Skip to the main content

Naar Ahoy met je vereniging: verbindend en inspirerend

Korfbal Leaguefinale

Dit jaar organiseren we voor het eerst een verenigingsactie rondom de Korfbal Leaguefinale. Elke korfbalvereniging in Nederland heeft de mogelijkheid om haar eigen leden te voorzien van speciale verenigingstickets op de tweede ring. In plaats van €33,- of €27,50, kosten deze tickets slechts €17,50. Veel verenigingen hebben hier al dankbaar gebruik van gemaakt, waaronder DeetosSnel/QLS uit Dordrecht.

DeetosSnel kwam vorig jaar al met een groep van 120 leden naar Ahoy om de finales te bekijken. Een idee van voorzitster Astrid de Gooijer, die zelf de finale al jaren met haar gezin bezoekt. “Twee jaar geleden zaten we naast een groep van een andere vereniging en toen hadden we het erover hoe leuk het zou zijn als we ook met een groep DeetosSnel-leden zouden kunnen gaan. Toen heb ik het een jaar later voorgesteld en het enthousiasme was eigenlijk meteen groot”, vertelt ze. “Niet alleen senioren gaven zich op, ook de jongere leden wilden graag mee. Voor we het wisten hadden we twee bussen vol.”

Ook dit jaar is het animo weer groot. Volgens Astrid komt dat onder andere door de Korfbal Leaguefinale een verbindend evenement is voor de leden van de vereniging. “Het is hét korfbalfeest van het jaar en het leeft gewoon binnen de vereniging. Het familiegevoel dat ik eigenlijk overal binnen het korfbal ervaar, heerst daar ook”, legt ze uit. “Daarnaast zijn we een vereniging met ambitie en vinden dromen belangrijk. De finales van zowel de A-jeugd als de Korfbal League zijn een inspiratie voor onze leden. Zij gaan er hopelijk van dromen om ook ooit in Ahoy te mogen staan.”

Met je vereniging naar Ahoy, het is zeker een aanrader volgens Astrid. “Als tip zou ik nog meegeven om goed duidelijk te maken wat het evenement inhoudt en wat er allemaal te doen is. Niet alle ouders, zeker niet-korfballers, zijn ermee bekend, dus het is goed om er wat extra uitleg bij te geven.”

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - play-offs #1
Vanaf nu gaat het om de knikkers! Inzet: een ticket voor de finale van de Kenonz Korfbal League op zaterdag 13 april in de korfbaltempel van Nederland, Rotterdam Ahoy. De eerste stap moet dit weekend gezet worden, in de eerste ronde van de play-offs.
Lees meer
In de media #18
Competitie
In de media #18
De laatste reguliere speelronde in de Kenonz Korfbal League. Genoeg stof om over te schrijven voor de (regionale) media dus. Aandacht voor de 'Derby van het Noorden' die gewonnen werd door DOS '46 en de handhaving van HKC in het eerste seizoen op het hoogste niveau.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #18
Het zit er op! De Derby van het Noorden eindigde in een nipte overwinning van DOS '46 dat het seizoen met een positieve noot eindigt. LDODK gaat zich opmaken voor de play-offs tegen DVO dat dankzij een overwinning op Blauw-Wit de reguliere competitie als derde afsluit. KZ eindigt als vierde en treft nummer 1 van de ranglijst PKC. Na een fikse nederlaag is KCC veroordeeld tot het spelen play-downs, HKC wordt achtste en heeft daarmee handhaving bewerkstelligd.
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Competitie
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Kies je poule