Skip to the main content

Kenonz Korfbal League Recap – play-offs #2

Competitie

De finalisten zijn bekend! De strijd om de landstitel in de finale van de Kenonz Korfbal League zal gaan tussen PKC/Vertom en DVO/Transus. Rotterdam Ahoy kleurt wederom groen en wit, net als vorig jaar.

Zaterdag 6 april
DVO/Transus – LDODK/Rinsma Modeplein
In een afgeladen volle DVO-hal deden beide ploegen niets voor elkaar onder. Bij LDODK stond Terrenc Griemink in de basis ten faveure van Julian Frieswijk, bij DVO was er opnieuw een basisplaats ingeruimd voor Roos Scherrenburg. Na zeven minuten korfballen stond het 3-3, maar daarna kenden beide ploegen een doelpuntendroogte. Daniëlle Boadi brak na bijna vijf minuten de ban voor DVO, dat een gaatje van drie sloeg (6-3). Voor LDODK duurde het twaalf minuten tot Ran Faber wat terug deed, maar langzaam maar zeker werd de achterstand weggepoetst. Bij rust stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte: 8-8. De bezoekers kenden een betere start van de tweede helft dan DVO. Via onder andere een sterk spelende Ran Faber pakten de Friezen een voorsprong van twee goals (11-13). Echter, DVO bleef aan het elastiek en knokte zich terug in de wedstrijd. Met goals van Gertjan Meerkerk, Annelie de Korte en Daniëlle Boadi slaagde DVO er in om het momentum terug te pakken en een 17-14 voorsprong te nemen.  In de verhitte slotfase van de wedstrijd kon LDODK dit niet meer repareren. Sterker nog, de boel ontspoorde enigszins nadat Erwin Zwart een gele kaart kreeg na onenigheid met de arbitrage. Geen mooie afsluiter dus van zijn topkorfbalcarrière. Een minuut later liet ook Femke Faber merken dat zij het niet met het scheidsrechtersduo eens was. Hierop volgde ook een gele kaart, waarna LDODK zonder haar twee routiniers verder moest. DVO hield stand en na het laatste fluitsignaal barstte het feest los: opnieuw een plek in de finale voor de Bennekommers. Voor LDODK zijn de druiven zuur, in het seizoen waarin het móést gebeuren lukte het niet om Ahoy te bereiken. (Uitslag: 18-16)

KZ/Keukensale.com – PKC/Vertom
Na de ruime nederlaag in de eerste play-off, moest KZ uit een ander vaatje tappen. Daar slaagde de thuisploeg in de beginfase goed in: KZ startte scherp en schoot in de beginfase een hoog percentage. Een 5-2 voorsprong na zeven minuten korfballen was het resultaat. Echter, PKC kwam steeds beter in de wedstrijd. De Papendrechters kwamen beter in hun kansen, selecteerden goed en scoorden over alle schijven. Met een 0-7 run werd de 6-3 achterstand omgebogen in een 6-10 voorsprong, waarna de ploeg van Jennifer Tromp en Wim Scholtmeijer bij rust een comfortabele 7-13 voorsprong had. In de tweede helft probeerde de staf van KZ middels een aantal wissels het tij te keren. Echter, het gat was simpelweg al te groot om PKC nog het vuur aan de schenen te kunnen leggen. Ook PKC kende een matige tweede helft, met relatief weinig doelpunten. Spannend werd het niet meer in Koog aan de Zaan, en PKC stelde dankzij een degelijke zege een plek in de finale in Rotterdam Ahoy veilig. Daarmee wordt de finale een herhaling van vorig jaar en kleurt Ahoy opnieuw groen en wit. (Uitslag: 14-21)