Skip to the main content

De strijd om Ahoy – deel 5

Competitie Korfbal Leaguefinale

Het is zover: de play-offs gaan dit weekend beginnen! De strijd om Ahoy nadert zijn ontknoping, wie staan er op zaterdag 15 april aanstaande tegenover elkaar in onze korfbaltempel?

PKC/Vertom – LDODK/Rinsma Modeplein
Koploper PKC neemt het in eigen huis op tegen LDODK, dat als vierde eindigde op de ranglijst. De Papendrechters kennen een mindere fase, de laatste weken werd er gelijk gespeeld tegen KCC en verloren van Blauw-Wit. LDODK daarentegen tankte in de laatste competitiewedstrijd vertrouwen door Fortuna te verslaan. Eerder dit seizoen wist LDODK al eens te winnen van PKC, in Gorredijk. De return in Papendrecht werd een gemakkelijke prooi voor PKC. De Papendrechters zijn favoriet in deze ‘best of three’, maar zullen LDODK niet onderschatten.

Fortuna/Delta Logistiek – DVO/Transus
Zoals gezegd verloor de nummer twee van de reguliere competitie, Fortuna, in de laatste speelronde van LDODK en ook de weken er voor ging het niet vanzelf bij de Delftenaren. DVO speelde de laatste wedstrijd tegen KZ en won, al was het geen hoogstaande wedstrijd. De voorgaande competitieduels tussen Fortuna en DVO werden beide met één doelpunt verschil gewonnen door Fortuna, dankzij Nik van der Steen. Het zegt alles over hoe goed deze twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Fortuna is, op basis van de eerdere resultaten, misschien licht favoriet maar of dat ook tot een overwinning gaat leiden moet nog blijken.

A-jeugd Hoofdklasse
Ook de A-jeugd is volop in strijd om een plek in de finale in Rotterdam Ahoy op 15 april. Alleen de nummers één en twee van beide Hoofdklassepoules zijn geplaatst voor de play-offs, die vorige week van start gingen.

De nummer één van de AHKA: DVO/Transus A1, verloor in eigen huis het eerste duel van de nummer twee uit de AHKB: Fortuna/Delta Logistiek A1. De Delftenaren kwamen met een sterk tactisch plan en wonnen met 11-16. Nu kan Fortuna A1 het in eigen huis afmaken en een ticket voor Ahoy veilig stellen.

De nummer één van de AHKB, PKC/Vertom A1, verloor ook. In Papendrecht was KZ/Thermo4U A1, dat tweede eindigde in de AHKA, met 22-24 te sterk. Het was een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend bleef, met twee ploegen die weinig voor elkaar onder deden. Lukt het KZ A1 om in Koog aan de Zaan een ticket voor Ahoy te bemachtigen?

De finale komt steeds dichterbij. Ben jij erbij in Ahoy? Kijk hier voor meer info en tickets.

Programma Kenonz Korfbal League play-offs #1
Zaterdag 1 april
19.30 uur PKC/Vertom – LDODK/Rinsma Modeplein
20.00 uur Fortuna/Delta Logistiek – DVO/Transus

Programma A-jeugd Hoofdklasse play-offs #2
Zaterdag 1 april
13.00 uur KZ/Thermo4U A1 – PKC/Vertom A1
15.00 uur Fortuna/Delta Logistiek A1 – DVO/Transus A1

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule