Skip to the main content

LDODK komt bliksemstart DOS’46 te boven en houdt zicht op play-offs

Kans houden op de vierde plek en dus de play-offs. Dat was dinsdagavond de inzet in de uitgestelde derby van het noorden. De eerste helft was voor de thuisploeg, de tweede voor de gasten: 19-21.

Bij LDODK startten de broers Erwin en André Zwart naast elkaar en keerde Julian Frieswijk terug in de basisacht ten faveure van Marvin Piepers. Bij DOS’46 ontbrak hoofdcoach Herman van Gunst en zijn honneurs werden waargenomen door assistent-coach Rick Wessel.

Het duel begon wat later door Friese confetti en toen dit was opgeruimd had DOS’46 een bliksemstart. Op 5-0 zag LDODK-coach Gerald Aukes zich genoodzaakt om tegen zijn oude club al vroeg een time-out te nemen. Halverwege de eerste helft  was het 7-1, waarna LDODK sterker werd en meer grip kreeg op de thuisploeg, die slordiger werd. Rust: 11-8. In de pauze nam DOS’46 afscheid van de dit seizoen voortijdig vertrokken hoofdcoach Edwin Bouman.

Het begin van de tweede helft was voor LDODK, dat onder aanvoering van Marjolijn Kroon en Marloes Frieswijk al vlot langszij kwam (13-13). De gasten hielden het initiatief in dit enerverende duel en nadat DOS’46 nog één keer gelijk kwam (16-16) was LDODK ook in de eindfase – waarin beide ploegen wisselden – de betere. Eline van Veldhuisen schoot DOS’46 vlak voor tijd nog naar 19-20, maar een ‘kruisbal’ van Marlou Kuiper en Marjolijn Kroon had opnieuw succes en zo bepaalde laatstgenoemde met een strafworp de eindstand op 19-21.

Zo werd de Frieswijk-strijd beslecht in het voordeel van LDODK’ers Marloes en Julian Frieswijk. De laatste reguliere competitiewedstrijd treffen ze hun broer Pascal nog één keer, waarna – zoals deze week bekend werd – Marloes en Pascal volgend seizoen samen weer het blauw van hun oude club SCO gaan dragen.

Door dit resultaat komt LDODK op vier punten en op gelijke hoogte met KZ/Thermo4U, dat op basis van onderling resultaat nog wel vierde staat en dinsdagavond 22 maart nog een inhaalduel tegen DOS’46 te goed heeft. DOS’46 staat met twee punten onderaan en heeft ook nog altijd kans op plek vier.

Huidige stand in KLC

W P D
1. PKC 8 14 +36
2. Fortuna 8 14 +48
3. DVO 8 8 -4
4. KZ 7 4 -23
5. LDODK 8 4 -30
6. DOS’46 7 2 -27

 

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League in de media #9
Competitie
Kenonz Korfbal League in de media #9
In het mediaoverzicht van speelronde negen in de Kenonz Korfbal League onder andere een artikel over het vertrek van Erik van Brenk bij Blauw-Wit en de belangrijke zege van DOS'46 op Groen-Geel.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap #9
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap #9
Zaterdagmiddag kreeg Blauw-Wit voor de tweede week op rij een fikse nederlaag te verwerken, ditmaal tegen PKC. 's Avonds pakte DOS'46 in eigen hal belangrijke punten tegen Groen-Geel en Unitas was heel dicht bij een eerste overwinning maar moest uiteindelijk toch de punten aan KCC laten. Tenslotte maakten DVO en KZ er in Bennekom een intense wedstrijd van, met veel spanning (en doelpunten).
Lees meer
Kenonz Korfbal League: inhaalduel PKC-KCC
Competitie
Kenonz Korfbal League: inhaalduel PKC-KCC
Op dinsdagavond 17 januari speelde PKC de inhaalwedstrijd uit speelronde zeven tegen KCC. Het duel werd nu gespeeld, omdat PKC in het eerste speelweekend na de kerstonderbreking in actie kwam in de voorronde van de IKF Europe Korfball Champions League. Echt spannend werd het nooit in Papendrecht, waar de thuisploeg met ruime cijfers won.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Als eerste toegang tot de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Competitie
Kenonz Korfbal League in de media #6