Skip to the main content

Verrijt: ‘ERIMA Equal Pro is dé bal voor binnen en buiten’

ERIMA introduceerde onlangs de ERIMA Equal Pro. Met deze speciaal voor het korfbal ontwikkelde bal kan zowel op het veld als in de zaal getraind en gespeeld worden. Naast de huidige K5-variant zijn uiterlijk eind februari ook de K4- en K3-versie beschikbaar. Tijd voor vijf vragen aan ERIMA-directeur Arian Verrijt.

Waarom een nieuwe korfbal?
ERIMA is al sinds 2003 verbonden aan de korfbalsport. Met de introductie van de nieuwe korfbal ERIMA Equal Pro geven we aan, dat we ook op deze manier meedenken met onze belangrijke partners en met de ontwikkeling van de sport. ERIMA is als teamsportspecialist al enige jaren gespecialiseerd in het produceren van voetballen, handballen en volleyballen. Dan is een volgende stap, het samen ontwikkelen van een kwalitatief hoogwaardige korfbal, binnen handbereik. Met ‘Equal Pro’ verwijzen we naar het gelijkwaardige karakter van de sport, de gelijkheid van de bal onder verschillende omstandigheden en de hoge kwaliteit. Op alle vlakken willen we meedenken met de korfbalsport, haar beoefenaars en haar belangrijke kernwaarden.”

Wat kun je vertellen over het ontwikkelproces?
“We hebben de bal ontwikkeld in nauwe samenwerking met de specialisten van het KNKV en TeamNL Korfbal. Vanuit deze partijen kwam de nadrukkelijke wens bij ons te liggen om een korfbal te ontwikkelen, die technisch en qua materiaal voldoet aan meerdere wensen, vooral op topniveau. Deze vraag kregen wij ook steeds meer uit de breedtesport en via onze sportspeciaalzaken, dus dit moesten we gewoon oppakken. Naast het stuit- en vluchtgedrag is de meest bijzondere eigenschap, dat de bal zowel binnen als buiten prima te gebruiken is, ongeacht de omstandigheden. We hebben geprobeerd om de ideale combinatie tussen grip en slijtvastheid te vinden en daarin zijn we geslaagd. De bal is inmiddels goedgekeurd door de Internationale Korfbal Federatie. We hebben gekozen voor de kleur oranje, omdat Nederland natuurlijk een fantastisch korfballand is en wij trots zijn op onze goede samenwerking met het KNKV en TeamNL Korfbal.”

Welke voordelen biedt de bal aan de spelers?
“Het grote voordeel voor de spelers is de uitstekende grip in combinatie met het slijtvaste bovenmateriaal. De invloed van weer of ondergrond op de bal is door het gebruik van hoogwaardig Soft PU-materiaal tot een minimum gereduceerd. Daarbij zorgt dit materiaal in combinatie met de binnenlaag en binnenbal dat het vluchtgedrag van de bal prima blijft, bij elk schot. Niet voor niets claimen wij onze Equal Pro voor iedere korfballer als dé bal voor binnen en buiten.”

Hoe is de introductie van de bal verlopen?
“We hebben de bal begin oktober gelanceerd. Daarbij hebben onze ambassadrices Barbara Brouwer en Celeste Split uiteraard een rol gespeeld. Na de eerste trainingen en oefenwedstrijden met de Equal Pro ligt nu de competitie stil en mogen verenigingen ook geen oefenduels spelen. Hoewel noodzakelijk, is dat voor de korfballiefhebbers natuurlijk erg jammer. Normaal gesproken was afgelopen vrijdag de Korfbal League gestart en had de ERIMA Equal Pro z’n doop gehad. Nu moeten we nog wachten op het moment dat de bal in de Korfbal League en Hoofdklasse te zien is. Ondanks de bijzondere situatie hebben toch veel verenigingen inmiddels besloten om de nieuwe bal binnen de vereniging te introduceren. Dat is een mooi signaal, want als ERIMA begrijpen we natuurlijk ook dat verenigingen nu andere zaken aan hun hoofd hebben dan het inkopen van nieuwe ballen. Tegelijkertijd is het zo dat met door deze bal verenigingen geen aparte veld- en zaalballen meer hoeven te kopen en dat scheelt in deze onrustige tijden op termijn weer in de portemonnee.”

Waar is de bal te koop?
“De ERIMA Equal Pro is te koop via alle sportspeciaalzaken en korfbalgerelateerde sportwebshops in Nederland. Voor de verenigingen is het natuurlijk makkelijk om de ballen te kunnen kopen bij de eigen clubleverancier, prettig voor beide partijen. ERIMA levert de Equal Pro vanuit voorraad aan onze retailers. De bal is per stuk te bestellen en de adviesverkoopprijs bedraagt 45,00 euro. De ERIMA Equal Pro is er momenteel in de K5-variant en vanaf februari 2021 zijn ook de K4- en K3-ballen beschikbaar.”

De ERIMA Equal Pro is onder andere te bestellen via Korfbaltotaal.

KNKV-directeur Kees Rodenburg voorafgaand aan het oefenduel TOP/LITTA – DVO/Accountor tijdens het Theo Korporaal Korfbal Spektakel over de nieuwe bal:

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule