Skip to the main content

Korfbal League Recap: Fortuna ongeslagen naar kampioenspoule

Met een degelijke overwinning op KZ/Thermo4U heeft Fortuna/Delta Logistiek de ongeslagen status in poule A weten te behouden. De Delftenaren nemen zo de volle acht punten mee naar de kampioenspoule (KLC), waarin de eerste wedstrijd op zaterdag 19 februari gespeeld zal worden.

KZ/Thermo4U – Fortuna/Delta Logistiek
In Koog aan de Zaan had Daan Preuninger voor het eerst sinds zijn blessure weer een basisplaats, bij KZ is Anna Kriek op de weg terug van een achillespeesblessure en zij begon op de bank. De eerste twee doelpunten vielen vlot, maar daarna duurde het even voor de wedstrijd op gang kwam. Marjolijn Schenk en Nik van der Steen waren goed op schot in de beginfase, Schenk maakte vier van de eerste vijf goals voor KZ en de vierde van Van der Steen (4-8) was zijn vijfhonderdste in de Korfbal League. Een opstootje bij een vrije bal leverde Harjan Visscher en Lars Hoorn beide een groene kaart op, maar dat bleef verder zonder al te grote gevolgen. Nog voor rust pakte Fortuna een gat van zeven doelpunten (8-15): met name de verdedigende druk van Fortuna speelde KZ parten in de eerste helft. In de tweede helft ging het aanvallend beter, al lag Schenk behoorlijk aan de ketting bij Jessica Lokhorst en hield Fleur Hoek Anouk Haars grotendeels van het scoren. Aan de andere kant bleef Van der Steen – dankzij de vele rebounds van Mick Snel – maar raak schieten en halverwege het tweede bedrijf had Fortuna de wedstrijd prima onder controle (14-22). Smetjes op de wedstrijd waren de blessures van Snel en Renée van Ginkel, maar Fortuna kon het duel zakelijk uitspelen, zonder ook maar een moment in gevaar te komen. Topscorer werd Van der Steen met elf doelpunten. (Uitslag: 21-28)

Eerder vandaag maakte het KNKV het programma van de kampioenspoule (KLC) en degradatiepoule (KLD) bekend. Aankomend weekend (12-13 februari) zijn er geen Korfbal Leagueduels. Voor het begin van de tweede fase is de stand als volgt:

Kampioenspoule:

Team Punten
Fortuna 8
PKC 6
DVO 6
KZ 4
DOS’46 0
LDODK 0

Degradatiepoule:

Team Punten
Blauw-Wit 8
Groen-Geel 6
TOP 6
KCC 4
Dalto 0
Oost-Arnhem 0

Foto homepage: Erwin Bartman, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule