Skip to the main content

Goal van de Week #3

Wat een weekend! Verrassende uitslagen, spannende wedstrijden en prachtige goals vielen ons ten deel. Nu rest ons nog het selecteren van het mooiste vrouwen- en mannendoelpunt uit speelronde drie, en dat is deze week geen sinecure. 

Eerst een unicum in de Goal van de Week: bij de mannen hebben we twee winnaars. Stef Meijns (KZ/Thermo4U) en Pascal Frieswijk (DOS’46) kregen exact hetzelfde aantal stemmen van het publiek en zijn dus beide – met ruim 42% van de stemmen – verkozen tot Goal van de Week van speelronde twee.

Bij de vrouwen was het een stuk minder spannend. Sanne Pasma (KZ/Thermo4) kreeg ruim 65% van de stemmen en werd daarmee de onbetwiste winnares van de tweede ronde van de Goal van de Week.

 

 

Vrouwen

De eerste genomineerde in speelronde drie bij de vrouwen is Zita Schröder (PKC/Vertom). PKC had geen enkele moeite met tegenstander Oost-Arnhem. Schröder had met vijf goals een heel aardig aandeel in de monsterscore van de Papendrechters. Haar vijfde doelpunt, de 39-16, was een mooie doorbraak die ze heel knap met één hand afmaakte.

In Sassenheim was het spannender, bij TOP/Litta tegen DOS’46. De Nijeveners pakten een 2-5 voorsprong tegen titelkandidaat TOP, maar zagen deze ook als sneeuw voor de zon weer verdwijnen. Toch bleef DOS’46 aan het elastiek en de ploeg van Edwin Bouman liet mooie aanvallen zien. Zo ook deze aanval – eigenlijk zoals TOP ze graag speelt – waarin uiteindelijk Kim van Dalen (DOS’46) werd gevonden. Zij beloonde het harde werken van haar vak, met haar derde doelpunt van de middag.

Over spanning gesproken: in Bennekom legden DVO en KCC elkaar het vuur aan de schenen. Tot de laatste minuut was het niet duidelijk wie er met de punten vandoor zou gaan, maar KCC had de beste papieren. Tot Daniëlle Boadi van afstand scoorde en daarmee een punt redde voor DVO. Het leverde haar bovendien een nominatie voor de ‘Goal van de Week’ op.

Mannen

In Driebergen viel Jimmy Swikker (Fortuna/Delta Logistiek) meer dan prima in, in het duel met Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Swikker kwam op de plek van Nik van der Steen, die een heel lastige wedstrijd speelde. Met zijn derde doelpunt van de middag (de 18-27) verdiende Swikker een nominatie voor de ‘Goal van de Week’ van speelronde drie.

Mick Snel (TOP/LITTA) was in de eerste helft van de wedstrijd tegen DOS’46 heel aardig op dreef, met vijf doelpunten. De 5-7 van zijn hand was één van de mooiste van de wedstrijd en verdiende terecht een nominatie voor de ‘Goal van de Week’. Helaas kon ook Snel niet voorkomen dat DOS’46 er met de punten vandoor ging.

Carlo de Vries (GG/IJskoud de Beste) pakt de laatste nominatie van deze week. De Noord-Hollandse derby was tot de laatste seconde spannend, nadat Groen-Geel op gelijke hoogte was gekomen met Blauw-Wit. Carlo de Vries maakte met een schitterende actie opnieuw een kleine achterstand ongedaan (24-24). Uiteindelijk bleek het niet genoeg voor de punten, maar een nominatie voor de Goal van de Week leverde het wel op.

Je kan stemmen voor de vrouwen en stemmen voor de mannen tot aanstaande maandagmiddag 12 uur. Succes!

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule