Skip to the main content

De strijd om Ahoy – deel 5

Competitie Korfbal Leaguefinale

Het is zover: de play-offs gaan dit weekend beginnen! De strijd om Ahoy nadert zijn ontknoping, wie staan er op zaterdag 15 april aanstaande tegenover elkaar in onze korfbaltempel?

PKC/Vertom – LDODK/Rinsma Modeplein
Koploper PKC neemt het in eigen huis op tegen LDODK, dat als vierde eindigde op de ranglijst. De Papendrechters kennen een mindere fase, de laatste weken werd er gelijk gespeeld tegen KCC en verloren van Blauw-Wit. LDODK daarentegen tankte in de laatste competitiewedstrijd vertrouwen door Fortuna te verslaan. Eerder dit seizoen wist LDODK al eens te winnen van PKC, in Gorredijk. De return in Papendrecht werd een gemakkelijke prooi voor PKC. De Papendrechters zijn favoriet in deze ‘best of three’, maar zullen LDODK niet onderschatten.

Fortuna/Delta Logistiek – DVO/Transus
Zoals gezegd verloor de nummer twee van de reguliere competitie, Fortuna, in de laatste speelronde van LDODK en ook de weken er voor ging het niet vanzelf bij de Delftenaren. DVO speelde de laatste wedstrijd tegen KZ en won, al was het geen hoogstaande wedstrijd. De voorgaande competitieduels tussen Fortuna en DVO werden beide met één doelpunt verschil gewonnen door Fortuna, dankzij Nik van der Steen. Het zegt alles over hoe goed deze twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Fortuna is, op basis van de eerdere resultaten, misschien licht favoriet maar of dat ook tot een overwinning gaat leiden moet nog blijken.

A-jeugd Hoofdklasse
Ook de A-jeugd is volop in strijd om een plek in de finale in Rotterdam Ahoy op 15 april. Alleen de nummers één en twee van beide Hoofdklassepoules zijn geplaatst voor de play-offs, die vorige week van start gingen.

De nummer één van de AHKA: DVO/Transus A1, verloor in eigen huis het eerste duel van de nummer twee uit de AHKB: Fortuna/Delta Logistiek A1. De Delftenaren kwamen met een sterk tactisch plan en wonnen met 11-16. Nu kan Fortuna A1 het in eigen huis afmaken en een ticket voor Ahoy veilig stellen.

De nummer één van de AHKB, PKC/Vertom A1, verloor ook. In Papendrecht was KZ/Thermo4U A1, dat tweede eindigde in de AHKA, met 22-24 te sterk. Het was een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend bleef, met twee ploegen die weinig voor elkaar onder deden. Lukt het KZ A1 om in Koog aan de Zaan een ticket voor Ahoy te bemachtigen?

De finale komt steeds dichterbij. Ben jij erbij in Ahoy? Kijk hier voor meer info en tickets.

Programma Kenonz Korfbal League play-offs #1
Zaterdag 1 april
19.30 uur PKC/Vertom – LDODK/Rinsma Modeplein
20.00 uur Fortuna/Delta Logistiek – DVO/Transus

Programma A-jeugd Hoofdklasse play-offs #2
Zaterdag 1 april
13.00 uur KZ/Thermo4U A1 – PKC/Vertom A1
15.00 uur Fortuna/Delta Logistiek A1 – DVO/Transus A1

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Competitie
Overzicht winnaars Korfbalawards 2022-2023
Het seizoen 2022-2023 zit er al even op. Tijdens de veldcompetitie hebben we de Korfbalawards uitgereikt. Hieronder een overzicht van de winnaars uit de Kenonz Korfbal League van afgelopen seizoen. Kenonz Korfbal League Beste speler: Mick Snel, Fortuna/Delta Logistiek (video) Beste speelster: Femke Faber, LDODK/Rinsma Modeplein (video) Topscoorder man: Bo Oppe, KCC/CK Kozijnen (video) Topscoorder […]
Lees meer
Kenonz, bedankt!
Competitie Korfbal Leaguefinale
Kenonz, bedankt!
De veldcompetitie is inmiddels van start en dat betekent dat het Kenonz Korfbal Leagueseizoen 2022/2023 er nu écht op zit. We kijken terug op een prachtig eerste seizoen met onze naamsponsor Kenonz. Het hoogtepunt was uiteraard de finale in een bomvol Rotterdam Ahoy afgelopen 15 april. Een dag om niet snel te vergeten! Nog even […]
Lees meer
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Een fantastische dag in Rotterdam Ahoy, verdient een fantastische aftermovie. De beelden spreken voor zich, geniet je nog even met ons mee van de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2