Skip to the main content

Recap #11.3: Fortuna bedwingt LDODK

Dinsdagavond voegde Fortuna/Delta Logistiek zich bij de laatste vier door het derde en beslissende play-offduel tegen LDODK/Rinsma Modeplein winnend af te sluiten. Het treffen in Delft – niet goed, wel spannend – eindigde in 22-17.

Dit artikel wordt de komende dagen aangevuld. Het hele programma van de play-offs, inclusief aanwijzingen, vind je hier.

Wedstrijd 3 – dinsdag 30 maart
Fortuna/Delta Logistiek – LDODK/Rinsma Modeplein
Het was ‘do or die’ in Delft dinsdagavond en dat legde zichtbaar druk op beide ploegen. Nadat Fortuna in de eerste aanval direct scoorde duurde het vier minuten voor Marlou Kuiper de aansluitingstreffer aantekende. Het zou voor Kuiper de eerste van haar vier treffers in de eerste helft zijn. Beide ploegen waren slordig, waarbij LDODK makkelijker tot scoren kwamen. Dat leidde tot een kleine Friese voorsprong, van 2-2 naar 4-6. Korporaal en Folkerts namen een time-out, maar de energie was vooral bij LDODK, dat goed stond te rebounden en een hoger aanvalspercentage had. Wat niet hielp voor de thuisploeg was het feit dat Michelle van Geffen tot twee keer toe een strafworp miste. Bij rust stond het 7-10, waarbij zes van de zeven Delftse doelpunten van de vrouwen kwamen. ‘Het mag duidelijk zijn dat zeven goals in een helft te weinig is. Met name het afronden is heel matig’, zo duidde analist Marrien Ekelmans de eerste helft van Fortuna. Kind van de club Daan Preuninger stond op dat moment op nul goals uit zeventien schoten.

Hoe anders zou dat de tweede helft zijn. In de eerste aanval van LDODK miste Kuiper haar doorloopbal, waarop Preuninger aan de andere kant direct scoorde. LDODK-coach Henk Jan Mulder bracht Christian Dekkers aanvallend voor André Zwart, hetgeen afgelopen zaterdag een gouden greep bleek te zijn. Het eerste schot van Dekkers was niet goed, maar het tweede trof direct doel. Het was alleen niet het zetje waar de Friezen op hoopten. In korte tijd werkte Fortuna de achterstand weg, onder andere dankzij opnieuw twee goals van Preuninger. De Delftenaren konden veel vaker herhalen en bij LDODK vloeide de energie weg. Tot 15-15 gingen beide ploegen gelijk op, Marloes Frieswijk werd naar het andere vak gebracht om onder de druk van Jessica Lokhorst uit te komen maar dat sorteerde – in tegenstelling tot het vorige duel – niet het gewenste effect.

Invaller Nik van der Steen zorgde met twee goals in even zoveel aanvallen voor een gaatje van twee, waarna Harjan Visscher en Preuninger Fortuna naar 19-15 hielpen. Na een time-out van LDODK kwamen de bezoekers via invallers Marvin Piepers en Femke Faber nog één keer tot op twee doelpunten, maar Daan Preuninger was de gevierde man bij Fortuna. Met opnieuw twee doelpunten (hij maakte er acht in de tweede helft) stelde hij de zege veilig. Vooral het grote verschil in het aantal kansen (134 voor Fortuna, tegen 85 van LDODK) gaf de doorslag in dit derde duel.

Met deze zege plaatst Fortuna zich bij de laatste vier ploegen, die strijden om een ticket voor de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy op zaterdag 17 april. In de tweede play-offronde nemen de Delftenaren het op tegen KZ/Thermo4U. Voor LDODK, van scheidend trainersduo Henk Jan Mulder en Jan Jouke Flokstra, zit het Korfbal Leagueseizoen er nu echt op. Uitslag: 22-17 

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

In de media #2
Competitie
In de media #2
Deze week op Omrop Fryslân een lang geschreven interview én een video met Terrenc Griemink, naar aanleiding van de ontmoeting met z’n oude club. Op NPO Radio 1 in Langs de Lijn en Omstreken een reportage met Lise van Maldeghem over haar korfbaldroom. LDODK/Rinsma Modeplein – GG/RMcD Huis Emma Van Wormer naar Fryslân om landskampioen […]
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #2
Speelronde twee startte al op vrijdagavond, met het duel tussen LDODK en Groen-Geel. Voor Terrenc Griemink betekende het een weerzien met zijn oude club en diens supporters. Verder in de tweede ronde onder andere de clash tussen PKC en Fortuna en - misschien wel net zo interessant - KZ vs. DVO.
Lees meer
In de media #1
Competitie
In de media #1
Na iedere speelronde in de Kenonz Korfbal League zetten we de (online) verschenen artikelen voor je op een rijtje in het mediaoverzicht. Mis je iets? Laat het ons weten via onze social media!
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing