Skip to the main content

Goal van de Week #3

Wat een weekend! Verrassende uitslagen, spannende wedstrijden en prachtige goals vielen ons ten deel. Nu rest ons nog het selecteren van het mooiste vrouwen- en mannendoelpunt uit speelronde drie, en dat is deze week geen sinecure. 

Eerst een unicum in de Goal van de Week: bij de mannen hebben we twee winnaars. Stef Meijns (KZ/Thermo4U) en Pascal Frieswijk (DOS’46) kregen exact hetzelfde aantal stemmen van het publiek en zijn dus beide – met ruim 42% van de stemmen – verkozen tot Goal van de Week van speelronde twee.

Bij de vrouwen was het een stuk minder spannend. Sanne Pasma (KZ/Thermo4) kreeg ruim 65% van de stemmen en werd daarmee de onbetwiste winnares van de tweede ronde van de Goal van de Week.

 

 

Vrouwen

De eerste genomineerde in speelronde drie bij de vrouwen is Zita Schröder (PKC/Vertom). PKC had geen enkele moeite met tegenstander Oost-Arnhem. Schröder had met vijf goals een heel aardig aandeel in de monsterscore van de Papendrechters. Haar vijfde doelpunt, de 39-16, was een mooie doorbraak die ze heel knap met één hand afmaakte.

In Sassenheim was het spannender, bij TOP/Litta tegen DOS’46. De Nijeveners pakten een 2-5 voorsprong tegen titelkandidaat TOP, maar zagen deze ook als sneeuw voor de zon weer verdwijnen. Toch bleef DOS’46 aan het elastiek en de ploeg van Edwin Bouman liet mooie aanvallen zien. Zo ook deze aanval – eigenlijk zoals TOP ze graag speelt – waarin uiteindelijk Kim van Dalen (DOS’46) werd gevonden. Zij beloonde het harde werken van haar vak, met haar derde doelpunt van de middag.

Over spanning gesproken: in Bennekom legden DVO en KCC elkaar het vuur aan de schenen. Tot de laatste minuut was het niet duidelijk wie er met de punten vandoor zou gaan, maar KCC had de beste papieren. Tot Daniëlle Boadi van afstand scoorde en daarmee een punt redde voor DVO. Het leverde haar bovendien een nominatie voor de ‘Goal van de Week’ op.

Mannen

In Driebergen viel Jimmy Swikker (Fortuna/Delta Logistiek) meer dan prima in, in het duel met Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Swikker kwam op de plek van Nik van der Steen, die een heel lastige wedstrijd speelde. Met zijn derde doelpunt van de middag (de 18-27) verdiende Swikker een nominatie voor de ‘Goal van de Week’ van speelronde drie.

Mick Snel (TOP/LITTA) was in de eerste helft van de wedstrijd tegen DOS’46 heel aardig op dreef, met vijf doelpunten. De 5-7 van zijn hand was één van de mooiste van de wedstrijd en verdiende terecht een nominatie voor de ‘Goal van de Week’. Helaas kon ook Snel niet voorkomen dat DOS’46 er met de punten vandoor ging.

Carlo de Vries (GG/IJskoud de Beste) pakt de laatste nominatie van deze week. De Noord-Hollandse derby was tot de laatste seconde spannend, nadat Groen-Geel op gelijke hoogte was gekomen met Blauw-Wit. Carlo de Vries maakte met een schitterende actie opnieuw een kleine achterstand ongedaan (24-24). Uiteindelijk bleek het niet genoeg voor de punten, maar een nominatie voor de Goal van de Week leverde het wel op.

Je kan stemmen voor de vrouwen en stemmen voor de mannen tot aanstaande maandagmiddag 12 uur. Succes!

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Korfbal Leaguefinale
VIDEO: Aftermovie #korfbalfinale
Een fantastische dag in Rotterdam Ahoy, verdient een fantastische aftermovie. De beelden spreken voor zich, geniet je nog even met ons mee van de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023?
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Do or die voor Dalto dinsdagavond. De ploeg van scheidend coach Barry Schep moest winnen om nog zicht te houden op promotie. Daar slaagden de Driebergenaren echter niet in, in de laatste minuut van de tweede play-down was het Thomas Schagen die het vonnis voltrok.
Lees meer
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Afgelopen zaterdag (15 april) stond geheel in het teken van de Kenonz Korfbal Leaguefinale in een volgepakt Rotterdam Ahoy. Daags na dit prachtige evenement verzamelen we alle (online) verschenen media-uitingen met betrekking tot de finale.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal Leaguefinale
Kenonz Korfbal Leaguefinale in de media
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap - play-downs #2
Kies je poule