Skip to the main content

Kenonz Korfbal League Recap – play-offs #1

Competitie Korfbal Leaguefinale

Op weg naar de korfbalfinale in Rotterdam Ahoy zijn we aanbeland bij de play-offs! PKC zette een heel grote stap richting een plek in die finale door in eigen huis – met groot verschil – van LDODK te winnen. In Delft was Fortuna op alle fronten een maatje te groot voor DVO.

Het vijfde deel in ‘De strijd om Ahoy’ lees je hier. Een totaaloverzicht van de belangrijkste wedstrijden en speeldata in de slotfase van de zaalcompetitie ’22/’23 vind je hier. Dit artikel wordt gedurende het weekend aangevuld.

PKC/Vertom – LDODK/Rinsma Modeplein
Zonder Marjolijn Kroon trad LDODK in Papendrecht aan tegen PKC. Het begin van de wedstrijd was moeizaam, beide ploegen waren aftastend in de eerste minuten. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar PKC hield op dat moment al wel meer over in de rebound waardoor de thuisploeg vaak kon herhalen. Twee doelpunten op rij van Sanne van der Werff maakten het eerste gaatje van twee (5-3). Beide ploegen leverden veel strijd en er werden fikse duels uitgevochten, maar er werd geen sprankelend korfbal gespeeld. Al voor rust kon PKC uitlopen naar vijf verschil, onder anderen door vier goals van Zita Schröder (15-11 rust).

Na rust deden de beide dames Faber wat terug namens LDODK (15-13). Echter, PKC herstelde het gaatje snel weer naar vier. Gerald Aukes koos ervoor om Julian Frieswijk en Ran Faber van vak te laten wisselen, maar dat sorteerde weinig effect. Ook een time-out van de Friezen kon de flow van PKC, dat op dat moment een verschil van vijf had, niet onderbreken. Brett Zuijdwegt speelde een heel goede wedstrijd, met veel rebounds en belangrijke doelpunten. Van 21-16 werd het 26-18 met nog tien minuten te  spelen, en daarmee was het eigenlijk wel beslist. In de laatste tien minuten werd het gat nog flink vergroot en was er nog een opvallend eigen doelpunt van Julian Frieswijk, die per ongeluk de bal in eigen korf tikte. PKC won overtuigend en zet een grote stap richting de finale op 15 april. (Uitslag: 35-21)

Fortuna/Delta Logistiek – DVO/Transus
DVO-coach Richard van Vloten koos ervoor om Gertjan Meerkerk op de bank te laten beginnen en met de vier lange mannen te starten. Fortuna begon sterk en liep binnen tien minuten uit naar een 5-1. Fortuna verdedigde goed en dwong DVO naar de moeilijke kansen. Daarbij schoot DVO een heel matig percentage, wat resulteerde in een lastige avond voor de Bennekommers. Na de 7-3 van Daniëlle Boadi kwam Meerkerk op de plek van Menno van der Neut om zo iets te forceren. Dankzij twee doelpunten van Barbara Brouwer en een goal van Meerkerk werd het gaatje verkleind tot drie (9-6), maar nog voor rust liep Fortuna opnieuw uit naar vijf doelpunten verschil: 12-7 bij rust.

Na rust bleef het hard werken voor DVO, terwijl bij Fortuna de goals een stuk makkelijker vielen. Mick Snel schoot er veel ballen in en Michelle van Geffen stond weer fantastisch te rebounden. Bovendien verdedigde Jessica Lokhorst Boadi uit de wedstrijd. Met nog een kwartier te spelen was het 19-12. Van Vloten bracht Scherrenburg om tegenover Van Geffen meer ballen over te houden. Bovendien kwam Jeffrey van Huenen op de plek van Chris van Haren, die op zijn beurt in het andere vak op de plek van Meerkerk kwam. Het mocht allemaal niet baten voor de groen-witten. Fortuna kon ontspannen spelen en liep aan de hand van Snel en Fleur Hoek uit naar een ruime zege. Het slotakkoord was voor Van Geffen die bijna vanaf de middellijn in de laatste seconden raak schoot. Een totale offday voor DVO, dat terug zal moeten naar de tekentafel wil het volgende week beter voor de dag komen. Fortuna lijkt op weg naar de finale in Ahoy. (Uitslag: 29-19)

De finale komt steeds dichterbij. Ben jij erbij in Ahoy? Kijk hier voor meer info en tickets.