Skip to the main content

Korfbal League Recap #19: play-downs 1

Het eerste duel in de strijd om de laatste plek in de Korfbal League werd – enigszins verrassend – gewonnen door HKC. De verliezend Hoofdklassefinalist begon niet goed aan het duel met GG/IJskoud de Beste, maar trok de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe.

De bezoekers hadden in de beginfase het heft in handen en begonnen voortvarend. In het eerste kwart liepen de Wormernezen uit naar een 3-8 voorsprong en daarmee leek het een makkelijke avond te gaan worden voor de nummer negen van het huidige Korfbal Leagueseizoen. Tien minuten voor rust kwam er zand in de motor bij Groen-Geel en nam HKC het initatief over. Mark Klop werd gezocht en mede door drie goals van zijn hand was het verschil voor rust nog slechts twee goals: 7-9.

Na rust bleef Groen-Geel volharden in het aanvalsspel dat niet werkte, in de hoop dat de doelpunten zouden komen. Die kwamen echter maar mondjesmaat omdat het rendement van de ploeg van Daniel Harmzen gewoonweg te laag was. De ploeg slaagde er niet in om voldoende variatie te brengen, waardoor het voor HKC goed te verdedigen was. Bovendien kon Klop blijven herhalen, waardoor hij uiteindelijk op acht doelpunten kwam. Ook Danny den Dunnen had met vijf doelpunten een groot aandeel in de zege van de Hardinxvelders. Groen-Geel zal in de eigen hal uit een ander vaatje moeten tappen, wil het in de return aanstaande zaterdag (20.00 uur) beter voor de dag komen. Wint Groen-Geel dit duel, dan wordt er dinsdagavond een beslissend derde duel gespeeld. (Uitslag: 22-17)