Skip to the main content

Update Korfbal League

Zoals dinsdagavond bekendgemaakt heeft het KNKV tijdens een overleg met de Korfbal Leagueverenigingen het Korfbal Leagueprogramma gepubliceerd. In dit zelfde overleg is het KNKV ook ingegaan op de kosten van de testen en de promotie-degradatieregeling.

De door NOC*NSF beoordeelde en ingekochte antigeensneltesten worden door het KNKV aan de Korfbal Leagueverenigingen verstrekt. Vanwege het algemene belang van de aankomende Korfbal Leagueduels – ‘met de opgedane ervaring hoopt het KNKV te bevorderen dat, zodra het kan, er weer ruimte komt voor de andere korfballers om compleet te trainen met weerstand en wedstrijden te spelen én op deze manier kunnen de fans via de streams op ons nieuwe platform genieten van de sport’ – heeft het KNKV besloten om deze testen op wedstrijddagen te vergoeden vanuit de bestaande beschikbare middelen.

Promotie-degradatieregeling
Verder heeft het KNKV bij de verenigingen aangegeven dat de promotie-degradatieregeling voor dit zaalseizoen op korte termijn wordt vastgesteld. Hierbij is ook het scenario besproken dat er op 6 februari 2021 – de laatst mogelijke datum in de competitie-routekaart – in de klassen onder de Korfbal League nog niet op een verantwoorde wijze gestart kan worden met de zaalcompetitie.

Het eventueel vervallen van de reguliere competitie in de klassen onder de Korfbal League zou met zich meebrengen dat er geen promotie naar en degradatie vanuit de Korfbal League kan plaatsvinden. Voor dit scenario kijkt het KNKV naar mogelijkheden om de play-offfase in de Korfbal League uit te breiden, zodat meer teams kans maken op de play-offs en de fans dus een spannende competitie voorgeschoteld krijgen.

Over dit mogelijke scenario heeft het KNKV dinsdagavond naast de verenigingen in de Korfbal League ook die in de Hoofdklasse persoonlijk geïnformeerd.

Het programma van de Korfbal League vind je hier. De toelichting van KNKV-directeur Kees Rodenburg op de start van de Korfbal League vind je hier.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League in de media #1
Competitie
Kenonz Korfbal League in de media #1
Wat werd er allemaal in de media gezegd en geschreven voorafgaand aan en na afloop van de eerste speelronde van de Kenonz Korfbal League? We hebben de artikelen voor je gebundeld.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap #1
Eindelijk werd het wachten beloond: de Kenonz Korfbal League werd zaterdagmiddag door PKC en DOS'46 geopend. De eerste speelronde leverde direct een verrassend gelijkspel op in Capelle aan den IJssel, en ook in Gorredijk werden de punten gedeeld. Zondagmiddag werd in Amsterdam de derby tegen KZ gespeeld.
Lees meer
Pre-season interview met Fleur Hoek en Laurens Leeuwenhoek
Competitie
Pre-season interview met Fleur Hoek en Laurens Leeuwenhoek
Het nieuwe Kenonz Korfbal Leagueseizoen staat voor de deur. Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek) en Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom) blikken in een pre-season interview met partner Mizuno vooruit op het nieuwe seizoen en vertellen je welke spelers en speelsters je extra in de gaten moet houden.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2022-2023
Kies je poule