Skip to the main content

Korfbal League Recap: Groen-Geel wint in slotseconden

Voor de neutrale kijker werd het inhaalduel tussen Oost-Arnhem en Groen-Geel een heerlijke wedstrijd. De Arnhemmers waren gebrand op de eerste overwinning en straalden veel beleving uit. Pas in de slotfase kon Groen-Geel de wedstrijd naar zich toe trekken en in de slotseconden schoot Terrenc Griemink de Wormernezen naar de winst.

Het andere inhaalduel uit poule B, tussen TOP/LITTA en DVO/Accountor,  staat gepland voor dinsdag 25 januari aanstaande.

Oost-Arnhem – GG/IJskoud de Beste
Hekkensluiter Oost-Arnhem was duidelijk van mening dat er wat te halen viel tegen Groen-Geel in deze doordeweekse wedstrijd. De thuisploeg ging voortvarend van start en pakte een 7-1 voorsprong. Pas na een kwartier spelen kwam Groen-Geel wat beter in de wedstrijd, maar Rick Verdouw maakte voor de Arnhemmers het verschil in de eerste helft, die bij een 15-11 stand afgefloten werd. Ook na rust bleef Oost-Arnhem veel energie leveren en goed, dynamisch spelen. Groen-Geel bleef aan het elastiek, maar tot halverwege de tweede helft was de thuisploeg de betere. Jasper Broenink kende een goede invalbeurt, Willemien Kragt pakte haar goals mee en ook Verdouw bleef scoren. Echter, op 25-21 stokte de score bij beide ploegen. Bij Groen-Geel kwam Martin Coevert in de ploeg en die maakte direct twee doelpunten. Oost-Arnhem kwam er niet meer uit, de schoten vielen niet meer en van het goede spel uit de eerste helft was niets meer terug te zien. Aan de andere kant stond Terrenc Griemink op. Eigenhandig zette hij Groen-Geel op gelijke hoogte, waarna Krijn van het Kaar ‘zijn’ Oost-Arnhem met nog één minuut te spelen weer op voorsprong zette. Na opnieuw een goal van Coevert (drie uit vier pogingen) leken de bezoekers met één punt naar huis te gaan, maar Griemink schoot zijn ploeg twaalf seconden voor tijd naar de winst. Daarmee staat Groen-Geel nu op zes punten uit zeven wedstrijden en vindt het de aansluiting bij de top-drie in poule B. (Uitslag: 26-27)