Skip to the main content

Recap #14: Oost-Arnhem definitief gedegradeerd

Voor Oost-Arnhem is degradatie een feit na de ruime nederlaag tegen KCC. In de kampioenspoule kon LDODK het PKC één helft lastig maken en boekte Fortuna een degelijke overwinning op DVO, in een wedstrijd die twee gezichten had.

Dit artikel wordt gedurende het weekend aangevuld.

Kampioenspoule (KLC)
LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/Vertom
PKC boekte zaterdagavond een verdiende overwinning in Gorredijk, maar LDODK weerde zich – met name in de eerste helft – kranig. De bezoekers stonden de hele eerste helft aan de goede kant van de score, maar het gaatje van drie dat ze voor rust hadden werd gereduceerd tot slechts één verschil (14-15). Ook in de eerste fase na rust bleef LDODK aan het elastiek, maar een buzzerbeater van Jelmer Jonker maakte twee verschil (17-19) en daarna liep PKC, aan de hand van Jonker, uit naar een gaatje van vier. Twee goals van Richard Kunst brachten de beslissing (18-24) en in de daaropvolgende fase leek PKC een heel ruime uitslag neer te gaan zetten, ook omdat LDODK een doelpuntloze fase kende. Toch konden de Friezen in de slotfase de schade enigszins beperken, maar de overwinning kwam voor PKC niet meer in gevaar. Aan Papendrechtse zijde stond geen maat op Jelmer Jonker, die uiteindelijk twee minuten voor tijd een publiekswissel kreeg en topscorer werd met elf doelpunten. (Uitslag: 25-31)

Fortuna/Delta Logistiek – DVO/Accountor
Fortuna – met captain Thomas Reijgersberg die deze week aankondigde na dit seizoen te stoppen – speelde een heel sterke eerste helft. Zowel verdedigend als aanvallend waren de Delftenaren DVO de baas. Fortuna gaf veel verdedigende druk, waar DVO het lastig mee had. De Bennekommers werden ver naar buiten gedrongen, tot 9-7 kon DVO bij blijven maar liep al wel telkens achter de feiten aan. Vanaf dat punt gingen de remmen los en vielen de doelpunten heel makkelijk bij Fortuna, wat resulteerde in een 19-10 ruststand. Het verschil in pogingen na de eerste helft was ook groot: 70 pogingen van Fortuna tegen 45 pogingen van DVO. De tweede helft had een heel ander gezicht. Het spel kabbelde een beetje voort. De scherpte was weg en de energie leek uit de wedstrijd te zijn. Aan beide kanten werd er veel gewisseld. In de laatste fase van de tweede helft vielen de goals weer wel en werd het aanwezig publiek getrakteerd op een paar mooie doelpunten. Echter, de wedstrijd was allang gespeeld en Fortuna was een klasse beter. (Uitslag: 28-19)

KZ/Thermo4U – DOS’46
Dit duel is verplaatst naar dinsdag 22 maart.

Huidige stand:

W P D
1. PKC 8 14 +36
2. Fortuna 8 14 +48
3. DVO 8 8 -4
4. KZ 7 4 -23
5. DOS’46 6 2 -25
6. LDODK 7 2 -32

 

Degradatiepoule (KLD)
KCC/CK Kozijnen – Oost-Arnhem
Vooraf waren de belangen duidelijk: Oost-Arnhem moest winnen om directe degradatie uit te kunnen stellen. Dat zat er voor de Arnhemmers geen minuut in tegen KCC. De thuisploeg had vanaf de start van de wedstrijd het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Na tien minuten spelen maakte Bo Oppe de 7-0, zijn tweede goal van de wedstrijd en zijn 100e Korfbal Leaguedoelpunt. Jasper Broenink was degene die Oost-Arnhem even later van de nul hielp (9-1) en voor rust twee van de drie Arnhemse doelpunten maakte (14-3 rust). Ook na rust was Broenink de eerste die de korf vond, maar daarna ging KCC verder waar het de eerste helft geëindigd was. Via 20-5 werd het uiteindelijk 28-10 en daarmee viel het doek voor Oost-Arnhem definitief. Degradatie is onvermijdelijk, terwijl KCC aansluiting blijft houden met Blauw-Wit, dat dit weekend niet in actie kwam. (Uitslag: 28-10)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – GG/IJskoud de Beste
Dit duel is verplaatst naar donderdag 17 maart aanstaande.

Blauw-Wit (A) – TOP/LITTA
Dit duel is verplaatst naar dinsdag 22 maart aanstaande.

Huidige stand:

G P D
7. Blauw-Wit 7 12 +19
8. KCC 8 10 +15
9. Groen-Geel 7 8 +9
10. TOP 7 6 +12
11. Dalto 7 4 -8
12. Oost-Arnhem 8 4 -47

 

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule