Skip to the main content

Pre-season interview met Fleur Hoek en Laurens Leeuwenhoek

Competitie

Het nieuwe Kenonz Korfbal Leagueseizoen staat voor de deur. Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek) en Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom) blikken in een pre-season interview met partner Mizuno vooruit op het nieuwe seizoen en vertellen je welke spelers en speelsters je extra in de gaten moet houden.

Afgelopen zomer stond in het teken van The World Games, het veldseizoen is inmiddels ten einde. Ben je klaar voor het nieuwe zaalseizoen?
Laurens Leeuwenhoek: “Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen. Ik ben voor het eerst sinds een aantal seizoenen fit voor de start van de competitie. Dat voelt lekker en doet ook goed. Je kunt je vorm en niveau omhoog gooien door veel speelminuten.”

Fleur Hoek: “De World Games waren fantastisch. Het is echt een groots sportevenement, vergelijkbaar met de Olympische Spelen. Het is heel bijzonder om hier aan deel te nemen. Met ook nog eens het gewenste resultaat natuurlijk. Het jaar 2022 was een jaar vol met korfbal. Tijdens het veldseizoen heb ik wat rustiger aangedaan. Daardoor ben ik weer vol energie en heb ik weer veel zin in het nieuwe Kenonz Korfbal League seizoen.”

Is jouw ploeg klaar voor het nieuwe seizoen? Hoe staat het team ervoor?
Laurens Leeuwenhoek: “Het team staat er goed op. We hebben het veldseizoen goed gespeeld met elkaar. Het niveau moet in de zaal uiteraard wel omhoog omdat de intensiteit veel hoger ligt, evenals het tempo. Hier groeien wij elke week in als team en dat is goed om te zien. We passen dit seizoen eigenlijk één nieuwe dame in, Romy de Rijke. En verder zijn we redelijk compleet gebleven. Dit geeft ons een voordeel om weer nieuwe dingen uit te proberen op onze bestaande spelprincipes. Dus ik verwacht dat we er ook vanaf het begin van het seizoen zullen staan en dan doorgroeien.”

Fleur Hoek: “We zijn er zeker klaar voor. We hebben veel gerouleerd met spelers en samenstellingen, wat af en toe wennen was. We zijn ten opzichte van vorig seizoen twee goede heren (Harjan Visscher en Thomas Reijgersberg, red.) kwijtgeraakt. Maar dat maakt ook de weg vrij voor de nieuwe lichting om aan te sluiten.”

Wat verwacht je van de top-4 en de play-offs?
Laurens Leeuwenhoek: “De top-4 is lastig te voorspellen omdat er vijf of zes ploegen zijn die aanspraak kunnen maken op de top4. LDODK, Fortuna, DVO, KZ en uiteraard PKC. Maar ploegen als DOS’46, Blauw-Wit en KCC kunnen op een goede dag ook van iedereen winnen. Dit zouden outsiders kunnen zijn, al denk ik dat ze in de breedte iets tekort komen. Mijn top-4 is: PKC, Fortuna, LDODK en DVO.”

Fleur: “De play-offs lijken nu nog ver weg. Maar vanzelfsprekend is dat natuurlijk weer de doelstelling voor ons van dit jaar. Daarnaast denk ik dat naast ons LDODK, DVO en PKC de kanshebbers zijn op een plek in de play-offs.”

Heb je een woman en/of man to watch die speelt in de Kenonz Korfbal League?
Laurens: “Mijn woman to watch zijn meerdere dames. Ik vind dat er momenteel weinig talentvolle dames rondlopen. Dus ik ga toch voor de gerenommeerde dames. Waarbij ik het altijd goed vind om te zien hoe Fleur Hoek, Marjolijn Kroon, Zita Schröder en Sanne van der Werff zichzelf vrij spelen. En het gemak waar ze dan mee scoren is fantastisch. Mijn man to watch is Ran Faber, een groot talent met een hoop mogelijkheden. Maar heren als Daan Preuninger en Olav van Wijngaarden zullen dit jaar in de Kenonz Korfbal League weer leidend zijn mits ze fit zijn. Dit geldt uiteraard voor alle spelers die ik net op noemde.”

Fleur: “Zoals ik eerder al aangaf spelen er een paar ‘jonkies’ bij ons mee. Bij de dames is mijn woman to watch Fabiënne van Erk. Mijn man to watch zijn er twee en deze komen ook van Fortuna. Doordat er twee heren zijn vertrokken, denk ik dat Kay van Vliet en Wouter Wildschut hun kansen gaan krijgen. Ik ben heel benieuwd hoe zij en Fabiënne het gaan oppakken, want ze gaan zeker speelminuten krijgen!”

Ben jij al helemaal klaar voor jouw korfbalseizoen? Bekijk alle Mizuno collecties op Korfbalshop.nl.

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule