Skip to the main content

Play of the Week #7 en #8

Competitie

Wat was het mooiste moment van speelronde zeven en acht uit de Kenonz Korfbal League? Dit keer twee ronden tegelijk, omdat het duel tussen KCC en PKC pas op 17 januari gespeeld werd. Kies je voor een mooie goal of toch voor dat keiharde blok?

Dit waren de mooiste momenten uit speelronde zeven.

Allereerst Mick Snel (Fortuna/Delta Logistiek), of eigenlijk de play tussen Snel en vakmaatje Nik van der Steen. Deze aanval had alles: rebounds, uitgestelde kansen, behind-the-back-passjes en uiteindelijk de goal van Snel.

Je ziet ze niet zo vaak bij de vrouwen, maar Esther Cordus (KZ/Thermo4U) liet in het duel met Unitas/Perspectief zien dat zij er wel degelijk één in huis heeft: de fade-away.

Tenslotte Robbe de Wit (DVO/Transus). Wat komt hij hoog en wat maakt hij fantastisch gebruik van zijn lengte. Een snoeihard blok op de vrije bal van Nik van der Steen.

 

Dan ronde acht, te beginnen met het heerlijke jumpshot van Jordi van Elburg (Blauw-Wit). De pass van Mandy Koelman, die perfect op maat was, kunnen we hierin natuurlijk niet uitvlakken.

Dan Sascha Horak (GG/RMcD Huis Emma). Een snelle actie naar binnen na het schot van Lindsy Krop dat goed gepakt werd door Carlo de Vries. Nienke Hintzbergen is gezien en Horak benut haar eigen kans met één hand.

Tenslotte Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U). Zij stond tegenover Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek), niet de minste aanvalster uit de Kenonz Korfbal League. Desalniettemin liet Schenk met dit harde blok even weten dat KZ niet van plan was om Fortuna met de punten naar huis te laten gaan.

 

Let op. Stemmen voor deze ronde is niet meer mogelijk.

Foto homepage: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule