdam Ahoy! Bij de A-jeugd werd het razend spannend tussen DVO A1 en PKC A1, waarbij de Papendrechters uiteindelijk - aan de hand van een fenomenale Jorien Jordaan - aan het langste eind trokken. De landstitel in de Kenonz Korfbal League werd uiteindelijk een makkelijke prooi voor PKC, dat afgetekend won van DVO (20-33).
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Kies je poule