Skip to the main content

Recap #4: Dalto wint opnieuw, PKC lastige middag tegen Groen-Geel

Geen monsteruitslagen in speelronde vier, maar wel vijf mooie wedstrijden. Groen-Geel kon lang partij bieden tegen PKC, DVO boekt een belangrijke eerste zege op DOS’46. Het sleutelwoord van dit weekend was ‘verdedigende druk’ bij veel ploegen.

Dit artikel wordt gedurende het weekend aangevuld.

Poule A:

PKC/Vertom – GG/IJskoud de Beste
In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden, had PKC alles behalve een gemakkelijke middag in Papendrecht. Groen-Geel speelde onbevangen en kon uitlopen naar een 6-9 voorsprong. Bij PKC geen Richard Kunst (schouderblessure), Groen-Geel speelde zonder Kevin Dik en Stijn Hoekstra. Nog voor rust kon PKC echter de achterstand repareren (9-9 rust). In de tweede helft duurde het lang voor de thuisploeg echt uit kon lopen. Laurens Leeuwenhoek maakte zijn eerste minuten na een teenblessure. In de slotfase liep PKC nog flink uit, door twee doelpunten van Jelmer Jonker en twee van Olav van Wijngaarden (die overigens nog een groene kaart kreeg). Een geflatteerde eindstand, Groen-Geel verkocht haar huid duur. Uitslag: 24-16

Oost-Arnhem – LDODK/Rinsma Modeplein
Het waren de bezoekers die de score openden. De Friezen, met Marvin Piepers op de plaats van Julian Frieswijk, speelden een degelijke wedstrijd in Arnhem. Ran Faber blonk in de eerste helft uit, hij maakte op fantastische wijze de 2-4 en de jongeling had een scoringspercentage van maar liefst 80% (!) in de eerste helft. Bij rust was het verschil vijf punten, en in het begin van de tweede helft liep LDODK nog verder uit doordat Oost-Arnhem moeite had de korf te vinden. In de slotfase kon de thuisploeg, door twee goals op rij van Rick Verdouw, nog wel de schade beperken. Maar de zege kwam voor LDODK niet meer in het geding. Uitslag: 21-27

KZ/Thermo4U – Blauw-Wit (A)
Met Sanne Pasma opnieuw op de plek van Esther Cordus, had KZ het niet makkelijk tegen een verdedigend sterk Blauw-Wit. Andersom kon ook Blauw-Wit maar moeizaam in haar spel komen en zo werd er niet veel gescoord in de eerste helft. KZ pakte een gaatje van drie punten voor rust (11-8), en kon na rust nog verder uitlopen naar 14-9. Echter, in het laatste kwart kwam er zand in de Koogse motor, terwijl het bij Blauw-Wit beter en beter ging lopen. Momo Stavenuiter maakte negen goals, en ging door de grens van 900 doelpunten in de Korfbal League. In de slotfase kreeg KZ twee belangrijke strafworpen tegen, waardoor de Amsterdammers de punten mee konden nemen. Emiel de Kruijff noemde de prestatie van KZ in een interview bij NH Nieuws later ‘collectief falen’. Uitslag: 20-22

Poule B:

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – KCC/CK Kozijnen
Een wedstrijd waarbij beide ploegen elkaar weinig ruimte gaven. De verdedigende druk lag hoog, waardoor beide ploegen veel moeite hadden met het spelen van lange aanvallen. Pas na tien minuten maakte René Siedsma het tweede doelpunt voor Dalto. Er niet veel gescoord werd in de eerste helft (9-9 rust). Bo Oppe hield Mathijs den Ouden goed kort, en daar had Den Ouden duidelijk moeite mee. In de tweede helft kon Dalto uitlopen, van 14-14 naar 17-14, en dat gat bleek niet meer te overbruggen voor KCC. Lotte van Montfort was met vijf doelpunten heel belangrijk voor de geel-zwarten. Uitslag: 22-18

DOS’46 – DVO/Accountor
Mart Vrielink kreeg een basisplaats bij DOS’46, hij speelde op de plek van Max Malestein. Bij DVO startte Gertjan Meerkerk op de bank, Caitlin Keller stond in de basis in plaats van de zieke Danielle Boadi. Het duel kwam maar moeilijk los, na de 1-1 duurde het lang voor er weer gescoord werd. DVO gaf veel druk, wat bij DOS’46 resulteerde in veel passfouten. DVO liep uit, en kwam op 1-4. Vervolgens kon DOS’46 terugkomen en bij 6-5 kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Dat duurde niet lang, want opnieuw kon DVO uitlopen. De Bennekommers leken met een voorsprong de rust in te gaan, maar op slag van rust schoot Kim Petersen de 11-11 op het scorebord. Richard van Vloten (coach DVO) was het allerminst eens met de beslissing van het arbitraire duo Den Dekker/Boogaard, wat hem op een gele kaart kwam te staan. Na rust schoot DOS’46 uit de startblokken met twee snelle doelpunten, maar DVO kon de rust bewaren. Gertjan Meerkerk kwam in plaats van Robbe de Wit en liet met vijf goals maar weer eens zien hoe belangrijk hij voor zijn ploeg is. Aan de kant van DOS’46 werd volop gewisseld in de hoop nog iets terug te kunnen doen. Amber van Doorn luisterde haar invalbeurt op met een schitterende goal, maar de ploeg van Edwin Bouman kwam tekort in eigen huis en moest toezien hoe DVO er met de punten vandoor ging. Uitslag: 21-25