Skip to the main content

Update Korfbal League

Zoals dinsdagavond bekendgemaakt heeft het KNKV tijdens een overleg met de Korfbal Leagueverenigingen het Korfbal Leagueprogramma gepubliceerd. In dit zelfde overleg is het KNKV ook ingegaan op de kosten van de testen en de promotie-degradatieregeling.

De door NOC*NSF beoordeelde en ingekochte antigeensneltesten worden door het KNKV aan de Korfbal Leagueverenigingen verstrekt. Vanwege het algemene belang van de aankomende Korfbal Leagueduels – ‘met de opgedane ervaring hoopt het KNKV te bevorderen dat, zodra het kan, er weer ruimte komt voor de andere korfballers om compleet te trainen met weerstand en wedstrijden te spelen én op deze manier kunnen de fans via de streams op ons nieuwe platform genieten van de sport’ – heeft het KNKV besloten om deze testen op wedstrijddagen te vergoeden vanuit de bestaande beschikbare middelen.

Promotie-degradatieregeling
Verder heeft het KNKV bij de verenigingen aangegeven dat de promotie-degradatieregeling voor dit zaalseizoen op korte termijn wordt vastgesteld. Hierbij is ook het scenario besproken dat er op 6 februari 2021 – de laatst mogelijke datum in de competitie-routekaart – in de klassen onder de Korfbal League nog niet op een verantwoorde wijze gestart kan worden met de zaalcompetitie.

Het eventueel vervallen van de reguliere competitie in de klassen onder de Korfbal League zou met zich meebrengen dat er geen promotie naar en degradatie vanuit de Korfbal League kan plaatsvinden. Voor dit scenario kijkt het KNKV naar mogelijkheden om de play-offfase in de Korfbal League uit te breiden, zodat meer teams kans maken op de play-offs en de fans dus een spannende competitie voorgeschoteld krijgen.

Over dit mogelijke scenario heeft het KNKV dinsdagavond naast de verenigingen in de Korfbal League ook die in de Hoofdklasse persoonlijk geïnformeerd.

Het programma van de Korfbal League vind je hier. De toelichting van KNKV-directeur Kees Rodenburg op de start van de Korfbal League vind je hier.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule