Skip to the main content

Play of the Week ronde 12 en 13

Competitie

Twee rondes van de Play of the Week in één, vanwege de uitgestelde wedstrijd uit ronde twaalf tussen Fortuna en PKC. Extra veel te kiezen dus deze week, we maken het je niet makkelijk. Kies je voor een wonderschoon doelpunt in de buzzer of toch liever een blok?

De drie mooiste momenten uit speelronde twaalf zijn:

De onehander van Robbe de Wit (DVO/Transus). De Wit is al het hele seizoen van onschatbare waarde voor de Bennekommers, met een karrevracht aan rebounds en steals. Maar niet alleen Gertjan Meerkerk kan bijzonder mooie doelpunten maken, ook dit pareltje van De Wit mag er zijn.

Max Malestein (DOS’46) liet op bezoek in Harderwijk zien dat je altijd scherp moet blijven in de verdediging. Eén moment van onoplettendheid en je bent gezien. Malestein beloont zijn slimmigheidje met een knappe onehander.

De wedstrijd tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/Vertom werd op dinsdagavond gespeeld. Een verdedigend duel waarin de doelpunten schaars waren. Ook de vrouwelijke topscorer allertijden, Celeste Split, kreeg flink wat druk van haar directe tegenstandster Sanne van der Werff. En Van der Werff laat al in het begin van de wedstrijd direct merken dat ze er is, met dit lekkere blok.

Dan de momenten uit ronde dertien.

Allereerst een blok. Eén met de hoofdletter B. Menno van der Neut (DVO/Transus) moest het doen met een invalbeurt en direct nadat hij in het veld kwam, scoorde hij. ‘Not in my house’ moet Jelmer Jonker (PKC/Vertom) daarna gedacht hebben, want even later kreeg Van der Neut een hard blok om zijn oren.

Het tweede moment is de bijzonder knappe buzzerbeater van Matté Lipke (KZ/Thermo4U). Hij viert zijn schitterende doelpunt terecht met de Koogse supporters.

Bij Unitas/Perspectief staat Mike van Boven vaak garant voor mooie doelpunten, Blauw-Wit heeft Jordi van Elburg. Negen treffers schreef hij op zijn naam in Harderwijk, maar dit was toch wel de allermooiste.

Stemmen doe je hier, tot en met dinsdag 28 februari. Succes!

Foto homepage: Anne van Vegchel, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Speelronde twee startte al op vrijdagavond, met het duel tussen LDODK en Groen-Geel. Voor Terrenc Griemink betekende het een weerzien met zijn oude club en diens supporters. Verder in de tweede ronde onder andere de clash tussen PKC en Fortuna en - misschien wel net zo interessant - KZ vs. DVO.
Lees meer
In de media #1
Competitie
In de media #1
Na iedere speelronde in de Kenonz Korfbal League zetten we de (online) verschenen artikelen voor je op een rijtje in het mediaoverzicht. Mis je iets? Laat het ons weten via onze social media!
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
We zijn los! De eerste speelronde van de Kenonz Korfbal League, seizoen '23-'24 zit er op. Op zaterdagavond kwamen Groen-Geel en DOS '46 niet verder dan een gelijkspel, terwijl KZ in Delft Fortuna versloeg. Op zondagmiddag was LDODK te sterk voor Blauw-Wit. Zoals je gewend bent wordt de Recap gedurende het speelweekend aangevuld met wedstrijdverslagen, statistieken en samenvattingen. Let's go!
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing