Skip to the main content

Play of the Week ronde 12 en 13

Competitie

Twee rondes van de Play of the Week in één, vanwege de uitgestelde wedstrijd uit ronde twaalf tussen Fortuna en PKC. Extra veel te kiezen dus deze week, we maken het je niet makkelijk. Kies je voor een wonderschoon doelpunt in de buzzer of toch liever een blok?

De drie mooiste momenten uit speelronde twaalf zijn:

De onehander van Robbe de Wit (DVO/Transus). De Wit is al het hele seizoen van onschatbare waarde voor de Bennekommers, met een karrevracht aan rebounds en steals. Maar niet alleen Gertjan Meerkerk kan bijzonder mooie doelpunten maken, ook dit pareltje van De Wit mag er zijn.

Max Malestein (DOS’46) liet op bezoek in Harderwijk zien dat je altijd scherp moet blijven in de verdediging. Eén moment van onoplettendheid en je bent gezien. Malestein beloont zijn slimmigheidje met een knappe onehander.

De wedstrijd tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/Vertom werd op dinsdagavond gespeeld. Een verdedigend duel waarin de doelpunten schaars waren. Ook de vrouwelijke topscorer allertijden, Celeste Split, kreeg flink wat druk van haar directe tegenstandster Sanne van der Werff. En Van der Werff laat al in het begin van de wedstrijd direct merken dat ze er is, met dit lekkere blok.

Dan de momenten uit ronde dertien.

Allereerst een blok. Eén met de hoofdletter B. Menno van der Neut (DVO/Transus) moest het doen met een invalbeurt en direct nadat hij in het veld kwam, scoorde hij. ‘Not in my house’ moet Jelmer Jonker (PKC/Vertom) daarna gedacht hebben, want even later kreeg Van der Neut een hard blok om zijn oren.

Het tweede moment is de bijzonder knappe buzzerbeater van Matté Lipke (KZ/Thermo4U). Hij viert zijn schitterende doelpunt terecht met de Koogse supporters.

Bij Unitas/Perspectief staat Mike van Boven vaak garant voor mooie doelpunten, Blauw-Wit heeft Jordi van Elburg. Negen treffers schreef hij op zijn naam in Harderwijk, maar dit was toch wel de allermooiste.

Stemmen doe je hier, tot en met dinsdag 28 februari. Succes!

Foto homepage: Anne van Vegchel, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule