Skip to the main content

LDODK komt bliksemstart DOS’46 te boven en houdt zicht op play-offs

Kans houden op de vierde plek en dus de play-offs. Dat was dinsdagavond de inzet in de uitgestelde derby van het noorden. De eerste helft was voor de thuisploeg, de tweede voor de gasten: 19-21.

Bij LDODK startten de broers Erwin en André Zwart naast elkaar en keerde Julian Frieswijk terug in de basisacht ten faveure van Marvin Piepers. Bij DOS’46 ontbrak hoofdcoach Herman van Gunst en zijn honneurs werden waargenomen door assistent-coach Rick Wessel.

Het duel begon wat later door Friese confetti en toen dit was opgeruimd had DOS’46 een bliksemstart. Op 5-0 zag LDODK-coach Gerald Aukes zich genoodzaakt om tegen zijn oude club al vroeg een time-out te nemen. Halverwege de eerste helft  was het 7-1, waarna LDODK sterker werd en meer grip kreeg op de thuisploeg, die slordiger werd. Rust: 11-8. In de pauze nam DOS’46 afscheid van de dit seizoen voortijdig vertrokken hoofdcoach Edwin Bouman.

Het begin van de tweede helft was voor LDODK, dat onder aanvoering van Marjolijn Kroon en Marloes Frieswijk al vlot langszij kwam (13-13). De gasten hielden het initiatief in dit enerverende duel en nadat DOS’46 nog één keer gelijk kwam (16-16) was LDODK ook in de eindfase – waarin beide ploegen wisselden – de betere. Eline van Veldhuisen schoot DOS’46 vlak voor tijd nog naar 19-20, maar een ‘kruisbal’ van Marlou Kuiper en Marjolijn Kroon had opnieuw succes en zo bepaalde laatstgenoemde met een strafworp de eindstand op 19-21.

Zo werd de Frieswijk-strijd beslecht in het voordeel van LDODK’ers Marloes en Julian Frieswijk. De laatste reguliere competitiewedstrijd treffen ze hun broer Pascal nog één keer, waarna – zoals deze week bekend werd – Marloes en Pascal volgend seizoen samen weer het blauw van hun oude club SCO gaan dragen.

Door dit resultaat komt LDODK op vier punten en op gelijke hoogte met KZ/Thermo4U, dat op basis van onderling resultaat nog wel vierde staat en dinsdagavond 22 maart nog een inhaalduel tegen DOS’46 te goed heeft. DOS’46 staat met twee punten onderaan en heeft ook nog altijd kans op plek vier.

Huidige stand in KLC

W P D
1. PKC 8 14 +36
2. Fortuna 8 14 +48
3. DVO 8 8 -4
4. KZ 7 4 -23
5. LDODK 8 4 -30
6. DOS’46 7 2 -27

 

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule