Skip to the main content

Recap #1: KZ start voortvarend, Dalto pakt eerste punten

Speelronde één kende weinig verrassingen. In poule A kon Blauw-Wit lang mee met PKC, maar wonnen de Papendrechters uiteindelijk overtuigend. In poule B maakten Dalto en DVO het erg spannend, maar ging de promovendus er uiteindelijk met de punten vandoor. Alle samenvattingen zijn terug te zien op Eyecons.com. Klik op de thumbnail om door te gaan naar de video die je wil bekijken. Dit artikel wordt gedurende het weekend aangevuld.

Oost-Arnhem – KZ/Thermo4U
Zonder Esther Cordus (geblesseerd) en Jordi Pasma (hij speelde in het tweede) startte KZ voortvarend aan het nieuwe seizoen. Hoewel Oost-Arnhem in de eerste helft nog bij kon blijven (7-11 rust), waren met name de dames van KZ in het tweede bedrijf zeer belangrijk voor de Koogers. Vooral Sanne Pasma speelde een uitstekende wedstrijd. De eerste punten van het seizoen gaan mee naar Koog aan de Zaan. (Uitslag: 16-26)

PKC/Vertom – Blauw-Wit (A)
De thuisploeg startte met Brett Zuijdwegt in de basis, Laurens Leeuwenhoek moest geblesseerd toekijken. Aan de kant van de Amsterdammers begon Gerald van Dijk op de bank. Beide ploegen startten furieus. Na achttien minuten stond het 14-10 en stonden alle basisspelers van PKC al op het scoreformulier. Vlak voor rust (20-15 ruststand) kreeg Jeffrey Huijbers (Blauw-Wit) een gele kaart voor het wegschoppen van de bal. In de tweede helft was het verzet van Blauw-Wit gebroken en kon PKC de voorsprong uitbreiden, de overwinning kwam geen moment in gevaar. (Uitslag: 36-27)

TOP/LITTA – KCC/CK Kozijnen
Eerder deze week werd bekend dat het huidige trainersduo Leon Braunstahl en Bas Harland hun contract bij de ploeg uit Sassenheim verlengen. Zonder Sanne Jousma, zij komt dit seizoen niet meer in actie vanwege een gescheurde kruisband, en Nick Pikaar (op de bank) had TOP bijzonder weinig moeite met KCC. Al in de eerste helft werd een onoverbrugbaar gat geslagen door de thuisploeg (15-6), KCC had vooral moeite met het afronden van de kansen. Ook de tweede helft konden de Capellenaren niet dichterbij komen, TOP was simpelweg beter. Tim Flokstra kreeg nog een groene kaart na een overtreding op Stephan Groeneweg, die hard op de korf klapte maar gelukkig verder kon. De eerste punten blijven terecht in Sassenheim. (Uitslag: 28-15)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – DVO/Accountor
Beide ploegen scoorden weinig in de eerste helft. Dalto begon beter, maar DVO bleef de aansluiting zoeken. Met een ruststand van slechts 9-7 was de eerste helft niet echt om naar huis te schrijven. In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. Dalto startte goed aan de tweede helft en liep uit naar 15-8, maar na het inbrengen van Menno van der Neut bij DVO ging de ploeg uit Bennekom beter spelen. De achterstand werd teruggebracht naar 15-12, waarna Dalto het momentum weer overnam en opnieuw uit kon lopen. In de slotfase kwam DVO nog heel dichtbij, met nog minder dan 25 seconden op de klok hadden de bezoekers nog kans op de gelijkmaker maar Menno van der Neut, die een aanval eerder nog de aansluitingstreffer scoorde (20-19) verspeelde de bal ongelukkig, waarna promovendus Dalto de overwinning kon veiligstellen. Geen fijn begin voor DVO, dat toch mee wil doen om de play-offs dit seizoen. (Uitslag: 20-19)

LDODK/Rinsma Modeplein – GG/IJskoud de Beste
Groen-Geel begon de wedstrijd met een gemiste strafworp, en dat zouden er in de gehele wedstrijd vier gaan worden. De thuisploeg had het initiatief, maar echt loskomen van de Noord-Hollanders lukte niet. Al vroeg moest Rixt Bouma het veld geblesseerd verlaten, zij werd vervangen door Esmee van Veen. Drie gemiste strafworpen voor rust kostte Groen-Geel de aansluiting, halverwege het duel was het 12-7. Beide ploegen schoten in het begin van de tweede helft uit de startblokken. Met drie goals in korte tijd leek het even een spectaculaire tweede helft te gaan worden, maar niets was minder waar. Julian Frieswijk kreeg een groene kaart na een stevige overtreding, Marvin Piepers was zijn vervanger. André Zwart, die in de eerste helft onzichtbaar was, stond in op en scoorde vier belangrijke treffers voor de Friezen, waardoor de het gat voor Groen-Geel niet meer te dichten bleek. Een stroeve start van het seizoen voor beide ploegen, punten voor LDODK. (Uitslag: 23-18)

Fortuna/Delta Logistiek – DOS’46
Geen Fleur Hoek bij de thuisploeg en ook Harjan Visscher begon op de bank. Bij DOS’46 hadden Wouter Neutel, Tessa Lap en Eline van Veldhuisen een basisplaats. Diezelfde Van Veldhuisen speelde een prima wedstrijd, zij maakte vijf doelpunten. Fortuna creëerde veel meer kansen dan DOS’46 en was scherper op de afronding. Ook verdedigend hadden de Delftenaren het beter voor elkaar, waardoor DOS’46 in de eerste helft slechts zes keer tot scoren kwam (13-6). In de tweede helft kwam Visscher binnen de lijnen voor Fortuna. De Fortunezen lieten de teugels iets vieren, waardoor DOS’46 meer kon scoren, maar kans op de winst zat er niet in voor de bezoekers. Max Malestein maakte, tegen zijn voormalig teamgenoot Visscher, wel een schitterende onehander vanaf de achterlijn. Uiteindelijk pakte Fortuna vrij overtuigend de punten. (Uitslag: 27-19)