Skip to the main content

Update Korfbal League

Zoals dinsdagavond bekendgemaakt heeft het KNKV tijdens een overleg met de Korfbal Leagueverenigingen het Korfbal Leagueprogramma gepubliceerd. In dit zelfde overleg is het KNKV ook ingegaan op de kosten van de testen en de promotie-degradatieregeling.

De door NOC*NSF beoordeelde en ingekochte antigeensneltesten worden door het KNKV aan de Korfbal Leagueverenigingen verstrekt. Vanwege het algemene belang van de aankomende Korfbal Leagueduels – ‘met de opgedane ervaring hoopt het KNKV te bevorderen dat, zodra het kan, er weer ruimte komt voor de andere korfballers om compleet te trainen met weerstand en wedstrijden te spelen én op deze manier kunnen de fans via de streams op ons nieuwe platform genieten van de sport’ – heeft het KNKV besloten om deze testen op wedstrijddagen te vergoeden vanuit de bestaande beschikbare middelen.

Promotie-degradatieregeling
Verder heeft het KNKV bij de verenigingen aangegeven dat de promotie-degradatieregeling voor dit zaalseizoen op korte termijn wordt vastgesteld. Hierbij is ook het scenario besproken dat er op 6 februari 2021 – de laatst mogelijke datum in de competitie-routekaart – in de klassen onder de Korfbal League nog niet op een verantwoorde wijze gestart kan worden met de zaalcompetitie.

Het eventueel vervallen van de reguliere competitie in de klassen onder de Korfbal League zou met zich meebrengen dat er geen promotie naar en degradatie vanuit de Korfbal League kan plaatsvinden. Voor dit scenario kijkt het KNKV naar mogelijkheden om de play-offfase in de Korfbal League uit te breiden, zodat meer teams kans maken op de play-offs en de fans dus een spannende competitie voorgeschoteld krijgen.

Over dit mogelijke scenario heeft het KNKV dinsdagavond naast de verenigingen in de Korfbal League ook die in de Hoofdklasse persoonlijk geïnformeerd.

Het programma van de Korfbal League vind je hier. De toelichting van KNKV-directeur Kees Rodenburg op de start van de Korfbal League vind je hier.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #16
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap #16
Nog drie speelronden te gaan in de reguliere competitie. We begonnen op vrijdagavond met de 'Derby van het Noorden' tussen LDODK en DOS'46, die een prooi werd voor de Nijeveners. Op zaterdag staat de kraker DVO - Fortuna op het programma en op zondagmiddag is het erop of eronder voor Groen-Geel in Amsterdam. De ploeg uit Wormer moet winnen om nog (een kleine) kans te houden op plaats acht.
Lees meer
De strijd om Ahoy - deel 2
Competitie
De strijd om Ahoy - deel 2
In aanloop naar de apotheose van het Kenonz Korfbal Leagueseizoen in Rotterdam Ahoy, delen we elke week een voorbeschouwing over ‘De strijd om Ahoy’, waarin we ons licht schijnen op de huidige stand en de aankomende wedstrijden. Welke twee ploegen spelen op 15 april in een uitverkocht Ahoy?
Lees meer
VIDEO: Fleur Hoek over haar #korfbalfinale
Competitie Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Fleur Hoek over haar #korfbalfinale
De magie van de Korfbal Leaguefinale is moeilijk te omschrijven, maar we gaan het toch proberen. Fleur Hoek, speelster van Fortuna/Delta Logistiek en TeamNL Korfbal is de eerste die ons meeneemt naar haar #korfbalfinale en ons uitlegt wat spelen in een vol Rotterdam Ahoy zo bijzonder maakt.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
De strijd om Ahoy - deel 2
Korfbal Leaguefinale
Business arrangement tijdens de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023