Skip to the main content

LDODK komt bliksemstart DOS’46 te boven en houdt zicht op play-offs

Kans houden op de vierde plek en dus de play-offs. Dat was dinsdagavond de inzet in de uitgestelde derby van het noorden. De eerste helft was voor de thuisploeg, de tweede voor de gasten: 19-21.

Bij LDODK startten de broers Erwin en André Zwart naast elkaar en keerde Julian Frieswijk terug in de basisacht ten faveure van Marvin Piepers. Bij DOS’46 ontbrak hoofdcoach Herman van Gunst en zijn honneurs werden waargenomen door assistent-coach Rick Wessel.

Het duel begon wat later door Friese confetti en toen dit was opgeruimd had DOS’46 een bliksemstart. Op 5-0 zag LDODK-coach Gerald Aukes zich genoodzaakt om tegen zijn oude club al vroeg een time-out te nemen. Halverwege de eerste helft  was het 7-1, waarna LDODK sterker werd en meer grip kreeg op de thuisploeg, die slordiger werd. Rust: 11-8. In de pauze nam DOS’46 afscheid van de dit seizoen voortijdig vertrokken hoofdcoach Edwin Bouman.

Het begin van de tweede helft was voor LDODK, dat onder aanvoering van Marjolijn Kroon en Marloes Frieswijk al vlot langszij kwam (13-13). De gasten hielden het initiatief in dit enerverende duel en nadat DOS’46 nog één keer gelijk kwam (16-16) was LDODK ook in de eindfase – waarin beide ploegen wisselden – de betere. Eline van Veldhuisen schoot DOS’46 vlak voor tijd nog naar 19-20, maar een ‘kruisbal’ van Marlou Kuiper en Marjolijn Kroon had opnieuw succes en zo bepaalde laatstgenoemde met een strafworp de eindstand op 19-21.

Zo werd de Frieswijk-strijd beslecht in het voordeel van LDODK’ers Marloes en Julian Frieswijk. De laatste reguliere competitiewedstrijd treffen ze hun broer Pascal nog één keer, waarna – zoals deze week bekend werd – Marloes en Pascal volgend seizoen samen weer het blauw van hun oude club SCO gaan dragen.

Door dit resultaat komt LDODK op vier punten en op gelijke hoogte met KZ/Thermo4U, dat op basis van onderling resultaat nog wel vierde staat en dinsdagavond 22 maart nog een inhaalduel tegen DOS’46 te goed heeft. DOS’46 staat met twee punten onderaan en heeft ook nog altijd kans op plek vier.

Huidige stand in KLC

W P D
1. PKC 8 14 +36
2. Fortuna 8 14 +48
3. DVO 8 8 -4
4. KZ 7 4 -23
5. LDODK 8 4 -30
6. DOS’46 7 2 -27

 

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Competitie
Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Het seizoen 2022-2023 zit er al even op. Tijdens de veldcompetitie hebben we de Korfbalawards uitgereikt. Hieronder een overzicht van de winnaars uit de Kenonz Korfbal League van afgelopen seizoen. Kenonz Korfbal League Beste speler: Mick Snel, Fortuna/Delta Logistiek (video) Beste speelster: Femke Faber, LDODK/Rinsma Modeplein (video) Topscoorder man: Bo Oppe, KCC/CK Kozijnen (video) Topscoorder […]
Lees meer
Kenonz, bedankt!
Competitie Korfbal Leaguefinale
Kenonz, bedankt!
De veldcompetitie is inmiddels van start en dat betekent dat het Kenonz Korfbal Leagueseizoen 2022/2023 er nu écht op zit. We kijken terug op een prachtig eerste seizoen met onze naamsponsor Kenonz. Het hoogtepunt was uiteraard de finale in een bomvol Rotterdam Ahoy afgelopen 15 april. Een dag om niet snel te vergeten! Nog even […]
Lees meer
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Een fantastische dag in Rotterdam Ahoy, verdient een fantastische aftermovie. De beelden spreken voor zich, geniet je nog even met ons mee van de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2