Skip to the main content

Play of the Week ronde 12 en 13

Competitie

Twee rondes van de Play of the Week in één, vanwege de uitgestelde wedstrijd uit ronde twaalf tussen Fortuna en PKC. Extra veel te kiezen dus deze week, we maken het je niet makkelijk. Kies je voor een wonderschoon doelpunt in de buzzer of toch liever een blok?

De drie mooiste momenten uit speelronde twaalf zijn:

De onehander van Robbe de Wit (DVO/Transus). De Wit is al het hele seizoen van onschatbare waarde voor de Bennekommers, met een karrevracht aan rebounds en steals. Maar niet alleen Gertjan Meerkerk kan bijzonder mooie doelpunten maken, ook dit pareltje van De Wit mag er zijn.

Max Malestein (DOS’46) liet op bezoek in Harderwijk zien dat je altijd scherp moet blijven in de verdediging. Eén moment van onoplettendheid en je bent gezien. Malestein beloont zijn slimmigheidje met een knappe onehander.

De wedstrijd tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/Vertom werd op dinsdagavond gespeeld. Een verdedigend duel waarin de doelpunten schaars waren. Ook de vrouwelijke topscorer allertijden, Celeste Split, kreeg flink wat druk van haar directe tegenstandster Sanne van der Werff. En Van der Werff laat al in het begin van de wedstrijd direct merken dat ze er is, met dit lekkere blok.

Dan de momenten uit ronde dertien.

Allereerst een blok. Eén met de hoofdletter B. Menno van der Neut (DVO/Transus) moest het doen met een invalbeurt en direct nadat hij in het veld kwam, scoorde hij. ‘Not in my house’ moet Jelmer Jonker (PKC/Vertom) daarna gedacht hebben, want even later kreeg Van der Neut een hard blok om zijn oren.

Het tweede moment is de bijzonder knappe buzzerbeater van Matté Lipke (KZ/Thermo4U). Hij viert zijn schitterende doelpunt terecht met de Koogse supporters.

Bij Unitas/Perspectief staat Mike van Boven vaak garant voor mooie doelpunten, Blauw-Wit heeft Jordi van Elburg. Negen treffers schreef hij op zijn naam in Harderwijk, maar dit was toch wel de allermooiste.

Stemmen doe je hier, tot en met dinsdag 28 februari. Succes!

Foto homepage: Anne van Vegchel, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Mick Snel over de #korfbalfinale
Competitie Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Mick Snel over de #korfbalfinale
Zeven Korfbal Leaguefinales, waarvan zes gewonnen. Een zevende overwinning zou de kroon op zijn toch al imposante carrière zijn. In de serie portretten over de #korfbalfinale mag Mick Snel, speler van Fortuna/Delta Logistiek natuurlijk niet ontbreken. Hij vertelt over zijn eerste finale waarin hij meteen al beslissend was, over die ene verloren finale en natuurlijk over het afscheid van de Kenonz Korfbal League.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap #18
Time flies when you're having fun! De laatste speelronde van de reguliere competitie zit erop, met daarin de allereerste overwinning van het seizoen voor Unitas. Ook verrassend was de overwinning van Blauw-Wit op koploper PKC. Bovendien verloor nummer twee, Fortuna, van LDODK.
Lees meer
De strijd om Ahoy - deel 4
Competitie Korfbal Leaguefinale
De strijd om Ahoy - deel 4
Heel blijven. Dat zal het belangrijkste doel zijn voor de ploegen die de play-offs gaan spelen. De kaarten zijn geschud, in de laatste competitieronde zal er voor de top-4 of in de degradatiezonde niets meer veranderen.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
De strijd om Ahoy - deel 2
Korfbal Leaguefinale
Business arrangement tijdens de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Kies je poule