Skip to the main content

De strijd om Ahoy – deel zes

Competitie

De Kenonz Korfbal Leaguefinale op zaterdag 15 april nadert met rasse schreden. Nog maximaal twee wedstrijden zijn de vier play-offploegen verwijderd van een plaats in de finale, en PKC en Fortuna hebben de beste papieren.

LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/Vertom
Spannend was het eigenlijk geen moment afgelopen zaterdag, in het eerste duel tussen de nummer één en de nummer vier. PKC liet zien dat de gewenste vorm er is en walst over LDODK heen. Daarmee verschaften de Papendrechters zichzelf een heel prettige uitgangspositie voor het tweede duel, komende zaterdag. Maar, er moet natuurlijk nog wel gewonnen worden in Gorredijk. En dat is niet zomaar gedaan. LDODK is één van de weinige ploegen die PKC versloeg in de reguliere competitie, en dat was in Friesland. Niets is onmogelijk en voor LDODK geldt maar één ding: winnen en er een derde wedstrijd uitslepen. Dan zal de ploeg van coaches Gerald Aukes en Henk Bijker wel met een ander plan moeten komen dan het afgelopen weekend had.

DVO/Transus – Fortuna/Delta Logistiek
Terug naar de tekentafel. Dat was de conclusie na de heel ruime nederlaag die DVO afgelopen weekend moest slikken bij Fortuna. Zo spannend als het in de reguliere competitie was tussen beide ploegen, zo groot was het verschil nu. DVO speelde misschien wel één van de slechtste wedstrijden tot nu toe, terwijl Fortuna steeds meer richting finale-vorm groeit. Bij de Delftenaren was Mick Snel bijzonder goed en ook Michelle van Geffen bewees opnieuw dat zij van grote waarde is. Echter, het is nog niet gespeeld. Richard van Vloten en Marc Verberk zullen met een nieuw tactisch plan komen om Fortuna te ontregelen, maar lukt het ze om de regerend landskampioen te dwingen tot een derde wedstrijd?

Korfbal League 2
Wie promoveert er rechtstreeks naar de Kenonz Korfbal League en gaat zich volgend seizoen mengen in de strijd om Ahoy? Die vraag wordt zaterdagavond beantwoord, als in de PKC-hal in Papendrecht de finale van de Korfbal League 2 wordt gespeeld. Finalisten zijn Dalto/Klaverblad Verzekeringen en HKC.

De finale komt steeds dichterbij. Ben jij erbij in Ahoy? Kijk hier voor meer info en tickets.

Programma Kenonz Korfbal League play-offs #2
Zaterdag 8 april
19.30 uur DVO/Transus – Fortuna/Delta Logistiek
20.00 uur LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/Vertom

Korfbal League 2 finale
Zaterdag 8 april
19.00 uur Dalto/Klaverblad Verzekeringen – HKC

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Een fantastische dag in Rotterdam Ahoy, verdient een fantastische aftermovie. De beelden spreken voor zich, geniet je nog even met ons mee van de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Do or die voor Dalto dinsdagavond. De ploeg van scheidend coach Barry Schep moest winnen om nog zicht te houden op promotie. Daar slaagden de Driebergenaren echter niet in, in de laatste minuut van de tweede play-down was het Thomas Schagen die het vonnis voltrok.
Lees meer
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Afgelopen zaterdag (15 april) stond geheel in het teken van de Kenonz Korfbal Leaguefinale in een volgepakt Rotterdam Ahoy. Daags na dit prachtige evenement verzamelen we alle (online) verschenen media-uitingen met betrekking tot de finale.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Kies je poule