Skip to the main content

Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk

Ruime zeges en spannende wedstrijden in Driebergen en Arnhem in speelronde zeven. In de zondagwedstrijd in Gorredijk hielden LDODK en Blauw-Wit (A) elkaar in een zeer doelpuntrijk duel in evenwicht.

Dit artikel wordt gedurende het weekend aangevuld.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – DOS’46
Waar de heenwedstrijd een oorwassing voor Dalto werd, zou de return van een heel andere orde blijken. DOS’46 startte sterk, 0-3, maar daarna was Dalto bij de les en werd het gaatje gerepareerd. Het werd stuivertje wisselen tot aan het laatste fluitsignaal. Beide ploegen sloegen een gaatje, maar geen van beide kon loskomen en de wedstrijd beslissen. Op 17-20 leek de overwinning voor DOS’46 veilig, maar Dalto kwam weer op gelijke hoogte: 20-20. Leander Zwolle bracht de beslissing voor de Nijeveners en daarna speelde de ploeg van Edwin Bouman de laatste minuten sterk uit. Dalto probeerde het wel, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in DOS’46. Uitslag: 20-21

TOP/LITTA – DVO/Accountor
DVO zonder Adriënne van Ofwegen (blessure), op haar plek startte Lois Bakker in de basis. Vaak zijn duels tussen TOP en DVO spannend, maar van spanning was zaterdag geen moment sprake. Na een kwartier spelen stond er een 14-3 tussenstand op het bord, mede dankzij een zeer goed schietende Frank Mostard. Gelukkig voor DVO konden de Bennekommers in de tweede helft scorend iets beter mee, maar het werd geen wedstrijd meer. TOP zal – met veel blessures en een moeizame week vorige week – blij zijn met een onverwacht makkelijke zege. Uitslag 39-18

PKC/Vertom – KZ/Thermo4U
Beide ploegen kenden een rommelige beginfase maar het was PKC dat al al gauw een gaatje sloeg, van 4-2 naar 8-4. Dat noopte KZ tot een time-out, echter veranderde er weinig bij KZ. Het vak met Sanne en Jordi Pasma scoorde slechts één keer in de eerste helft, bij PKC waren de scores beter verdeeld over de vakken (16-7 rust). In het tweede bedrijf kon KZ de achterstand in eerste instantie nog verkleinen, maar daarna liep PKC weg van de ploeg van Dennis Doves. Het vak Jonker/Van Wijngaarden was erg sterk bij PKC en Sanne van der Werff kende een goede invalbeurt voor Julie Caluwé: koud binnen de lijnen scoorde zij twee keer. KZ moest het vooral hebben van het vak van Alwin Out, met vijftien van de negentien doelpunten, maar de Koogers konden niet echt een vuist maken in Papendrecht. Uitslag: 32-19

Oost-Arnhem – GG/IJskoud de Beste
Razend spannend werd het bij Oost-Arnhem tegen Groen-Geel. Het initiatief lag in eerste instantie bij de ploeg uit Wormer, dat na tien minuten spelen een kleine voorsprong had (6-8). Daarna kantelde Oost-Arnhem de wedstrijd en sloeg een gaatje van drie voor rust: 17-14. In de tweede helft leken de Arnhemmers de voorsprong vast te kunnen houden, voornamelijk de mannen van Oost-Arnhem waren erg op dreef. Bij 25-21 hadden de drie broers Broenink en Rick Verdouw er 24 gemaakt. Thijs Broenink moest echter het veld verlaten met een groene kaart, na een onhandige botsing met Lindsy Krop, met nog zeven minuten te spelen. Dankzij goals van Elise Al en Fenna Jagtman kroop Groen-Geel terug in de wedstrijd: 25-23. Verdouw maakte met zijn achtste opnieuw drie verschil (26-23) maar kreeg vervolgens een groene kaart wegens commentaar op de leiding. Groen-Geel drong aan en kon gelijk komen met nog twee minuten op de klok (27-27 door Krop). In een bloedstollende laatste minuut was het Noa Kapteyn die met een goede actie en haar tweede doelpunt van de middag ‘haar’ Oost-Arnhem op 28-27 zette. Groen-Geel kreeg nog een kans, maar kon niet meer gelijk maken. Oost-Arnhem pakte de eerste punten van het seizoen. Uitslag: 28-27

Fortuna/Delta Logistiek – KCC/CK Kozijnen
“We hebben vandaag korfballes gehad”, waren de duidelijke woorden van KCC-coach Frits Wip, in een interview op de livestream na afloop van het duel met Fortuna. Van de plannen die Wip gemaakt had, kwam niets terecht tegen de Delftenaren, die oppermachtig waren op alle fronten. Voor rust was het verschil nog beheersbaar, KCC kon redelijk mee met name door de scorende dames (14-8). Na rust kon Fortuna verder uitlopen en was het al snel duidelijk dat KCC opnieuw tegen een fikse nederlaag aan zou lopen. Van beide kanten vielen veel damesdoelpunten, zo maakte Michelle van Geffen (Fortuna) er vijf tegen een uitstekend percentage. Opmerkelijk moment was nog wel het eigen doelpunt van Harjan Visscher, die in een reboundduel met Sidney Schol de bal in eigen korf tikte. Voor de wedstrijd maakte het (gelukkig voor Visscher) niet uit, Fortuna won en plaatste zich daarmee definitief voor de play-offs. Uitslag: 33-18

LDODK/Rinsma Modeplein – Blauw-Wit (A)
Een prachtig duel op zondagmiddag, tussen LDODK en Blauw-Wit. De thuisploeg startte sterk, maar Blauw-Wit counterde en liet zich niet uit het veld slaan. Op 12-9 had LDODK het eerste verschil van drie te pakken, maar het kon de voorsprong niet consolideren. Mike van de Reep maakte de aansluitingstreffer (17-16), wat alweer zijn zesde doelpunt was tegen een afrondingspercentage van maar liefst 55%. Tot aan de rust gingen beide ploegen vervolgens gelijk op (19-19 rust). De Amsterdammers kwamen goed uit de rust, en konden op vier verschil komen (19-23). Het duurde zes minuten voor Julian Frieswijk namens LDODK voor het eerst de korf vond, maar dat luidde een inhaalslag voor de thuisploeg in. Via Marloes Frieswijk (haar zevende), Erwin Zwart en opnieuw Julian Frieswijk stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte (23-23). Opnieuw kwam Blauw-Wit op voorsprong (twee keer Randell van der Steen betekende 27-29) en met nog zes minuten te spelen was Henk Jan Mulder genoodzaakt een time-out te nemen. Het tiende(!) doelpunt van Marloes Frieswijk was de aansluitingstreffer, maar Momo Stavenuiter maakt bracht het verschil terug op twee: 29-31. Erwin Zwart, die de tweede helft een stuk minder trefzeker was dan in de eerste helft, vond eindelijk de korf weer eens en maakte zijn achtste, waarna de ingevallen Christian Dekkers – met nog 26 seconden op de klok – tegen zijn oude ploeg de gelijkmaker binnenschoot. Een terecht gelijkspel in een zeer doelpuntrijk duel. Uitslag: 31-31