Skip to the main content

Play of the Week #7 en #8

Competitie

Wat was het mooiste moment van speelronde zeven en acht uit de Kenonz Korfbal League? Dit keer twee ronden tegelijk, omdat het duel tussen KCC en PKC pas op 17 januari gespeeld werd. Kies je voor een mooie goal of toch voor dat keiharde blok?

Dit waren de mooiste momenten uit speelronde zeven.

Allereerst Mick Snel (Fortuna/Delta Logistiek), of eigenlijk de play tussen Snel en vakmaatje Nik van der Steen. Deze aanval had alles: rebounds, uitgestelde kansen, behind-the-back-passjes en uiteindelijk de goal van Snel.

Je ziet ze niet zo vaak bij de vrouwen, maar Esther Cordus (KZ/Thermo4U) liet in het duel met Unitas/Perspectief zien dat zij er wel degelijk één in huis heeft: de fade-away.

Tenslotte Robbe de Wit (DVO/Transus). Wat komt hij hoog en wat maakt hij fantastisch gebruik van zijn lengte. Een snoeihard blok op de vrije bal van Nik van der Steen.

 

Dan ronde acht, te beginnen met het heerlijke jumpshot van Jordi van Elburg (Blauw-Wit). De pass van Mandy Koelman, die perfect op maat was, kunnen we hierin natuurlijk niet uitvlakken.

Dan Sascha Horak (GG/RMcD Huis Emma). Een snelle actie naar binnen na het schot van Lindsy Krop dat goed gepakt werd door Carlo de Vries. Nienke Hintzbergen is gezien en Horak benut haar eigen kans met één hand.

Tenslotte Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U). Zij stond tegenover Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek), niet de minste aanvalster uit de Kenonz Korfbal League. Desalniettemin liet Schenk met dit harde blok even weten dat KZ niet van plan was om Fortuna met de punten naar huis te laten gaan.

 

Let op. Stemmen voor deze ronde is niet meer mogelijk.

Foto homepage: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Competitie
Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Het seizoen 2022-2023 zit er al even op. Tijdens de veldcompetitie hebben we de Korfbalawards uitgereikt. Hieronder een overzicht van de winnaars uit de Kenonz Korfbal League van afgelopen seizoen. Kenonz Korfbal League Beste speler: Mick Snel, Fortuna/Delta Logistiek (video) Beste speelster: Femke Faber, LDODK/Rinsma Modeplein (video) Topscoorder man: Bo Oppe, KCC/CK Kozijnen (video) Topscoorder […]
Lees meer
Kenonz, bedankt!
Competitie Korfbal Leaguefinale
Kenonz, bedankt!
De veldcompetitie is inmiddels van start en dat betekent dat het Kenonz Korfbal Leagueseizoen 2022/2023 er nu écht op zit. We kijken terug op een prachtig eerste seizoen met onze naamsponsor Kenonz. Het hoogtepunt was uiteraard de finale in een bomvol Rotterdam Ahoy afgelopen 15 april. Een dag om niet snel te vergeten! Nog even […]
Lees meer
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Een fantastische dag in Rotterdam Ahoy, verdient een fantastische aftermovie. De beelden spreken voor zich, geniet je nog even met ons mee van de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2