Skip to the main content

Korfbal League Recap #2: Spanning in Driebergen en Amsterdam

Na het interessante openingsweekend van vorige week, stelde speelronde twee ook niet teleur. Op zaterdag maakte Dalto het Fortuna erg lastig en sleepte Blauw-Wit pas in de laatste seconden de winst uit het vuur. Op zondag pakte KZ na een heel goede eerste helft de punten tegen LDODK.

Dit artikel wordt gedurende het weekend aangevuld. 

Poule A
Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Fortuna/Delta Logistiek

Bij Dalto ontbraken Joost Wattel en Rene Siedsma wegens blessures, Kris Boere startte in de basis. Bij Fortuna geen Celeste Split, Fleur Hoek, Joren van Nieuwenhuijzen en Thomas Reijgersberg in de basis. Er stond een heel ander Dalto dan we vorige week in Koog aan de Zaan zagen. De ploeg van Barry Schep, die vrijdag vader werd van een zoontje, was scherp en toonde veel beleving. Fortuna kreeg veel kansen maar rondde heel matig af, Dalto daarentegen maakte vijf doelpunten uit acht pogingen in de beginfase. Bij rust had Fortuna een kleine voorsprong, maar direct na de rust maakte Dalto deze ongedaan. Het duurde acht minuten in de tweede helft voor de eerste Delftse goal viel. De Driebergenaren boden Fortuna zeer goed partij en ook invallers Split, Hoek en Reijgersberg konden het verschil niet maken. Vijf minuten voor tijd maakte Mathijs den Ouden de 17-18 en een stunt leek in de lucht te hangen, maar niets was minder waar. Beide ploegen kwamen in de resterende tijd niet meer tot scoren, al was Robin van Vliet met een omdraaibal nog dicht bij de gelijkmaker. Fortuna kroop door het oog van de naald. (Uitslag: 17-18)

Blauw-Wit (A) – KCC/CK Kozijnen
In het eerste kwart leek er geen vuiltje aan de lucht voor Blauw-Wit. De Amsterdammers pakten een voorsprong van vijf punten, maar ineens was daar KCC dat via goals van onder anderen Randy Oosting en Mandy Biesbroek terug kwam tot 11-11. Vanaf dat moment werd het stuivertje wisselen en hadden beide ploegen om en om een voorsprong van één doelpunt. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de laatste lange aanval scoorde topscorer Randell van der Steen vier seconden voor tijd uiteindelijk de winnende (zijn zesde) en ging Blauw-Wit er alsnog met de punten vandoor. (Uitslag: 21-20)

LDODK/Rinsma Modeplein – KZ/Thermo4U
Net als vorige week tegen Dalto, begon KZ goed aan het duel. Een moeizaam eerste kwartier aan de kant van LDODK leidde er toe dat de thuisploeg met nog zes minuten te spelen in de eerste helft tegen een 5-16 achterstand aan keek. Anouk Haars speelde aanvallend sterk, met een hoog afrondingspercentage en ook verdedigend was KZ de Friezen de baas. Direct na rust (7-17) tekende LDODK voor twee doelpunten maar KZ kon mee blijven scoren en de voorsprong in stand houden. Het ontbrak bij LDODK aan afronding, vrije ballen en strafworpen werden gemist en KZ toonde bovendien veel meer beleving. In het laatste deel van het duel leek LDODK nog een inhaalslag te gaan maken (16-21) maar het kwam te laat. (Uitslag: 19-25)

Poule B
Oost-Arnhem – PKC/Vertom
Na een wat rommelige beginfase, sloeg PKC een gaatje van vier punten. Echter, Oost-Arnhem gaf zich niet gewonnen en knokte zich nog voor rust terug tot één doelpunt verschil: 13-14. In de tweede helft kon Oost-Arnhem het goede niveau niet vasthouden en vloeide de energie uit de ploeg. Puntje voor puntje bouwde PKC de voorsprong uit, van 13-14 naar 15-20. In het laatste deel van het duel werd de ploeg uit Papendrecht steeds zuiverder en gingen de ballen makkelijker vallen. Invalster Zita Schröder maakte vier doelpunten, Laurens Leeuwenhoek werd met zeven goals topscorer bij PKC. Ook Rick Verdouw (Oost-Arnhem) maakte er zeven. (Uitslag: 20-31)

TOP/LITTA – GG/IJskoud de Beste
Een belangrijk duel voor beide ploegen, met het oog op de opzet van deze competitie. De beginfase was voor TOP met twee doelpunten van Jimmy Swikker, maar daarna kwam Groen-Geel beter in de wedstrijd. Beide ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht in de eerste helft (13-12 ruststand). In de tweede helft sloeg TOP een gaatje en Groen-Geel moest het antwoord schuldig blijven. Bij 25-19 leek de wedstrijd gespeeld, maar Groen-Geel vocht zich knap terug naar twee verschil. Daar bleef het uiteindelijk bij, met zijn tiende doelpunt van de avond besliste Swikker de wedstrijd definitief in het voordeel van TOP. Twee heel belangrijke punten voor de ploeg uit Sassenheim. (Uitslag: 26-23)

DOS’46 – DVO/Accountor
Na de openingswedstrijd tegen landskampioen PKC vorige week, kreeg DOS’46 deze week wederom een pittige tegenstander voor de kiezen. De thuisploeg, met Christian Dekkers in de basis, had het moeilijk tegen DVO, dat vorige week vrij ruim van TOP won. Vanaf het begin was het initiatief bij de bezoekers, met op scorend vlak een hoofdrol voor Chris van Haren in de eerste helft (vijf goals) en Koen van Roekel (vier doelpunten). DOS’46 kon tot de rust nog enigszins aanhaken (10-16) maar moest in de tweede helft toezien hoe DVO zonder al te veel moeite uit kon lopen naar een ruime overwinning. DVO was DOS’46 op alle fronten de baas. (Uitslag: 22-31)

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Erwin Bartman, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Competitie
Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Het seizoen 2022-2023 zit er al even op. Tijdens de veldcompetitie hebben we de Korfbalawards uitgereikt. Hieronder een overzicht van de winnaars uit de Kenonz Korfbal League van afgelopen seizoen. Kenonz Korfbal League Beste speler: Mick Snel, Fortuna/Delta Logistiek (video) Beste speelster: Femke Faber, LDODK/Rinsma Modeplein (video) Topscoorder man: Bo Oppe, KCC/CK Kozijnen (video) Topscoorder […]
Lees meer
Kenonz, bedankt!
Competitie Korfbal Leaguefinale
Kenonz, bedankt!
De veldcompetitie is inmiddels van start en dat betekent dat het Kenonz Korfbal Leagueseizoen 2022/2023 er nu écht op zit. We kijken terug op een prachtig eerste seizoen met onze naamsponsor Kenonz. Het hoogtepunt was uiteraard de finale in een bomvol Rotterdam Ahoy afgelopen 15 april. Een dag om niet snel te vergeten! Nog even […]
Lees meer
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Een fantastische dag in Rotterdam Ahoy, verdient een fantastische aftermovie. De beelden spreken voor zich, geniet je nog even met ons mee van de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2