Skip to the main content

Play of the Week #7 en #8

Competitie

Wat was het mooiste moment van speelronde zeven en acht uit de Kenonz Korfbal League? Dit keer twee ronden tegelijk, omdat het duel tussen KCC en PKC pas op 17 januari gespeeld werd. Kies je voor een mooie goal of toch voor dat keiharde blok?

Dit waren de mooiste momenten uit speelronde zeven.

Allereerst Mick Snel (Fortuna/Delta Logistiek), of eigenlijk de play tussen Snel en vakmaatje Nik van der Steen. Deze aanval had alles: rebounds, uitgestelde kansen, behind-the-back-passjes en uiteindelijk de goal van Snel.

Je ziet ze niet zo vaak bij de vrouwen, maar Esther Cordus (KZ/Thermo4U) liet in het duel met Unitas/Perspectief zien dat zij er wel degelijk één in huis heeft: de fade-away.

Tenslotte Robbe de Wit (DVO/Transus). Wat komt hij hoog en wat maakt hij fantastisch gebruik van zijn lengte. Een snoeihard blok op de vrije bal van Nik van der Steen.

 

Dan ronde acht, te beginnen met het heerlijke jumpshot van Jordi van Elburg (Blauw-Wit). De pass van Mandy Koelman, die perfect op maat was, kunnen we hierin natuurlijk niet uitvlakken.

Dan Sascha Horak (GG/RMcD Huis Emma). Een snelle actie naar binnen na het schot van Lindsy Krop dat goed gepakt werd door Carlo de Vries. Nienke Hintzbergen is gezien en Horak benut haar eigen kans met één hand.

Tenslotte Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U). Zij stond tegenover Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek), niet de minste aanvalster uit de Kenonz Korfbal League. Desalniettemin liet Schenk met dit harde blok even weten dat KZ niet van plan was om Fortuna met de punten naar huis te laten gaan.

 

Let op. Stemmen voor deze ronde is niet meer mogelijk.

Foto homepage: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #3
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #3
Tijd voor speelronde drie in de Kenonz Korfbal League, met daarin onder anderen het belangrijke duel tussen Fortuna en DOS '46, de streekderby tussen Groen-Geel en Blauw-Wit (A) en de reprise van de zaalfinale van afgelopen jaar: DVO versus PKC.
Lees meer
In de media #2
Competitie
In de media #2
Deze week op Omrop Fryslân een lang geschreven interview én een video met Terrenc Griemink, naar aanleiding van de ontmoeting met z’n oude club. Op NPO Radio 1 in Langs de Lijn en Omstreken een reportage met Lise van Maldeghem over haar korfbaldroom. LDODK/Rinsma Modeplein – GG/RMcD Huis Emma Van Wormer naar Fryslân om landskampioen […]
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Speelronde twee startte al op vrijdagavond, met het duel tussen LDODK en Groen-Geel. Voor Terrenc Griemink betekende het een weerzien met zijn oude club en diens supporters. Verder in de tweede ronde onder andere de clash tussen PKC en Fortuna en - misschien wel net zo interessant - KZ vs. DVO.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing