Skip to the main content

De strijd om Ahoy – deel zes

Competitie

De Kenonz Korfbal Leaguefinale op zaterdag 15 april nadert met rasse schreden. Nog maximaal twee wedstrijden zijn de vier play-offploegen verwijderd van een plaats in de finale, en PKC en Fortuna hebben de beste papieren.

LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/Vertom
Spannend was het eigenlijk geen moment afgelopen zaterdag, in het eerste duel tussen de nummer één en de nummer vier. PKC liet zien dat de gewenste vorm er is en walst over LDODK heen. Daarmee verschaften de Papendrechters zichzelf een heel prettige uitgangspositie voor het tweede duel, komende zaterdag. Maar, er moet natuurlijk nog wel gewonnen worden in Gorredijk. En dat is niet zomaar gedaan. LDODK is één van de weinige ploegen die PKC versloeg in de reguliere competitie, en dat was in Friesland. Niets is onmogelijk en voor LDODK geldt maar één ding: winnen en er een derde wedstrijd uitslepen. Dan zal de ploeg van coaches Gerald Aukes en Henk Bijker wel met een ander plan moeten komen dan het afgelopen weekend had.

DVO/Transus – Fortuna/Delta Logistiek
Terug naar de tekentafel. Dat was de conclusie na de heel ruime nederlaag die DVO afgelopen weekend moest slikken bij Fortuna. Zo spannend als het in de reguliere competitie was tussen beide ploegen, zo groot was het verschil nu. DVO speelde misschien wel één van de slechtste wedstrijden tot nu toe, terwijl Fortuna steeds meer richting finale-vorm groeit. Bij de Delftenaren was Mick Snel bijzonder goed en ook Michelle van Geffen bewees opnieuw dat zij van grote waarde is. Echter, het is nog niet gespeeld. Richard van Vloten en Marc Verberk zullen met een nieuw tactisch plan komen om Fortuna te ontregelen, maar lukt het ze om de regerend landskampioen te dwingen tot een derde wedstrijd?

Korfbal League 2
Wie promoveert er rechtstreeks naar de Kenonz Korfbal League en gaat zich volgend seizoen mengen in de strijd om Ahoy? Die vraag wordt zaterdagavond beantwoord, als in de PKC-hal in Papendrecht de finale van de Korfbal League 2 wordt gespeeld. Finalisten zijn Dalto/Klaverblad Verzekeringen en HKC.

De finale komt steeds dichterbij. Ben jij erbij in Ahoy? Kijk hier voor meer info en tickets.

Programma Kenonz Korfbal League play-offs #2
Zaterdag 8 april
19.30 uur DVO/Transus – Fortuna/Delta Logistiek
20.00 uur LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/Vertom

Korfbal League 2 finale
Zaterdag 8 april
19.00 uur Dalto/Klaverblad Verzekeringen – HKC

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule