Skip to the main content

Play of the Week #7 en #8

Competitie

Wat was het mooiste moment van speelronde zeven en acht uit de Kenonz Korfbal League? Dit keer twee ronden tegelijk, omdat het duel tussen KCC en PKC pas op 17 januari gespeeld werd. Kies je voor een mooie goal of toch voor dat keiharde blok?

Dit waren de mooiste momenten uit speelronde zeven.

Allereerst Mick Snel (Fortuna/Delta Logistiek), of eigenlijk de play tussen Snel en vakmaatje Nik van der Steen. Deze aanval had alles: rebounds, uitgestelde kansen, behind-the-back-passjes en uiteindelijk de goal van Snel.

Je ziet ze niet zo vaak bij de vrouwen, maar Esther Cordus (KZ/Thermo4U) liet in het duel met Unitas/Perspectief zien dat zij er wel degelijk één in huis heeft: de fade-away.

Tenslotte Robbe de Wit (DVO/Transus). Wat komt hij hoog en wat maakt hij fantastisch gebruik van zijn lengte. Een snoeihard blok op de vrije bal van Nik van der Steen.

 

Dan ronde acht, te beginnen met het heerlijke jumpshot van Jordi van Elburg (Blauw-Wit). De pass van Mandy Koelman, die perfect op maat was, kunnen we hierin natuurlijk niet uitvlakken.

Dan Sascha Horak (GG/RMcD Huis Emma). Een snelle actie naar binnen na het schot van Lindsy Krop dat goed gepakt werd door Carlo de Vries. Nienke Hintzbergen is gezien en Horak benut haar eigen kans met één hand.

Tenslotte Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U). Zij stond tegenover Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek), niet de minste aanvalster uit de Kenonz Korfbal League. Desalniettemin liet Schenk met dit harde blok even weten dat KZ niet van plan was om Fortuna met de punten naar huis te laten gaan.

 

Let op. Stemmen voor deze ronde is niet meer mogelijk.

Foto homepage: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #1
Competitie Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #1
Op weg naar de korfbalfinale in Rotterdam Ahoy zijn we aanbeland bij de play-offs! PKC zette een heel grote stap richting een plek in die finale door in eigen huis - met groot verschil - van LDODK te winnen. In Delft was Fortuna op alle fronten een maatje te groot voor DVO.
Lees meer
De strijd om Ahoy - deel 5
Competitie Korfbal Leaguefinale
De strijd om Ahoy - deel 5
Het is zover: de play-offs gaan dit weekend beginnen! De strijd om Ahoy nadert zijn ontknoping, wie staan er op zaterdag 15 april aanstaande tegenover elkaar in onze korfbaltempel?
Lees meer
VIDEO: Mick Snel over de #korfbalfinale
Competitie Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Mick Snel over de #korfbalfinale
Zeven Korfbal Leaguefinales, waarvan zes gewonnen. Een zevende overwinning zou de kroon op zijn toch al imposante carrière zijn. In de serie portretten over de #korfbalfinale mag Mick Snel, speler van Fortuna/Delta Logistiek natuurlijk niet ontbreken. Hij vertelt over zijn eerste finale waarin hij meteen al beslissend was, over die ene verloren finale en natuurlijk over het afscheid van de Kenonz Korfbal League.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
De strijd om Ahoy - deel 2
Korfbal Leaguefinale
Business arrangement tijdens de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Kies je poule