Skip to the main content

Korfbal League Recap: Fortuna ongeslagen naar kampioenspoule

Met een degelijke overwinning op KZ/Thermo4U heeft Fortuna/Delta Logistiek de ongeslagen status in poule A weten te behouden. De Delftenaren nemen zo de volle acht punten mee naar de kampioenspoule (KLC), waarin de eerste wedstrijd op zaterdag 19 februari gespeeld zal worden.

KZ/Thermo4U – Fortuna/Delta Logistiek
In Koog aan de Zaan had Daan Preuninger voor het eerst sinds zijn blessure weer een basisplaats, bij KZ is Anna Kriek op de weg terug van een achillespeesblessure en zij begon op de bank. De eerste twee doelpunten vielen vlot, maar daarna duurde het even voor de wedstrijd op gang kwam. Marjolijn Schenk en Nik van der Steen waren goed op schot in de beginfase, Schenk maakte vier van de eerste vijf goals voor KZ en de vierde van Van der Steen (4-8) was zijn vijfhonderdste in de Korfbal League. Een opstootje bij een vrije bal leverde Harjan Visscher en Lars Hoorn beide een groene kaart op, maar dat bleef verder zonder al te grote gevolgen. Nog voor rust pakte Fortuna een gat van zeven doelpunten (8-15): met name de verdedigende druk van Fortuna speelde KZ parten in de eerste helft. In de tweede helft ging het aanvallend beter, al lag Schenk behoorlijk aan de ketting bij Jessica Lokhorst en hield Fleur Hoek Anouk Haars grotendeels van het scoren. Aan de andere kant bleef Van der Steen – dankzij de vele rebounds van Mick Snel – maar raak schieten en halverwege het tweede bedrijf had Fortuna de wedstrijd prima onder controle (14-22). Smetjes op de wedstrijd waren de blessures van Snel en Renée van Ginkel, maar Fortuna kon het duel zakelijk uitspelen, zonder ook maar een moment in gevaar te komen. Topscorer werd Van der Steen met elf doelpunten. (Uitslag: 21-28)

Eerder vandaag maakte het KNKV het programma van de kampioenspoule (KLC) en degradatiepoule (KLD) bekend. Aankomend weekend (12-13 februari) zijn er geen Korfbal Leagueduels. Voor het begin van de tweede fase is de stand als volgt:

Kampioenspoule:

Team Punten
Fortuna 8
PKC 6
DVO 6
KZ 4
DOS’46 0
LDODK 0

Degradatiepoule:

Team Punten
Blauw-Wit 8
Groen-Geel 6
TOP 6
KCC 4
Dalto 0
Oost-Arnhem 0

Foto homepage: Erwin Bartman, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League in de media #9
Competitie
Kenonz Korfbal League in de media #9
In het mediaoverzicht van speelronde negen in de Kenonz Korfbal League onder andere een artikel over het vertrek van Erik van Brenk bij Blauw-Wit en de belangrijke zege van DOS'46 op Groen-Geel.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap #9
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap #9
Zaterdagmiddag kreeg Blauw-Wit voor de tweede week op rij een fikse nederlaag te verwerken, ditmaal tegen PKC. 's Avonds pakte DOS'46 in eigen hal belangrijke punten tegen Groen-Geel en Unitas was heel dicht bij een eerste overwinning maar moest uiteindelijk toch de punten aan KCC laten. Tenslotte maakten DVO en KZ er in Bennekom een intense wedstrijd van, met veel spanning (en doelpunten).
Lees meer
Kenonz Korfbal League: inhaalduel PKC-KCC
Competitie
Kenonz Korfbal League: inhaalduel PKC-KCC
Op dinsdagavond 17 januari speelde PKC de inhaalwedstrijd uit speelronde zeven tegen KCC. Het duel werd nu gespeeld, omdat PKC in het eerste speelweekend na de kerstonderbreking in actie kwam in de voorronde van de IKF Europe Korfball Champions League. Echt spannend werd het nooit in Papendrecht, waar de thuisploeg met ruime cijfers won.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Als eerste toegang tot de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Competitie
Kenonz Korfbal League in de media #6