Skip to the main content

Update Korfbal League

Zoals dinsdagavond bekendgemaakt heeft het KNKV tijdens een overleg met de Korfbal Leagueverenigingen het Korfbal Leagueprogramma gepubliceerd. In dit zelfde overleg is het KNKV ook ingegaan op de kosten van de testen en de promotie-degradatieregeling.

De door NOC*NSF beoordeelde en ingekochte antigeensneltesten worden door het KNKV aan de Korfbal Leagueverenigingen verstrekt. Vanwege het algemene belang van de aankomende Korfbal Leagueduels – ‘met de opgedane ervaring hoopt het KNKV te bevorderen dat, zodra het kan, er weer ruimte komt voor de andere korfballers om compleet te trainen met weerstand en wedstrijden te spelen én op deze manier kunnen de fans via de streams op ons nieuwe platform genieten van de sport’ – heeft het KNKV besloten om deze testen op wedstrijddagen te vergoeden vanuit de bestaande beschikbare middelen.

Promotie-degradatieregeling
Verder heeft het KNKV bij de verenigingen aangegeven dat de promotie-degradatieregeling voor dit zaalseizoen op korte termijn wordt vastgesteld. Hierbij is ook het scenario besproken dat er op 6 februari 2021 – de laatst mogelijke datum in de competitie-routekaart – in de klassen onder de Korfbal League nog niet op een verantwoorde wijze gestart kan worden met de zaalcompetitie.

Het eventueel vervallen van de reguliere competitie in de klassen onder de Korfbal League zou met zich meebrengen dat er geen promotie naar en degradatie vanuit de Korfbal League kan plaatsvinden. Voor dit scenario kijkt het KNKV naar mogelijkheden om de play-offfase in de Korfbal League uit te breiden, zodat meer teams kans maken op de play-offs en de fans dus een spannende competitie voorgeschoteld krijgen.

Over dit mogelijke scenario heeft het KNKV dinsdagavond naast de verenigingen in de Korfbal League ook die in de Hoofdklasse persoonlijk geïnformeerd.

Het programma van de Korfbal League vind je hier. De toelichting van KNKV-directeur Kees Rodenburg op de start van de Korfbal League vind je hier.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

In de media #3
Competitie
In de media #3
In de (online) media is er na speelronde drie vooral aandacht voor de zege van DVO op landskampioen PKC en de winst die DOS '46 boekte in Delft. Daarnaast een interview met Lieneke Pries, die eerder bij LDODK korfbalde en nu met HKC tegen haar oude ploeg in actie kwam.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #3
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #3
Tijd voor speelronde drie in de Kenonz Korfbal League, met daarin onder andere de verrassende zege van DVO op PKC en een heel ruime overwinning van KZ op KCC, onder aanvoering van Esther Cordus. De streekderby tussen Groen-Geel en Blauw-Wit werd een prooi voor de hoofdstedelingen.
Lees meer
In de media #2
Competitie
In de media #2
Deze week op Omrop Fryslân een lang geschreven interview én een video met Terrenc Griemink, naar aanleiding van de ontmoeting met z’n oude club. Op NPO Radio 1 in Langs de Lijn en Omstreken een reportage met Lise van Maldeghem over haar korfbaldroom. LDODK/Rinsma Modeplein – GG/RMcD Huis Emma Van Wormer naar Fryslân om landskampioen […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing